Reklama

Reklama

Rupert Pupkin (Robert De Niro) je komik, který je přesvědčený o genialitě svého talentu, přestože nikdy nevystupoval a názor na jeho talent s ním nikdo nesdílí. Rupert je posedlý myšlenkou vystupovat v televizi. Když se seznámí se slavným komikem Jerrym Langfordem (Jerry Lewis) nabude přesvědčení, že mu tato hvězda dopomůže ke slávě. Jerry Ruperta odmítá, a tím pro něj začíná noční můra, neboť Rupert se neštítí ničeho na cestě ke svému cíli. Začíná Rupertova bezohledná hra pronásledování, vydírání a nakonec i únos... (Fine Production)

(více)

Recenze (227)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Filmy Martina Scorseseho, které jsem zatím viděl, jsem sledoval víceméně s lhostejnou benevolencí. Líbily se mi tu víc, tu míň, ale takové to "ozajstné čaro" mezi námi doposud nepřeskočilo. Až teď. Král komedie se mi strefil do vkusu jak tématem, tak žánrem. A nejen to. Nikdy jsem sice nepochyboval o chameleonství Roberta DeNira, ale taky mě nikdy nenapadlo, že by mohl hrát postavu jako stvořenou pro Woodyho Allena. Mohl. A skvěle. Rupert Pupkin by opravdu mohl být rodným bratrem Virgilla Starkwella ze Seber prachy a zmiz nebo Raye Winklera z Darebáčků, zaměřeným na jiný cíl při zachování stejně nemotorných prostředků a neotřesitelné víry v úspěch. :o) Nejvypečenější fór filmu ale je, že obskurní vtipy toho zoufalce jsou asi tak desetkrát vtipnější než cokoli, co slyšíme z úst profesionálních komiků. Ty vždycky vidíme jen vyhřívat se v kuželu světla a opájet se ovacemi. Dobrý trik, jak zajistit psychopatovi diváckou přízeň. 100% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem opravdu zvědavej, jak se Robert De Niro s rolí neúspěšnýho komika vypořádal, takže jsem u televize vydržel až dlouho do noci. A rozhodně to stálo za to, protože Robert to zvládnul na jedničku. Král komedie Rupert Pupkin mě chvílema fakt dostával. Zejména části filmu, kdy si doma trénuje svoje výstupy a řve na něj jeho matka a nebo se snaží neodbytně sjednat schůzku se svym idolem, byly super. Jenom je škoda, že všechny vedlejší postavy byly naprosto nezajímavý. Jak neni na scéně Pupkin, je to nuda. Přesto dávám 4 hvězdičky, protože se mi líbilo motto "Lepší být za krále na jednu noc, než za blba celej život.". ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s naprosto úžasným Robertem De Nirem v hlavní roli. V tomhle filmu si střihnul zřejmě svojí nejlepší komediální roli, on jich sice moc nehrál, ale tady přímo exceluje a totéž se dá říct i o Scorsesem, ten taky moc komedii nenatočil, ale tahle se mu opravdu povedla. král komedie rozhodně neni žádná taškařice, spíš to připomíná britský komedie, všechno to je takový nenucený a přirozený. Na tohle se fakt stojí podívat ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem původně vůbec neplánovala komentovat a říkala jsem si, že tři hvězdy mu budou stačit - jenže jak se snímek blížil konci, získával si mě čím dál tím víc - ovšem né konkrétními postavami (ačkoli herci byli skvělí), nýbrž samotným svým vyzněním, poselstvím, náladou - před závěrečnými titulky jsem se přistihla, jak se usmívám od ucha k uchu a mám podivně optimistickou náladu - a to mi vydrželo až do konce titulků. Vskutku milý film. (3,5* zaokrouhluji za ten krásný závěr nahoru) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný Robert De Niro a neméně úžasná Scorseseho režie, která různými fígly hravě docílila toho, že jsem  od scény večere Pupkina a Langforda neměl jistotu, co je realita a co představa. Film navíc celou dobu nádherně balancuje mezi dramatem a černou komedií, a tak může dopadnout prakticky jakkoliv. Jsem rád, že jsem Krále komedie konečně viděl. Proč ho naši distributoři dodnes ignorují, nechápu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (32)

  • Pro roli Jerryho Lewise byl zvažován Johny Carson, Frank Sinatra či Dean Martin. (Kulmon)
  • Když Jerry Langford jde po ulici, je zastaven telefonující ženou. Když Jerry odmítne mluvit s ženou na telefonu, dáma mu řekne, že doufá, že dostane rakovinu. Tento incident se ve skutečnosti stal Jerrymu Lewisovi. (Kulmon)

Související novinky

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

Zemřel legendární komik Jerry Lewis

21.08.2017

Spojené státy americké v neděli přišly o jednu ze svých největších komediálních ikon. V 91 letech totiž zemřel slavný herec Jerry Lewis, jehož leckdo zná z Poslíčka, Krále komedie nebo Zamilovaného… (více)

Reklama

Reklama