Reklama

Reklama

Willoughbyovi

  • Kanada The Willoughbys
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaný film o čtyřech dětech, které se potom, co je opustí jejich sobečtí rodiče, učí skloubit svoje staromódní hodnoty s realitou moderního světa. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace je sice pohodová a zajímavě "upletená", ale jinak mě Willoughbyovi docela zklamali. Příběh nemá dostatek nosných pilířů, které by ho dělaly zajímavým nebo zábavným. I proto člověka moc nezaujme, což je pro mě u animáků klíčové. Celkově bych tuhle rodinku kvalitativně přirovnal třeba k UglyDolls. Z námětu se dalo totiž vytěžit více, a já musím dát 2 hvězdičky. Sice jsou docela silné, ale pořád jsou jen dvě... ()

MejDej 

všechny recenze uživatele

Ani pořádně nedokážu říct proč, ale hodně jsem se bavil. Styl animace mi ze začátku moc neseděl, časem jsem si na to zvykl. Ricky jako vyprávěč/kočka je originální, rodiče jsou super, ale nejlepší jsou dvojčata, vše co řeknou je dokonalé. Škoda jen že se to hodně zpomalí ke konci, slušel by tomu kratší runtime. ()

Reklama

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní animák, a to po všech stránkách. Animace je zvláštní, ale přitom skvělá a originální. Humor je občas hodně divný a groteskní, něco na styl SpongeBoba. Někdy je to vtipné, někdy ne. Zápletka je taky celkem neobvyklá a celý film se žene tak strašně rychle dopředu, že jsem skoro ani nestihl postřehnout všechny události. Musím pochválit hudbu a originální znění. Není to nic přelomového, ale je to fajn. A kocour Ricky Gervais je frajer. 6/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Před hodnocením Willoughbyovi je potřeba si ujasnit škálu divnosti. V závislosti na míře podivínství ji totiž máme každý vystavěnou jinak. Třeba já: 1. Burton-divný 2. cool divný 3. nekorektně divný 4. divný 5. úchylně divný ... . První polovina tohoto animáku byla jen divná. Rozpačitě divná, protože se asi nikdo soudný nebude bavit nápadem, že z matky vypadne dítě, otec ho pokárá, vyhodí na chodbu a už se o něj nikdo nestará. Proč? Jaká je pointa? Není...tvůrci to takt prostě vymysleli. Zhruba od poloviny už se k té rozpačité divnosti přidalo i pár milých (ne vtipných) momentů a divák se mohl víc soustředit na pěknou a místy originální animaci. Já do té doby dumal, co koho vedlo k tomu, aby (v dnešní zpovykané době zvlášť) vytvořil tak nepřátelské prostředí, které se zvrhne ve scény, kdy se děti snaží zbavit rodičů a rodiče dětí a přitom to není myšleno jako nadsázka, nebo záminka k pointě...ať je to jak je to, rodina je rodina. V pojetí Lowryho knihy je to tak trochu potměšilá a cynická záležitost, která mi není po chuti. A to jsem tvor se zálibou v nekorektní humor a nic mi není svaté. Jako animák pro děti, bych Willoughbyovi nedoporučoval. Být originální a nedisneyovský za každou cenu není cesta, kterou by se měly ubírat filmy pro děti. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale to se nedalo. Už trailer předpovídal něco hrozného, ale pořád jsem tak nějak doufal, že by mě to nakonec mohlo příjemně překvapit. Hm. Tak ne, no. Co se mi mělo na Willoughbyových líbit? Neskutečně nesympatické děti, z nichž ta holka mi byla tak protivná, že jsem si přál, aby už konečně zhebla? Ty ostatní nesympatické postavy? Debilní děj? Který se vyvíjí tak strašně hloupě, že to vypadalo, jako by scénář vymýšlel někdo za pochodu? Trapný humor? Nefunkční fantasy prvky? Nebo, to že je to celé strašně protivné, otravné a sledovat to hodinu a půl je utrpení? A animace mi, odpusťte, připadala hnusná a vůbec mi nesedla. Jako jo, udělat animák, kde jsou největšími záporáky rodiče a na to tradiční poselství o rodině kašle, to by bylo (dejme tomu) originální. Jenže se k ní ve finále stejně upne (byť trošku jinak), tak co s tím. Ale tak jo, máme tady rodiče, s kterými se děcka (spíš rodiče s nimi) neusmíří a nakonec nejsou zase všichni jedna rodina, ale co s tím, když mě ten film byl ze srdce protivný. Už nikdy víc a na animáky od Netflixu si dám pozor - stojí za prd. 1* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V pořadu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (od r. 2014) řekla Alessia Cara, že jedním z její celoživotních snů je nadabovat nějakou roli v animovaném filmu. Producenti tohoto filmu viděli rozhovor a okamžitě ji kontaktovali. (ČSFD)

Reklama

Reklama