Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Strach je silnější než bolest... Stárnoucí profesor Trojan (K. Höger) je šéfem velké pražské kliniky. Neprožívá právě šťastné období života – má spory se synem (J. Abrhám), v nemocnici kolují nepodložené řeči o jeho vztahu s vrchní sestrou (S. Budínová), z bytu kvůli neshodám vyhodil synovce, o jeho funkci má údajně zájem asistent Dvořáček (Z. Řehoř). Když Trojanovi uhyne kočka, vezme ji profesor do laboratoře na rozbor. Zkoušky potvrdí otravu kyanidem. Večer po Trojanovi někdo vystřelí. Muž od té doby podlehne sebezničující hrůze. A začne podezírat každého ve svém okolí… (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Slabší kriminálka tažená výtečným Karlem Högerem. Jen díky němu se celá psychologická nadstavba nerozpadla na prvočinitele, protože to co scenárista vynechal, on bravurně zahrál. Děj pravda mnoho smyslu nedává. Profesor Trojan se nejprve nebojí ničeho a nic se ho nedotýká, aby se najednou bál všeho a otřáslo jím cokoliv. Dlužno dodat, že jeho okolí není zrovna přívětivé. Syn z něho při každé příležitosti tahá peníze, a potomek jeho snachy mu zazlívá, že v jeho prospěch dvakrát neporušil pravidla a nespláchl profesní čest do záchodu. Jenže jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

docela pošušňání,například hádka mezi Trojanem a Šedou,kdy už má přenosta kliniky hlavu celkem dost zaplácanou představama,kdo by ho vlastně mohl nenávidět...někdy mi psychologické ladění detektivek vadí,tady mi vyloženě sedlo... o bod míň jsem dala za tu příšernou písničku,bohužel film není s titulkama,abych mohla vypnout zvuk :-) ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak nahlížet na své okolí potom, co by se Vás někdo pokusil zavraždit. Bilancování nad životem, tipování podezřelých z okruhu blízkých. Jiná možnost není. Intenzivní hledání důvodů a motivů. To vše nakonec zákonitě dožene člověka k nedůvěře, nevraživosti, vyčerpanosti a duševní nevyrovnanosti. Je to velmi zajímavý námět, jehož hodnotu zvyšuje fakt, že se jednalo o omyl. Člověk sám pak musí být překvapený tím, koho je schopen podezřívat, jaké křivdy a motivaci je schopen vymyslet a přiřknout ostatním. A nakonec, jak se s tím ostatní, které podezříváte srovnají sami? Pochopí vás? Odpustí Vám? Nebo navždy s těmito lidmi smažete vazby, které za ty roky vznikly? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Každý z nás máme svůj stín, kterého se tak trošku bojíme." Karel Höger ve velmi silném psychologickém příběhu o tom, co se může stát, když ztratí člověk k člověku elementární důvěru. Krásná ukázka toho, že strach a z toho pak plynoucí obecná nedůvěra k lidem a ke světu může být smrtící jako rychle se šířící rakovina. ()

Karrfik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, jak je tento film rozdílně hodnocen. Od dvou až po pět hvězdiček. Ironicky zde nějaký hodnotitel napsal "vrcholná forma Jiřího Sequense". To přeci ne. Ani ironicky, ani vážně. Jeho velmi dobře známé kriminální seriály (jeden bohužel politicky zdeformovaný) jsou svým způsobem mistrovská díla. Rozdílným způsobem. Tento film vůbec není špatný. Souhlasím, že je to spíš psychologické drama/krimi, než klasická detektivka. Ústřední melodie není špatná, ale je bohužel moc často použitá, a hlavně moc dlouze... Atmosféra filmu vynikající. Dost dialogů, ale pro vykreslení děje potřebných. Karel Höger výborně, ostatní defacto také, ale Jaromír Hanzlík mi tam také moc neseděl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se také v Horních Věstonicích, Fakultní nemocnici Motol, Praze-Hradčanech, Malé Straně, Starém Městě a Břevnově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Exteriéry filmy byly natáčeny v Brně-Lesná a v Praze na Maltézském náměstí. (waxtrax)

Reklama

Reklama