Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Pokud by se Ice Road nesla ve stejném duchu, v jakém začala, mohli jsme mít sice béčkovou, ale solidní dobrodružnou jízdu, při níž bychom zavzpomínali na legendární The Wages of Fear. Film však putuje do zmrzlých splašek ve chvíli, kdy je naprosto jednoduchá a úderná zápletka přibarvena vedlejšími linkami v podobě pojistného podvodu, zradou ve vlastních řadách či sabotáží celé operace. Tím Hensleigh celý koncept úplně zazdil a potopil nejen návěs s vrtnou hlavicí, ale i důstojnost celého filmu. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Hloupý film, ve kterém praskající led pronásleduje jedoucí kamiony, aby se praskání následně na poslední chvíli zastavilo u jejich nohou, řidiči si řeknou pravidlo o diverzifikaci rizik, aby je při první příležitosti porušili, ale vrcholem stupidity je noha uvězněná ve smyčce ocelového lana napnutého mezi dvěma auty. A to jsme v první třetině filmu. Takové srágoroviny se v devadesátých letech laserovaly rovnou na DVD a posílaly se přímo do videopůjčoven. Ztráta času. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson už má své roky, takže od něho nečekám ladné piruety kolem protivníků, ani fyzicky náročné souboje plné úderů. To ovšem neznamená, že by se akční film obešel bez jakékoliv akce. Abych režisérovi / scenáristovi nekřivdil, tak jakési formy fyzické konfrontace se přece jen dočkáme. Většinou se dva lidé přetahují o volant, nebo tlustými rukavicemi buší do péřových bund. I s touhle chabou náhražkou mlátiček příběh úzkostlivě šetří, takže většinu práce musí odvést příroda a ploché charaktery. Neesonovo kouzlo osobnosti zvolna vyprchává, ale hlasem ještě něco zvládne. Cesta přes kanadskou divočinu je pak trestuhodně nevyužitá, takže i druhý ze zdánlivých kladů filmu vyšuměl do ztracena. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelé niekde do druhého fuckupu, potom to začne byť umelo a hlavne zbytočne naťahované, hlavným hrdinom sa furt deje niečo do prieku a nie a nie to skončiť. Skrátiť o 15 minút, lepšie pracovať s akciou a bolo by to veľmi fajn skoro Ačko. Takto to nevyplávalo z Bčkových vôd, čo je škoda, lebo úvod to malo mocný. 2 z 5 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neeson sa pomaly ale iste stáva nový Cage alebo Willis. Točí filmy na jedno kopyto jak na bežiacom páse a ich kvalita prudko klesá. Tentoraz tu máme takú zimnú variáciu na starú klasiku Sorcerer. Akurát sa to neodohráva v hnusnom vedru ale v zime a nebezpečenstvo nečíha na nákladiaku ale pod ním. Dramatická stránka je nezáživná a stopáž pôsobí nekonečne. Postavy sú skratkovito odfláknuté a všetci mi boli u prdele. Film ale mohli zachrániť trikové scény. Lenže pôsobia jak z tých horších Asylum filmov. Jedno tragické CGI strieda druhé, takže vôbec nemáte pocit, že by ste sledovali niečo skutočné alebo pôsobivé. Jednu hviezdičku dávam za Neesona, ktorý nepôsobí ešte tak znudene ako Willis. 3/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout objevujících se a následně mizejících řetězů z hnacích kol tracků. (DJMaroko)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama