Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strach je silnější než bolest... Stárnoucí profesor Trojan (K. Höger) je šéfem velké pražské kliniky. Neprožívá právě šťastné období života – má spory se synem (J. Abrhám), v nemocnici kolují nepodložené řeči o jeho vztahu s vrchní sestrou (S. Budínová), z bytu kvůli neshodám vyhodil synovce, o jeho funkci má údajně zájem asistent Dvořáček (Z. Řehoř). Když Trojanovi uhyne kočka, vezme ji profesor do laboratoře na rozbor. Zkoušky potvrdí otravu kyanidem. Večer po Trojanovi někdo vystřelí. Muž od té doby podlehne sebezničující hrůze. A začne podezírat každého ve svém okolí… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší kriminálka tažená výtečným Karlem Högerem. Jen díky němu se celá psychologická nadstavba nerozpadla na prvočinitele, protože to co scenárista vynechal, on bravurně zahrál. Děj pravda mnoho smyslu nedává. Profesor Trojan se nejprve nebojí ničeho a nic se ho nedotýká, aby se najednou bál všeho a otřáslo jím cokoliv. Dlužno dodat, že jeho okolí není zrovna přívětivé. Syn z něho při každé příležitosti tahá peníze, a potomek jeho snachy mu zazlívá, že v jeho prospěch dvakrát neporušil pravidla a nespláchl profesní čest do záchodu. Jenže jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

- ...a vrahem je zahradník! - Ano, ano, je to další bod pro Černobílý tým v bratrovražedném souboji s Barevnými. Cenu z dnešního floutkovství si odnáší výrostek Vízner, sysel Abrahám a fízl Hanzlík... - I když ten, sluší se poznamenat, se ale nakonec dal do kupy. - Holt policejní ornung. Převeliká škoda, že do dnešního utkání nasadil trenér Sequens jen televizní kameru, ač přišel s nevšední taktikou... - I když střih byl chvílemi i na mě snad až příliš splašený, he he - ...a opravdu skvělou hereckou dorážkou. - Čemuž Barevní z 80. let nemohli konkurovat... - V dnešním zápase se také, a řekl bych možná překvapivě, velmi málo agitovalo. Černobílí si tak nepřinesli do klání žádné body navíc. A i přes to... - Možná právě proto! - Ano, ano, možná, v každém případě je to opět suverénní vítězství Černobílého týmu zde v KrimiAréně a zasloužený bod do tabulky, kde si zatím udržují vedoucí pozici. - Nyní se již loučíme a přepojujeme zpět do studia... ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy režisér, tedy Sequens uměl režírovat a herci uměli hrát. Není to detektivka, je to o strachu muže, který si nedovede představit, že ho někdo chce zabít. Nad tím žasnu. Sám jsem po nemocnicích celý život a většina operací zpackaných. Já být chirurg, mám strach, je k tomu důvod. I já mám chuť je zabít, zničili mi život šlendriánem. Ústřední píseň přímo z pera Lišky. On byl tak geniální, že by se uživil i jako hitmaker. Jediné co bych vytknul je frajer  Hanzlík poručík a laciná zápletka s kyanidem u kočky. My měli mnoho koček (nenáviděl jsem je) a žádná se neotrávila kyanidem. Zhebly na choroby jako lidi. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Českosloveská krimi s nevšedním zaměřením na psychologický vývoj hlavní postavy. Na profesora Trojana (opravdu skvělý K. Höger), až nelidsky necitlivého a zahořklého ředitele pražské kliniky, jsou páchány nebezpečné útoky, jež zpočátku považuje za klukoviny, avšak netrvá dlouho a začne podezírat všechny okolo. Tato postupná přeměna z realisticky uvažujícího profesora na totálně paranoidní trosku je zobrazena velmi působivě a plynule, zatímco kriminalistický příběh je odsunut do pozadí. Stojí za povšimnutí, že hlavního kriminalistu ztvárnil netradičním způsobem J. Hanzlík. Další vedlejší postavy se představily taktéž ve výborném světle, ať už vzpomeneme na M. Růžka, jediného přítele domnělé oběti trestných činů či vždy elegantního J. Abrháma, jež si zahrál despotova syna. Titulní song se mi zpočátku jevil jako dobrý, avšak když se během snímku objevil minimálně třikrát, působil dost ohraně. Kontroverzní režisér J. Sequens zkrátka uměl točit vynikající kriminálky a tato je významná zejména svým perfektním psychologickým rozborem oběti. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Všechno začalo otrávenou kočkou, která měla být brána jako výstraha. Pak přišel na řadu výstřel z pistole, který na štěstí poškodil okno a skončil ve zdi. Ten také neměl být brán na lehkou váhu, protože dotyčná osoba to myslí opravdu vážně. Připomíná vám to praktiky mafie? Tak veřte, že o mafii tu opravdu nejde, protože všechno má své prostinké vysvětlení, i když motiv pomsty tu také je. Na pana profesora už toho bylo skutečně moc. Stal se z něho paranoidní člověk obviňující každého okolo sebe, včetně svých blízkých a přátel. Stále byl zatvrzelý a nespravedlivý vůči všem a všemu. Jenže je tu drobný zádrhel, on totiž neměl být vrahovou obětí. Písnička Hany Buštíkové byla opravdu chytlavá, ale její hlas mi k Janě Brejchové vůbec neseděl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu zazní píseň „Grand prix“, na hudbu autora filmu napsal text Vladimír Sís. (sator)
  • Exteriéry filmy byly natáčeny v Brně-Lesná a v Praze na Maltézském náměstí. (waxtrax)
  • Natáčelo se také v Horních Věstonicích, Fakultní nemocnici Motol, Praze-Hradčanech, Malé Straně, Starém Městě a Břevnově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama