Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý student Petr Králíček (J. Bednář) si přivydělává jako noční hlídač. Jeho podnik sousedí s barem, kde pracuje jako barmanka Helena (C. Mayerová). Do ní se Králíček zamiluje. Jenže kolem Heleny se motá švihák Artur (P. Landovský), který má nevalnou pověst a živí se různými podvůdky a machinacemi na hraně zákona, a to společně s řidičem Kulichem (J. Větrovec) z Petrova podniku. A právě Petr se stává pro sehranou partu kamenem úrazu. Slovo dá slovo a během služby ho vláká půvabná Helena do baru, aby kumpáni měli volné pole působnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj si, na inteligenta musíš silou. Dáš mu facku a z toho se nevykecá, jak jsou oni zvylý." Premudrovaný študák prichádza do kontaktu z drsnou realitou. Skvele zahraté konverzačné prestrelky a čiernobiela šestdesiatková atmosféra. Veľmi dobré. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Bezradný pokus o komorní drama s ohniskem v nočním rozhovoru dvou odstředivě se vzdalujících mladých lidí z periferie, barmanky a vysokoškolského studenta, selhává na režisérově naprosté neujasněnosti, co vlastně chce sdělit a jak to míní vyjádřit, která se především projevuje chaoticky improvizovaným dějem, chvíli připomínajícím kriminálku, chvíli novovlnnou studii odcizení a chvíli psychedelickou romanci z beat clubu. – Během krátké chvíle zaplaví prostředí nočního baru množství mělce načrtnutých postav, které splývají s velkoryse, ale zcela jednotvárně znázorněným místem a jejichž nevěrohodné dialogy začnou překotně splétat jakýsi příběh, nebo spíše cosi epického, co ze zdejšího dění vyhřezlo. Zvlášť nesnesitelně působí student Petr, který sice odhaluje tajemství řeči a lidských povah, nebo se o to alespoň pokouší, ale sám se vyjadřuje takovými pseudovědeckými frázemi, že až vzbuzuje odpor. Právě tak papíroví jsou i oba místní gauneři, zatímco hlavní protagonistka se spoléhá na svou vizáž, která však proti jejímu očekávání sama o sobě nic neodehraje, a tak zůstane přes dílčí prosvětlení zcela matnou. – Bar Na Ostrově. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Česká Claudia Cardinale, co si zavdala s mužem na vrátnici, v ničem si nezadá s předními femmes fatales z filmů noir. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

FF Carmen jako servirka, Bednar jako romantik a Landovsky s Vetrovcem jako smeliri. Jako bylo to zabavnejsi nez jsem cekal. Odehrava se v baru Na Ostrove. :) ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

No, taková socialistická kriminalita. Z dnešního pohledu spíš úsměvné. Ovšem C. Mayerová je kočka. Kdyby se to filmovalo dnes, určitě, tak by ti společensky znavení tanečníci taky v nějakým kumbálu nebo před barem souložili.  Tehdy to asi tak nechodilo, zatančit si, opít se, ale z baru rovnou domů... ()

Reklama

Reklama