Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

Lanark 

všechny recenze uživatele

Asi nejdivočejší dokument, který jsem kdy viděl. Dýchalo to na mě atmosférou českých kolotočářů a cirkusáků, akorát ve větším měřítku. Jak říká jedna z postav na konci. O zvířata tu nakonec vůbec nejde. Prý se už uvažuje o filmu, docela se těším na obsazení a herecké výkony. Joe Exotic by si zasloužil samostatné ztvárnění v roli záporáka v nějakém samostatném filmu nebo hře. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Fakt dobře zmapovaná významná část života jednoho excentrika a lidí, kteří ho obklopovali. Filmaři se dostali i k záběrům, které by vážně mít nemuseli- a přesto! Namátkou- první manžel Joea si jde nechat přetetovat kérku na podbřišku. Jak parádně to nakonec zapadlo do skládačky, kterou jsme celou dobu sledovali... Tomu se říká z prdele klika. Jinak trest pro Joea neúměrně přísnej. Já bych ho chtěl vidět v lochu za ty výhružky. Na tři roky, aby se zklidnil. Ale 22 let? Holt USA... P.S.: V mnoha komentářích se objevují narážky na inteligenci Američanů. Já si nemůžu pomoct, ale mě ta úroveň amerických ošetřovatelů divé zvěře naopak fascinuje. Jeden vedle druhýho byli pohotoví, schopní si na věci udělat vlastní názor, výborně se vyjadřovali, měli smysl pro humor... Z manipulace tvůrce nepodezírám, jsem přesvědčený, že to bylo real, ale kéž by ti herci, kteří je mají ztvárnit ve filmové podobě tohoto dokumentu, měli jejich intelektuální výbavu. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Bizarní přehlídka obskurních chovatelů zvířat, která má v určitých momentech mnohem blíže k hodně špatné gangsterské historce z prostředí rednecků než k prostému dokumentu o zvířecích chovatelích. Joe je samozřejmě v centru veškerého dění a i přes má veškerá přezíravá hodnocení jeho osoby nelze upřít této personě velké charisma a vytrvalou schopnost vybruslit (téměř) ze všech problémů. Tiger King je v jistém ohledu smutnou výpovědí dnešní doby, kdy podobně nechvalně proslulí lidé ve velké míře těží z benefitů sociálních médií a dávají často naprosto nezřízeným způsobem průchod svým exhibicionistickým choutkám, které často útočí na ty nejnižší pudy. Netflix si každopádně zaslouží poklonu za toto věru monstrózní dílo, které je z hlediska svých produkčních hodnot a úrovně dramaturgie zatraceně promakanou záležitostí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve vidláckém ráji, v němž má hlavní slovo homosexuální zpívající bigamista s účesem "vpředu byznys, vzadu párty" a který za pasem pořád nosí nějakou tu palnou hračku. Že už jen toto zní jako pořádná dávka bizáru? Omyl! Tento dokumentární počin z dílen Netflixu honosící se jménem Tiger King toho v rukávu skrývá daleko, daleko více. Po rozvláčné a seznamující první epizodě Vás totiž čeká hromada majestátních zvířat, výstředních postaviček, intrik, pokusů o vraždu, bezzubých úsměvů, ale hlavně hromada Joe Exotica, šíleného chovatele divokých koček, jehož největším snem je stát se slavným. V tomto bodě musím pochválit tvůrce, jelikož vytvořit z této bizarní mozaiky podrobné a místy i překvapivě intimní momenty je vskutku chvályhodné. Právě v těchto momentech budete mít pocit, že tato série nabízí mnohem více než jen hromadu vystřílených nábojů, bláznivých situací a neuvěřitelných hudebních videoklipů (I Saw a Tiger!). Co tedy dodat na závěr? Pokud zrovna máte sedm hodin volného času a Vaše srdce touží po něčem nekonformním a bláznivém, rozhodně sáhněte po této sérii. Snad ještě nikdy jsem neviděl nic tak šíleného a svým způsobem i odpudivého, od čehož jsem se ale paradoxně nedokázal vůbec odtrhnout. (Netflix) „I’m outspoken, good looking, love to party and have fun.“ ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

NTKV, tohle jsem nečekal ani v nejdivočejším snu. Dal jsem nakonec s chutí pět dílů a nestačím "wtfovat". Pokud je pravda, že dokumentaristé skutečně měli původně v plánu jen natočit život "velkých koček" v zajetí, tak narazili na neskutečnou zlatou žílu. Něco takového by nezvládli napsat ani bratři Coenové a Farrellyové dohromady pod taktovkou Davida Lynche. Smutné je, že mi hlavní "hrdina" přijde pomalu jako nejnormálnější postava. A to se bavíme o poly-gay country narcisovi. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama