Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

A střílí, střílí, střílí...všude samé samopaly a tvrdí hoši proti partičce vlkodlaků. Plno akce, krve a atmosféry. Už jsem řekl, že se tam hodně střílí? Klukovský sen se stal realitou. A co na tom, že je to blbina od začátku až do konce, tady Tarkovského nehledám. Podruhé by to nejspíš nebylo tak chutné, ale napoprvé hodně příjemné setkání. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na dobrý a atmosférický vlkodlačí horror. To ještě nebyli vlkodlaci vidět a obrazovkou se míhaly jen jejich siluety. Jakmile se zbytek vojáků opevní v domě uprostřed lesa a započnou útoky kreatur, jde veškeré napětí do háje a do tváře se divákovi vkrádá úšklebek. Vlkodlaci vypadají naprosto otřesně, jako vypelichané cosi, co právě vyběhlo ze školního kabinetu. Při kontaktním souboji jednoho chlupa s vojákem jsem málem prskal smíchy. K tomu si přičtěte spoustu stupidních heroických keců, přehrávající herce, nic moc akci, kopec nudy a klišé a dostanete nepovedené akčně horrorové béčko jak vyšité. Dvě hvězdy dávám za Seana Pertweeho a jeho vyhřezlá střeva, úvodní půlhodinku a ústřední hymnickou hudební skladbu. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nemiluji horrory, ale " darovanému koni se na zuby nekoukej". Jenže já se koukla a smíchy jsem se mohla uválet ! Takovou pitomost jsem opravdu nečekala ! Režisér Neil Marshall musel mít opravdu "pracovní nouzi" ve formě scénářů, protože takovou stupiditu natočit a vrazit do toho peníze, to chce pořádný kus odvahy. Nebudu film hodnotit, tady není ani co. Jestliže mohu něco obdivovat, pak herce SEANA PERTWEEHO, že takovou přiblblou úlohu přijal. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Děcka, pojďte domů, mamince se stýská. Budeme mít i hosty na (resp. k) večeři. Jen si ji musíte zasloužit (čti ulovit) a nebojte, (stříbrné) příbory jsem dobře schovala“. Časy se (nenávratně) mění. V 13. století se po místních kopcích proháněl W. Wallace a neúnavně burcoval hrdé Skoty na steč proti anglické šlechtě, o pár století později četa britských vojáků prohání resp. je proháněna krvelačnými bestiemi ožívajícími resp. sílícími s blížícím se úplňkem. B-čko jako řemen, (objektivně) s mnoha mouchami, za to s říznou atmosférou, břitkým britským (lucemburským?) humorem a nadhledem sobě vlastním, úsměvně umělými krvežíznivými bestiemi a hlavně: „konec dobrý, všechno dobré“, tj. Anglie-Německo:5-1, byť (v současné době) pravděpodobný asi jako, že na skotské vysočině potkáte vlkodlaka. Co já však vím. Ostatně, už pěkně dlouho (cca 33let) jsem tam nebyl. 65% P.S možná bych měl (pokud by byl zájem) tip na pokračování. Lokalita Skotsko (lehce východněji) - Great Glen – jezero Loch Ness a místo elitní čety vojáků, parta potápěčů na víkendovém dýchánku. Když už nikdo jiný, alespoň místní cestovky a hoteliéři by mohly projevit zájem resp. vděčnost. Já čekám.... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,883,000║ Ja neviem čo Neil Marshall vidí na tom rýchlom zmätenom strihu, ten mu asi najviac podráža kolená, príbeh ujde, aj keď sa tam postupne kopí veľa nelogických vecí a konaní, masky vlkolakov fajn, nuda nehrozí, stále sa niečo deje... ale aj tak nedosiahne to ani na priemer. /40%/ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Děj je zasazen do Skotska, ale filmovalo se v Lucembursku. (Chatterer)
  • Ve scéně, kdy je vlkodlak vystřelen ven z okna z horního patra, je možné vidět boty herce a konec kostýmu. (Investman)

Reklama

Reklama