foto

Mark Mothersbaugh

  • nar. 18.5.1950 (68 let)
    Akron, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mark Allen Mothersbaugh je americký hudobník, skladateľ, spevák a maliar. Je spoluzakladateľom novej vlny kapely Devo. Bol jej spevákom od roku 1972. Medzi ďalšie jeho hudobné projekty patrí práca na televíznych seriáloch, filmoch a videohrách.

Vo veku siedmich rokov ho vzali k optometristovi, kde získal svoje prvé okuliare. Dnes navrhuje svoje vlastné okuliare, má obchod v Los Angeles s názvom La Eyeworks. Okrem skladania hudby sa venuje aj maľovaniu, výrazne ho ovplyvnil surrealizmus a Andy Warhol. Vyštudoval strednú školu v Peninsule, Ohio. S manželkou Anitou je ženatý od začiatku 90. rokov, majú dve adoptované dcéry Hope a Margaret.

Mark bol ocenený prestížnym ocenením Richard Kirk Award v roku 2004. Cena sa udeľuje každoročne skladateľovi, ktorý významne prispel do filmovej a televíznej hudby. 10. mája 2008 mu bol udelený čestný doktorát humánnych listov z univerzity Kent State.

Jeho hudbu môžeme počuť v rôznych videohrách ako napr. SIMS 2 alebo reklamách, napr. v ocenenej reklame Get a Mac pre spoločnosť Apple Inc.

Skladal hudbu pre mnoho filmov a seriálov. Za všetky možno spomenúť úspešné snímky LEGENDY Z DOGTOWNU (2005), HERBIE: NA PLNÝ PLYN (2005), NICK A NORAH (2008), FANBOYS (2008) alebo animovanú rozprávku ALVIN A CHIPMUNKOVIA 3 (2011).

Matúš "Sufferer" Franko

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 LEGO® příběh 2
2018 Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená
2017 Brad's Status
LEGO® Ninjago® film
Mazlíček
Me gusta, pero me asusta
Thor: Ragnarok
Večeře s Beatriz
2016 Doba ledová: Velikonoční překvapení (TV film)
Pee-wee's Big Holiday
2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
Bláznivá dovolená
Forever
Hotel Transylvánie 2
Ladíme 2
Nikdy není pozdě
Vesmírná Scratastrofa
2014 22 Jump Street
Historická pětistovka
LEGO® příběh
2013 Frajeři ve Vegas
Zataženo, občas trakaře 2
2012 21 Jump street
Goodnight, Mr. Foot
Hotel Transylvánie
Jak porodit a nezbláznit se
Safe
2011 Alvin a Chipmunkové 3
Havajské prázdniny
Salvando al Soldado Pérez
Štěstí je teplá deka
2010 Ramona
2009 Fanoušci
Golden Door
Kruh Osmi
Zataženo, občas trakaře
2008 Courtroom K (TV film)
New Yorku, miluji Tě!
Něco za něco
Rande na jednu noc
2007 Maminčin mazánek
2006 Dog Problem, The
Jak jíst smažené žížaly
2005 Bláznivá olympiáda
Legendy z Dogtownu
Můj auťák Brouk
Zmražená pojistka
2004 Pepek námořník
Zpověď královny střední školy
Závist
Život pod vodou
2003 Mužská záležitost
Pozor, hodný pes!
Stevensovi bodují (TV film)
Třináctka
2002 Bombakšeft
Druhá řada (TV film)
Dámy nebo nedá mi?
Spolek machrů
2001 Kamufláž
Lincolnská střední
Městečko Halloween 2: Kalabarova pomsta (TV film)
Taková zvláštní rodinka
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Lumpíci v Paříži
Other Me, The (TV film)
1999 200 cigaret
Can of Worms (TV film)
Krása na zabití
Poslední zpověď (TV film)
Zuřivost
1998 Bongwater
Jak jsem balil učitelku
Lumpíci
Mrtvý na univerzitě
Městečko Halloween (TV film)
Ředitel má volno (TV film)
1997 Men
Quicksilver Highway (TV film)
Rozchod
Svatba za všechny prachy
Tátou proti své vůli (TV film)
1996 Big Squeeze, The
Grázlové
Ptačí klec
Rivalové
1995 Courtyard, The (TV film)
Flesh Suitcase
Glory Daze
Poslední večeře
1994 Nová éra
1988 Slaughterhouse Rock
1987 Pomsta šprtů 2: Šprti v ráji

TV seriály

2018 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Designated Survivors (S04E15)
Special Delivery (S04E14)
Release the Hounds (S04E13)
další epizody (7)
2017 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Not Appropriate For Miners (S04E08)
Gender Friender (S04E07)
Double Cheeseburger (S04E06)
další epizody (8)
Normálka (TV seriál)
A Regular Epic Final Battle, Parts 2 & 3 (S08E28)
A Regular Epic Final Battle, Part 1 (S08E27)
Cheer Up Pops (S08E26)
další epizody (5)
2016 People of Earth (TV seriál)
Snake Man and Little Guy (S01E10)
Lost and Found (S01E09)
Mars or Bust (S01E08)
další epizody (10)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Třicet let vědeckého výzkumu v hajzlu (S02E18)
Izolace (S02E17)
Falling Slowly (S02E16)
další epizody (8)
Normálka (TV seriál)
Christmas in Space (S08E23)
No Train No Gain (S08E22)
The Key to the Universe (S08E21)
další epizody (41)
2015 Grandfathered (TV seriál)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Tichá noc (S02E10)
Vánoční překvapení (S02E09)
Zabýčení (S02E08)
další epizody (23)
Normálka (TV seriál)
Snow Tubing (S07E18)
Win That Prize (S07E17)
Crazy Fake Plan (S07E16)
další epizody (36)
2014 The Carrie Diaries (TV seriál)
Run to You (S02E13)
This Is the Time (S02E12)
Hungry Like the Wolf (S02E11)
další epizody (5)
Normálka (TV seriál)
Merry Christmas Mordecai (S06E10)
White Elephant Gift Exchange (S06E09)
The Real Thomas: An Intern Special (S06E08)
další epizody (33)
2013 Autogrotesky: Povídačky z Kardanové lhoty (TV seriál)
The Carrie Diaries (TV seriál)
The Second Time Around (S02E08)
I Heard a Rumor (S02E07)
The Safety Dance (S02E06)
další epizody (21)
Normálka (TV seriál)
New Year's Kiss (S05E14)
The Heart of a Stuntmen (S05E13)
The Thanksgiving Special (S05E12)
další epizody (42)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
The Christmas Special (S04E09)
One Pull Up (S04E08)
Guy's Night (S04E07)
další epizody (37)
2011 Mé nové Já (TV seriál)
Shameless (TV seriál)
Casey Casden (S01E04)
Normálka (TV seriál)
Under the Hood (S03E11)
Cruisin (S03E10)
Rap It Up (S03E09)
další epizody (38)
2010 Borci z Blue Mountain State (TV seriál)
Glory Daze (TV seriál)
Normálka (TV seriál)
Ello Gov'nor (S02E01)
2006 Velká láska (TV seriál)
Slavnost (S01E12)
Poslední vůle (S01E11)
Křest (S01E10)
další epizody (12)
2004 LAX (TV seriál)
2003 All Grown Up (TV seriál)
2000 Dawsonův svět (TV seriál)
True Love (S03E23)
The Anti-Prom (S03E22)
Show Me Love (S03E21)
další epizody (13)
1999 Dawsonův svět (TV seriál)
First Encounters of the Close Kind (S03E10)
Four to Tango (S03E09)
Guess Who's Coming to Dinner (S03E08)
další epizody (10)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Král se vrací (S01E08)
Slabší pohlaví (S01E07)
Hra mozků (S01E06)
další epizody (7)
1990 Lumpíci (TV seriál)

Dokumentární

2018 Pandas
2017 Abstract: The Art of Design (TV seriál)
Ilse Crawford: Interior Design (E08)
Platon: Photography (E07)
Paula Scher: Graphic Design (E06)
další epizody (8)
2014 Madagaskar: Království lemurů 3D
2011 Návrat do divočiny 3D
2010 Catfish
2009 The Invention of Dr. Nakamats

Herecká filmografie

Filmy

1999 Mystery Men
1993 Complete Truth About De-Evolution, The
1992 Arise! The SubGenius Video
1991 Shakespeare's Plan 12 From Outer Space
1990 Spirit of '76, The
1983 We're All Devo
1980 Pray TV

TV seriály

2018 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Señor Clean (S04E12)
2010 Futurama (TV seriál)
Mutanti se bouří (S06E12)
2007 Yo Gabba Gabba! (TV seriál)
1995 Biz, The (TV seriál)
1994 Ellen (TV seriál)
1990 Lumpíci (TV seriál)
1982 Square Pegs (TV seriál)

Dokumentární

2016 Jak se kalila hudba (TV seriál)
SCORE: A Film Music Documentary
2015 Better Than the Original: The Joy of the Cover Version (TV film)
2011 F jako fotři
2010 Dekonstrukce mého otce
2001 Rugrats: Still Babies After All These Years (TV film)
1997 Behind the Music (TV seriál)
1981 Urgh! A Music War

TV pořady

2005 The Colbert Report (TV pořad)
2000 Sonic Cinema (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1971 Film '72 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(90)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace