Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (93)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že o scénáristovi tohoto kousku ještě uslyšíme. A vlastně by tento film mohl posloužit jako dobrá vizitka pro celý tvůrčí tým. Jednoznačnou hvězdou je ovšem Ben O'Toole, který tady na CSFD překvapivě nemá uvedenou ani národnost. Po roli Rexe si ho mnozí budou pamatovat jako australskou kopii Robert Downey Jr. ...jen mladší a s krapánek prořídlejší ofinou. Do cesty se Rexovi postaví dva finští Malfoyové, psychotetka a Verbalův nevlastní brácha. Jejich úmysly jsou krystalicky jasné už od okamžiku, kdy se Rex probere v jejich domě. Australani mi nejsou sympatičtí, dokonce je vnímám jako větší křupany, než amíky. Jejich filmy moc nevyhledávám a pokud jsem viděl nějaký horor, byl vždycky dost ujetý tím zvrhle divným způsobem. Ale v tomto případě jsem se hlavně zásluhou O'Toolea bavil. Charismatický chlápek měl díky scénáři nabito, režie byla hravá a dynamická a přestože je příběh jen další variací na 100x omleté žánrové klišé, tak ani chvilku nenudí. Vlastně ani nevím, jakým omylem se ke mě Bloody Hell dostalo, protože horory bez potvor mě nebaví. Takže pokud ode mě zazní chvála na film o úchylácích, tak by ti, kteří takové filmy vyhledávají, neměli váhat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po záchraně rukojmích z banky a odsezení si "zaslouženého" trestu za likvidaci lupičů se Rex, pronásledovaný médii i fanoušky, vydá na cestu do Finska, kde ho nikdo nezná a kde bude mít podle svých představ klid. Nicméně záhy po příjezdu do Skandinávie se probere visící ze stropu a navíc bez nohy. Rozjeté to bylo solidně, hlavní hrdina je sympaťák trochu připomínající Downeyho, blonďatá šílená rodinka coby věznitelé je také fajn a najde se zde pár slušných chvilek včetně výborného finále. Nicméně na můj vkus se film až příliš často věnuje rozmluvám hlavního hrdiny se svým vnitřním já, což je místy dost únavné. čekal jsem i trochu víc gore, které se vlastně omezuje především na pahýl uříznuté nohy. Celkově příjemná jednohubka, která ale měla mnohem větší potenciál. 60% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla dobrá komediálně hororová blbina. Hlavní hrdina má za sebou jen jednoduchou, ale poměrně originální backstory, což pro tenhle typ příběhu úplně stačí, a během chvíle už je ve spárech povedené rodinky psychopatických Finů. A musí vymyslet, jak se ze zajetí dostane, než s ním bude ámen. Bloody Hell je poměrně vyvážená směs humoru a drsnějších exploitačních scének, kterou jednoznačně táhne hlavní postava. Souhlasím s tím, že by Rexovi poměrně slušela filmová série. Vždycky by se třeba mohl sbalit a odjet do nějaké cizí země, kde by ho vždy čekalo nějaké nové peklo. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Tommyho Wirkoly by měli zpozornit, protože styl není nepodobný jeho nedávné novince Cesta za smířením. Zde bych ale ocenil čistější žánrovku, linka s přepadením banky je imho zbytečná a tříští Bloody Hell na dva různé snímky. Více prostoru naopak měla dostat finská famílie, nenaplněný potenciál bizáru (rodinný výlet na kolech top!). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po dnešku si definitivně škrtám Finsko ze svého plánovacího kalendáře a spokojím se s tím, že jsem navštívil Švédsko a Norsko. Ben O´Toole (Rex) je jakýmsi křížencem Bruce Campbella a Roberta Downey Jr. Během přepadení banky se vypořádá s ozbrojenými lupiči, mezi mrtvými je ale i žena, která zemřít nemusela. Možná. Možná ano. Každopádně hrdinský čin Rexe je odměněn vězením. Po návratu se Rex necítí ve Státech dobře, a tak se vydá do osudem vybrané země - Finska. Jenže už na letišti si ho vyhlédne rodina magorů, která s ním má své plány. Tedy dvě třetiny filmu by se daly odehrát na divadelním jevišti, nu, s přimhouřenýma očima i celé. Rex se baví se svým Já, které mu radí, co a jak, zatímco útrpně visí spoutaný za ruce a.... a s menším handicapem. A pokud si Paul Sheldon mohl vystačit s psacím strojem, Rex potřebuje něco onačejšího. Popravdě chvílemi bylo toho pindání až moc, ale občas zasršel vtip, spíš černý humor, občas zesílilo napětí. Samozřejmě závěr je nejlepší až k cynickému posezení v restauraci. A nechybí ani nějaké to gore. Ale jo. Celou dobu jsem to viděl na 3*, závěr hodnocení vytáhl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Scenár mal názov „Blood of an Englishman“ kvôli jemnej väzbe na Jacka a fazuľu. (Peter.N.5688)
  • Caleb Enoka, herca stvárňujúceho Patiho, spozoroval štáb, ktorý kráčala po ulici, keď bol obhliadnuť lokácie. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama