Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Janatová si v mládí prožila nešťastný románek s malířem, a proto je nyní vůči všem výtvarníkům naladěna nepřátelsky. Její dcera Vlasta se však bohužel zamilovala do malíře Hodury. Je sice úspěšný a vydělává slušné peníze, jak ale mamince vysvětlit, že to není zarputilý padouch? Vlastina spolužačka se rozhodne kamarádce pomoci. Na návštěvě u Janatových představí Hoduru jako svého osobního lékaře. Lež plodí další lži, a tak nebude nouze o zapeklité situace (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

film ktorý nezačal príliš pozeratelne sa postupom času vylepšoval a vylepšoval obohatili ho 2 zápletky, občas sa avšak dej vyvýjal príliš pomaly a vtipné scénky boli hlavne ako doktor "liečil", niečo čo tam bolo nasilu vložené bola topka, mam z toho filmu zmiešané pocity, niečo tam nebolo ono ale neviem to presne pomenovať, avšak aspoň ten film skončil pozitívne, to film madla z cihelny bol celý čas super a skončil hlúpo tak toto bolo čosi podobné ale obrátene, obom teda viac ako 3* dať nemôžem ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Její lékař je přepisem klasické konverzační komedie o třech dějstvích Zázračný lékař, kterou napsal Bedřich Vrbský v době svého působení v Městském divadle na Královských Vinohradech v roce 1928. Pro Vrbského to byla výjimečná příležitost sledovat, jak se jeho námět mění na filmovém plátně. První takový pokus zažil krátce po válce, kdy společně se Skružným napsali komedii Láska si nedá poroučet. V podání Slavínského se jednalo primárně o další film ze série Nedošinská-Baarová, která cíleně připravovala Baarovou pro kariéru v Německu. Výsledný film je příjemnou variací na nejoblíbenější koncept 30. let, tedy komedii plnou záměn. Milenecký pár Baarová-Haas je báječně roztomilý, Reymonová-Borský je směle dotahují, o generaci starší dvojice Nedošinská-Plachta je rutina sama. Milý, mazlivý film. ()

Reklama

yarca 

všechny recenze uživatele

Naprosto kouzelný Hugo Haas a jeho inteligentní humor, krásná Lída Baarová, roztomilá manželská dvojice laskavý Jindřich Plachta a hypochondrická Antonie Nedošínská a půvabná Míla Reymonová - to vše dělá z téhle komedie příjemné dílko. Že byste se přímo řezali smíchy, to asi nebudete. Ale usmívat se budete... Alespoň já se usmívala... ()

Véronique 

všechny recenze uživatele

Skvělý film! Spojení Hugo Haas - Lída Baarová - Antonie Nedošínská a Vladimír Slavinský na počátku let opravdu fungovalo (viz. filmy Okénko, Madla z cihelny aj.). Nadčasový suchý humor Haasův neomrzí, herec je kořením filmu. A také Lída Baarová - dle mého soudu - podává v těchto filmech lepší výkon než v těch pozdějších... Milá atmosféra venkovského sídla snoubenčiných rodičů, záměna malíř vs. doktor či manželka vs. milenka funguje i přes delší stopáž filmu. 70% ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Běžný standard tehdejší produkce, nejvíce zaujmou herci (třeba manželská dvojice Nedošinská - Plachta; Baarová tradičně krásná, ale herecky zde tolik nezaujme, rovněž Haas už měl v té době za sebou mnohem povedenější role). Bohužel kopie na CS filmu není úplně kvalitní. Jinak ve zdejším obsahu je nepřesnost - Vlastina spolužačka představuje Haase jako svého manžela, který je doktor. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama