Reklama

Reklama

Dva androidi, Otec a Matka, uprchnou ze zničené a neobyvatelné Země, aby se usadili na planetě Kepler-22b a založili rodinu se šesti lidskými embryi. O dvanáct let později už zbývá jen jediné dítě, Campion. Zatímco matka s otcem začínají selhávat, příchod Nebeské archy - kosmické lodi s náboženskou komunitou přeživších lidí - představuje nebezpečí, kterému se Matka musí postavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (55)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Studená sprcha hned na začátku. Takhle mdlý, nezáživný, otravný a vybledlý úvod jsem nečekal. Těžko se mi hledají nějaká pozitiva. Postavy zatím neměly prostor se nějak více ukázat, až na výjimku Matky. Ta je hlavním článkem aspoň nějakého posunu během první hodinky. Přesto i její ultimátka na závěr mě spíše vytočila. Chtělo to být efektní, ale já se více chytal za hlavu, páč se její karty vyloží okamžitě na stůl a nenechá se prostor pro další budovaní, které bude potřeba v následujících epizodách. Je tady cítit pachuť Promethea a Alien: Covenantu, kdy navíc přijdete o líbivý vizuál, neboť scény vypadají dost lacině ala SYFY tak před pěti lety. Bojím se, že nás čeká velké zklamání a Ridley Scott mě jako tvůrce nejspíš přestal relevantně zajímat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních třech dílech mírné nadšení, tohle vypadá na nejlepší sf seriál za dost dlouhou dobu. Ostatně seriál který začíná vyhlazením lidstva ani nemůže být úplně špatný. Westworld se proti tomu vůbec nechytá, tady jsou ty nejednoznačně kladné/záporné postavy opravdu zajímavé a uvěřitelné. Hlavním hrdinou asi do budoucna bude hlavně Ragnar, ale ten zatím moc prostoru nemá, teď herecky vládne rozkošně creepy robotka Amanda Collin. Na to aby pořádně rozvedli ten filosofický přesah (ateismus vs náboženství, androidi jako self-aware otroci/zbraně hromadného ničení) asi mít úplně nebudou, to tu slouží spíš jako základ premisy a rozestavení postav, ale i tak jsou to fajn nápady, a až trochu nečekané od dost bigotně křesťanské ameriky. A úvodní ukázání kolonizace vzdálené planety vyloženě potěšilo, to bylo velmi nápadité a přitom logicky funkční. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Androidi Matka a Otec sú poslaný s ľudskými embryami na planétu aby ich vychovali. Prvé problémy však nenechajú na seba dlho čakať...našťastie sa však silná emancipovaná ateistická ŽENA (aj keď android) postaví na odpor mužom a pozabíja BIELYCH MUŽOV ktorí uctievejú náboženstvo aby sa ukázalo že najlepšou výchovou detí je tá bez viery. Samozrejme silnou emancipovanou ženou. A aby bolo liberalizmu učinené zadosť úplne postavy sú iba čierne a biele a deti chodia v bezpohlavných, rodovo rovných kostýmoch. Pochopiteľne rovnako tak rodičia. ČIERNY alfasamec a BIELA emancipovaná žena...týmito ironickými komentármi sa síce opakujem, ale je to neskutočne trápne a tak trochu upadne do zabudnutia aj solídne prostredie a dej pod taktovkou Ridleyho Scotta tiež nie je úplnou výhrou. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vychovaný vlkmi” je zároveň i rovnomenná epizóda, ktorá rieši extrasolárnu planétu Kepler-22b, čo je od Zeme vzdialená 587 svetelných rokov, na ktorú zrovna pristáli dvaja androidi - Matka a Otec, spolu so šiestimi embryami, keď bohužiaľ vyššieho veku sa nakoniec dožije iba jedno z nich, Campion, začínajúci rebel... ? Očividne tu jestvuje naprosto ideálna forma života, pretože na Zemi nie sú práve úplne najideálnejšie podmienky, že sa nachádzame v druhej polovici 22. storočia, kedy samotný vývoj technológií je už tak na vysokej, maximálne vyspelej a pokročilej úrovni, že asi už automaticky umožňuje cestovanie do neprebádaných končín Mliečnej dráhy ? Ľudia z budúcnosti dostávajú avízo, aby sa sem prišli pozrieť, a tak jeden z prichádzajúcich, Marcus, sa po príchode bude ksichtiť akosi strašne zvláštne, ba ani sa mu nie je, čo čudovať, lebo "MATKA" je extrémne tvrdohlavá, výbušná, hotová „kazisvetka” ...? / Nikto menší, než je Ridley Scott, ktorý stojí za týmto nadštandardným seriálom plným všelijakých vizuálnych orgií, a to nadovšetko milujem ! Je vo vynikajúcej forme, lebo jednak sám režíruje i pilotný diel, ktorým uvádza všetky postavy na scénu, a vskutku sa je na čo pozerať, alebo taktiež to sú samé skúsenosti, ktoré načerpal pri nakrúcaní legendárnych sci-fi filmoch, ako sú Votrelec, Blade Runner a Prometheus, preto je to tak veľmi zaujímavé. Zaobstaral si špičkový štáb, medzi nimi trebárs taký Dariusz Wolski a iní, či obsadenie mi je väčšinou neznáme, čo je len v prospech danej veci. Opäť som sa nechal nalákať na atypické sledovanie seriálu, pričom si hovorím: „Ten Ridley Scott musí mať neuveriteľne bujaré sny” , a tak som vážne zvedavý, ako sa to bude vyvíjať ďalej... ? ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si řekl, že prubnu nějaký seroš. Ej - No začalo to celkem...kýčovitě. Ale řekl jsem si počkám, vizuál je zajímavý, pak to stále působilo jaksi nelogicky a přihlouple, ale říkal jsem si - počkám - třeba tvůrci načnou dobrý příběh a nějakou tu podivnost jim klidně odpustím. Ale kdeže...závěr prvního dílu byl totální pojeb a celek první epizody dává znát, že tu máme silnotonážní pojebanost, v níž autoři nebudou chtít divákům představit zajímavé postavy a kvalitní příběh, ale budou je chtít pojebat jak nějaký levhart, když prcá indické praktikantky se svým levhartím pérem pomazaným kuřecím kari. Z tohohle budou kurevsky pálit všechny ty otvory, do kterých nás tvůrci pojebají jak ten levhart ty praktikantky. A toho se dál nechci účastnit. Příběh totiž radši sám ještě před koncem prvního dílu spáchal sebevraždu, aby se nemusel dívat na ten vývoj, který absolutně nemá kam směřovat - leda do ještě větších sraček. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama