Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lesná atmosféra a flanelová košeľa Nikolajovi pristanú. A napriek tomu, že mu po Game of Thrones už dorástla aj hnáta, neváha piť priamo z rieky bez pomoci rúk. Tomuto filmu chýbal asi len rozpočet, pretože mu očividne nestačil a zaslúžil si lepší. Pretože vo viacerých ohľadoch ide o poctivú kriminálku, niekedy je však na škodu roztrasená kamera. 70% zaokrúhlim tentokrát nahor, atmosféra aj hudba boli výborné. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie! Ponurá a mrazivá atmosféra fungovala. Film sa odohrával v zaujímavom prostredí, či už z pohľadu prírody, alebo indiánskeho územia. Herecké duo Nikolaj Coster-Waldau a Annabelle Wallis odviedlo nadštandard a veľmi ma bavilo. Príbeh je síce v podstate jednoduchý, ale dokázal prekvapiť a minimálne jeden zvrat som fakt nečakal. 80% Netflix ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau v tomto filme stvárňuje postavu Rayburna Swansona, napraveného lovca zvierat žijúceho na samote v rezervácii pre divokú zver, ktorého hlboko trápi zmiznutie jeho dcéry pred rokmi. Nasleduje smrteľná hra na mačku a myš, keď sa on a mestská šerifka Alice (Annabelle Wallis) vydajú vypátrať sériového vraha, ktorý mohol uniesť aj Rayburnovu dcéru. Príbeh poskytuje väčšinu to, čo divák očakáva: prenasledovanie, stopy, násilie, investigatívne a iné mylné predstavy, ponúka aj niekoľko menších zápletiek, ktoré sú predvídateľné a aj smiešne. Réžia je nevýrazná, ale  scenár je veľmi slabý až bizarný. Pozitívum je atmosféra a prostredie, kde sa film točil. 5,5/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Uznávám, moc jsem toho od The Silencing nečekal, ani zdejší komentáře nezahrnují tento film nějakým závratným hodnocením. Ale ve výsledku se jedná o poctivý přírůstek do žánru krimi, který toho má hodně co nabídnout! Už jen zasazení do kanadských odlehlých lesů, kde po vás pomalu neštěkne ani pes, dodává tu správnou atmosféru. Coster-Waldau opět přispěchal s dokonalým výkonem, na druhé straně Wallis v roli šerifky podala též obstojný výkon. Líbilo se mi, jak autoři naznačovali různé maličkosti v průběhu, které do sebe na konci zapadly jako jeden celek skládačky. Film nabídne dost momentů, kde se nešetří napětím (naháněčky v lese skvělé!), emocemi, ale i na detektivní žánr překvapivými zvraty, kdy vás minimálně dva překvapí. Celkově to například na Wind River nemá, ale osobně mám pocit, že snímek kvalitativně podobný The Silencing by chtěl natočit každý filmař. Poctivé řemeslo každým coulem. Za mě 7,5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama