Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že som ten film asi po polhodine prepol, pretože to bola nuda na úrovne teenie seriálu, ale cca. po 5 minutách som sa k nemu vrátil a dopozeral som ho. V 2.časti sa to rozbehlo a celkovo tento moderný frankensteinovský film zaujme akurátne krvavými scénami a ešte tá podivínka nehrala úplne zle. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

May je senza! Teda alespon prvni hodinka s ni je v pohode. Citlive ztvarnena a k tragickemu konci tazena hrdinka mne skutecne zajimala a lakala a kdyz uz mi byla temer sympaticka, tak McKee evidentne zacal zbytecne tlacit na pilu, ktera mela mene zubu nez moje babicka. Poslednich dvacet minut je opravdu zbytecne zbrklych a zkratkovitych (filmy by zaslouzil jeste dvacet minut), aby se pak mohla krabice od DVD hemzit napisy jako "Sokujici!" nebo "Zvracene!" a je to skoda. Takhle je to 5/10. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

May je divná. Hodně divná. Kdo by taky nebyl divný, když jeho jediným kamarádem je matčina panenka, zapečetěná ve skleněné krabici. Ale jednoho dne se May seznámí s Adamem (na kterém obdivuje hlavně jeho ruce), a připadá jí, že se život hnedle rozjasnil. Když ale dostane od Adama kopačky, a zároveň zjistí, že její kolegyně z práce, Polly, ji jen zneužívá, rozhodne se, vyrobit si vlastního kamaráda, který bude mít ze všech jen to nejlepší. Adamovy ruce, Pollyin krk, ...Další z filmů, kdy naprosto geniální námět v rukou filmařů shoří na popel. Přitom ani herecké obsazení není nejhorší - představitelka May, Angela Bettis je ve své roli parádní, neméně tak Anna Faris v roli lesbické spolupracovnice Polly (pro tu holku mám nějakou slabost :) ). Jenže, když koukáte na film, a čekáte kdy se začne dít to zajímavé, a ono to přijde až pár minut před závěrečnými titulky .. tak není něco úplně v pořádku. Suma sumárum, na podívání dobrý, na představu co by všechno ve filmu mohlo být taky, ale pro zařazení mezi filmové klenoty to není ani náhodou... ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Odpad? Ani hovno! Okej, možná trochu, ale pěkně nadupanej a dle mýho fakin gusta! Pravda začátek byl fakt kurva divnej, ale taky jsem čekal, že to pak bude dobrá sráčka. Ale tohle je geniální sračka, kterou Aj rilly lajk it! Příběh je fantastickej, jak se to pak do sebe všechno propojí, vlastně se ji všechno z tý veteriny pozdějš vyplatí, frst ju sej, co to je kurva, proč mu tak jede po rukách.. Nejvíc mě zprva bavil ten rozplaclej kocour, ale pak se to jen rozjelo.. třeba scéna, kdy leží vedle tělo a upadne oko, taková dosti kokotina, která mě rozesmála. Jinak, když jsem viděl tu doll, fakt jsem myslel, že je tohle nějakej předchůdce Annabelle, což jsem teda kurva rád, že není.. Až na pár minut of di end a začátek, kterej začínal být už trochu otravnej svou wirdnosti, jsem se celou dobu bavil.. Avšak Aj kent hodnotit to moc vysoko.. Pokud se neplatu, jedna taková skládačka už byla ve Vraždách v domě panenek.. A ty hlášky? Tady jsou nějaký, u kterých, jsem se pobavil.. ,,Co Lupy? (nevím, jak ten zmrd byl) - Je v pytli." ,,Potřebuju víc části." ,,O čem si to čteš? - O amputacích." - Kvůli práci? - Ne, pro zábavu." ,,Když si nemůžeš najít přítele, udělej si ho." ,,Dívej se na mě. Dívej." :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevzpomenout na Vraždy podle Jidáše. Přesto byla stavba příběhu jiná, nutno říci, že dobře napsaná a to samé se dá říct o postavách. Bohužel zpracování za moc nestojí. Napětí nulové, scény, jež by měly nahnat husí kůži či šokovat, tu nejsou vůbec. Snad jen ta dětská, ale i té jako by něco chybělo. A tak jediné, o čem se dá mluvit v superlativech, je výkon Angely Bettis, ale ta to sama utáhnout nemohla. 30% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno