Reklama

Reklama

Mutant

  • USA Mutant (více)

VOD (1)

Když se dva bratři, Josh a Mike, vydají na dovolenou do malého města na jihu, najdou v něm většinu obyvatel buď mrtvých, nebo pohřešovaných. Když Mike zmizí také, spojí se Josh s místním šerifem a atraktivní učitelkou a snaží se bratra najít. Při hledání Josh zjistí, že většina obyvatel byla nakažena jistou formou toxického odpadu, který je všechny změnil na toxické upíry, a ti za noci po ulicích vyhledávají lidskou krev. (IFA movie)

(více)

Recenze (20)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko z 80 let které má všechno co béčko musí mít. Klasickej scénář, nebojácnýho hrdiny, sympatické postavy a navíc dost dusnou atmosféru, jo jak se na tomhle kdysi ujíždělo. VHS je asi ještě někde na půdě. Je pravda že všechno vraždy jsou mimo obraz ale to vynahradí už zmíněná atmosféra která mě opravdu překvapila, masky se mi zdály poměrně povedené. Cardos je dobrej režisér a natočil dost dobrých hororů. A tady to opět dokázal, škoda že toho nenatočil víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se zde rozhodli spojit hned několik filmových žánrů do hromady a dali tak šanci vzniknout docela zajímavé průměrné podívané, která rozhodně nenudí, ale ani moc nenadchne. Celý snímek má však docela velké výkyvy co se atmosféry týče. Scéna při které zmizí Mike je docela působivě natočená, ale poté následuje docela dlouhá vlažná pasáž, při které se skoro nic zajímavého neděje. Pouze se zde seznámíme s několika dalšími důležitými postavami. Teprve s návštěvou školní kotelny se vše vrátí do normálu a od té chvíle máme šanci sledovat pomalé rozplétání hlavní zápletky filmu. Místy to sice připomíná spíše jakousi kriminálku, ale jakmile se na scéně objeví zmutovaní obyvatelé městečka, začne mít děj konečně ty potřebné grády. Jen mě trošku zklamal fakt, že pravá podstata jejich proměny zůstala pořádně nezodpovězena. Dozvíme se sice o toxickém odpadu, dokonce navštívíme i pochybnou továrnu, ale důležité informace a hlavně některé otázky zůstanou nezodpovězeny. Zlatým hřebem večera je samotná proměna člověka v krvežíznivou zrůdu. Především pak ta odehrávající se v ordinaci. Zde si maskéři opravdu vyhráli a sám divák si určitě přijde na své. Je jen velká škoda, že hodně důležitých scén se odehrává ve tmě, nebo přítmí a divák je tak lehce ošizen o pikantní záběry. Navíc mi přišlo, že kamera občas předváděla opravdu chaotickou podívanou, při které jsem pořádně nerozeznával, cože se to vlastně na obrazovce přede mnou odehrává. Bohužel čím víc se blížil film ke svému konci, tím víc mě přestával bavit. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Setkání se smrtí je jako setkání se životem.“ – to je tak hluboké, že to vydává ozvěnu. Parádní osmdesátková atmosféra. Pokud ji máte rádi, filmu jde trochu nešvarů odpustit. Slušný body count, povedené triky, masky sice jednodušší, ale působivé, pořád je ocením více, než současný digitální balast. V první půlce slušná napínavá atmosféra, ve druhé slušná akce, k tomu všemu klasicky parádní hudba Richarda Banda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Dříve nebo později ten jed dostane každého!",,Nééé!",,Ale ty to nevzdávej, zlato, nevzdávej!" Co udělá člověk sedící v autě, na něhož se dobývají zombie? Ujede. Co udělá blondýna? Troubí. Jako komedie to není špatné. Slušná atmosféra, nesympatické postavy (nejen Hauser byl na zabití), příjemný vizuál a vydařené masky. Mechanické efekty skvělé - bublající a napínající kůže neměla chybu. Chvílemi člověk úplně cítil ty rozpálené ruce mutantů na krku. Jinak spíše průměrný ekohoror, ve kterém ale zemřou některé klíčové postavy, včetně dětí, útok zombie v závěru připomene Noc oživlých mrtvol a mlha zase Mlhu, což se všechno počítá! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom slušné. Najprv dvaja bratia majú potýčku s vidlákmi a potom sa dostanú skoro do ľudoprázdneho mesta, že nie je až tak ľudoprázdne zistia o nejakú chvíľu neskôr. Takýchto podobných filmov z osemdesiatok sa točilo veľa a i keď ma svižne tempo a niekedy aj ponurú atmosféru, neponúka skoro nič, čo by som nevidel niekde inde. Čo stojí za zmienku je keď sa z človeka stáva príšerka, tam sa s tým celkom pohrali. to pučanie tváre bolo celkom efektné. Film ma bavil do vtedy, pokým sa monštrum neukázalo, keď bolo v rovine neviditeľnosti či predstavivosti diváka, ale ako sa objavilo, tak môj záujem rapídne opadol. Masky boli do cela v pohode, ale ta chôdza a pohybovanie boli až tragický vtipné a určite nemohli nikoho vystrašiť, práve naopak . Že sa nejednalo o krvavý snímok mi nevadil, ale čo mi vadilo, že som predpokladal, že dostanem hlavne atmosférickú lahôdku a ja som pri tom dostal zombie  čo sa zdrbali do vápna a pritom sa tvárili, ako ich to náramne baví. Keby film pokračoval v tom tempe ako s prvej polovice, tak filmu dám oveľa vyššie hodnotenie, takto len za slabé 3*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Finančný neúspech filmu prispel ku krachu Film Ventures International (FVI), nezávislej filmovej produkčnej a distribučnej spoločnosti, ktorá fungovala od roku 1968. Následne majiteľ a filmový producent spoločnosti Edward L. Montoro vzal viac ako 1 milión dolárov z bankových účtov FVI a zmizol a už ho nikdy nikto nevidel. Montorov pobyt zostáva neznámy, hoci sa predpokladá, že utiekol do Mexika pod falošným menom. FBI nevie, či ešte žije (v súčasnosti by mal už 86 rokov), ale jeho prípad je stále otvorený aj po 38 rokoch od jeho zmiznutia. (Raccoon.city)
  • Při jízdě autem ve 43. a 63. minutě jde vidět nad autem konstrukce kamery. (Duoscop)
  • Během scény ve škole ve 37. minutě lze zahlédnout mikrofon. (Duoscop)

Reklama

Reklama