Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já ani moc nevím, co k tomu napsat. 100x omletá záležitost, kdy životem zničenej týpek chlastá, protože strádá, pak se najednou naskytne příležitost objasnit starý životní rány. Tak se do toho pustí, nahání se tam po lese s nějakým padouchem, kterej po něm střílí šípy, pak se tam něco trochu otočí, aby to nebylo tak jednoznačný atd. No prostě tohle známe... N. Coster-Waldau je dobrej, role mu sedí, je to sympaťák, kterýmu fandíte, i když je ožralej, ale to je prostě málo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lesná atmosféra a flanelová košeľa Nikolajovi pristanú. A napriek tomu, že mu po Game of Thrones už dorástla aj hnáta, neváha piť priamo z rieky bez pomoci rúk. Tomuto filmu chýbal asi len rozpočet, pretože mu očividne nestačil a zaslúžil si lepší. Pretože vo viacerých ohľadoch ide o poctivú kriminálku, niekedy je však na škodu roztrasená kamera. 70% zaokrúhlim tentokrát nahor, atmosféra aj hudba boli výborné. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE JUST SAYING THAT BECAUSE YOU THINK YOU'RE DYING." ----------- Neviem, či som urobil dobre. Pozeral som nejakú zasranú verziu, ktorá v scénach, kde sa toho priveľa dialo, sekala, no a taktiež bola, mám pocit, dosť presvetlená, z čoho mám práve celkom obavy, či náhodou nezničila štylizáciu filmu, ak mal byť tmavý vďaka nejakému krásnemu kamerovému filtru. No čo už, nevedel som vydržať, eventuálne zistím, ako to malo byť. Obsadenie u mňa vyhralo na plnej čiare – McClarnona žeriem úplne a absolútne všade a do Annabellky som zabuchnutý už od čias, čo som ju prvý krát zočil ako archeologičku v špatnej Múmii. O Coster-Waldauovi sa nemusíme ani baviť, i keď popravde mi viac ako Joela z TLoU pripomínal starého, zarasteného Matthewa Foxa. Boh (alebo čokoľvek) žehnaj casting directorovi, čo toto dal dokopy. Viac než silné štyri hviezdy, maximálna možná spokojnosť. Odporúčania sú na mieste. Replay čoskoro. --- (14.10.2020) Tak teda aj ofíko verzia bola v niektorých scénach dosť presvetlená, ale aspoň mi to už nesekalo x) --- Bonusy: Creating a Weapon: The Silencing Spear, Making The Silencing --- (28.7.2021) Minulý rok som na narodeniny chcel len dve veci – popiči film a drsnú búrku. Dostal som oboje v podobe krutého hromobitia a snímky The Silencing. A tak som si hovoril, že sa veľa nezmenilo a presne to isté mi postačí aj tento rok. A tiež som dostal oboje. Opäť znova The Silencing (plus No Country for Old Men a Wrath of Man) a s príchodom polnoci prišli aj orgazmické hromy a blesky. Keď sa darí, tak sa darí. --- (28.7.2022) Tak aj tentoraz, hoc na začiatku dňa, než na jeho konci. --- (28.7.2023) Trojročná šnúra bola práve prerušená. Krista! (28.7.2020) (14.10.2020) (28.7.2021) (28.7.2022) (28.7.2023) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)
  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno