Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný detektívny triler z prostredia amerických lesov a mestečka, kde si určite nebudete hľadať kamarátov na celý život. Najlepšie je tu nemať ani žiadne deti, pretože sa vám môže stať, že jedného dňa vám zmizne dcéra v teenagerskom veku. Ranger Nikolaj hľadá už 5 rokov svoju dcéru a keď sa nájde mŕtvola dievčaťa, namiesto chľastania sa pustí opätovne do pátrania. Teda chľast úplne neodloží, ale on to zvládne aj s nejakým tým promile v krvi. Ale prekážok bude viac než dosť, s miestnou šerifkou a políciou majú na vec odlišný názor a vrah je skvelý lukostrelec. Atmosférou pomerne hutné, herecky veľmi obstojné, scenár je ale skôr recykláciou viackrát videného a nechýba ani zopár logických nedostatkov. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

slušná béčková žánrovka,která by sice v "běžném provozu" nejspíš zapadla,ale v rámci letošního virového filmového sucha potěšila a patři k tomu lepšímu co jsem letos viděl.Někde zmíněné přirovnání k Wind River sedí z části,protože to přeci jen mělo mnohem depresivnější a tíživější atmosféru,ale tady se tvůrci dost snažili aby Silencing fungovalo podobně.Plusem jsou poměrně slušné a funkční zvraty (jakkoliv sem úplně nepochopil motivaci vraha).Snad jen ta Annabelle Wallis mi do role bad-ass šerifky úplně nesedí...70% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zkrachovalý Waldau a obstojná atmosféra z toho dělají koukatelný film. Je tam ale tolik nesmyslů, až to bolí. Vždycky se mu v lesích vysere auto, ale on se nějak teleportuje domů a pak zase hned do lesů, a ještě stihne ovlivnit honičku, kterou viděl na monitoru doma. A ten vrah....to bylo tak laciný. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • To, co má vrah na sobě, se nazývá oblek ghilie, což je druh maskování. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama