Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film postavený na písničkách Michala Davida. S nimi stojí a padá. Převážně se natáčelo v Plzni, ale některé scény se točily i v Praze. Ulice na sídlišti, kde Jirka s otcem bydleli se nachází na pražském sídlišti Řepy. Konkrétně by to měla být ulice Makovského. Já jsem si pořád říkala, že je mi to místo nějaké povedomé a nechtěla jsem uvěřit, že je to plzeňské sídliště. Scéna, kdy Jirka jde splnit sázku a nechat se ostříhat do hola se natáčela také v Praze, na Břevnově. Jde o ulici Bělohorská. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, u nichž bych radši mlátil hlavou o hydrant....+ ta umělecky nejlevnější tuzemská hudba od načinčané chilské čuramedánské čuněčí čivavy Michala Davida. Nejmladší Hrušínský měl tentokrát špatnou ruku při výběru role....Jaroslav Soukup je v podstatě filmový fenomén. "...hledám něco, abych byl jen svůůůj..." to jsou mi problémy. ()

Reklama

zombkiler odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina, kde na každé minutě je znát absolutní naivita charakteru člověka. Je to jenom film o dementním klukovi, který mluví jak buzerant a snaží se sbalit holku s lepší vrstvy a mezitím je film nechutně prokládán písničkami od Michala Davida. Nechápu, kam klesla úroven českého obecenstva, že mohl tento paskvil držet první příčky a vyprodávat biografy do poslední sedačky. ()

Lord.Jim odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto nestravitelnej fim. Vím, že to je nespravedlivý, ale moje averze je natolik strašná, že jsem odepsala úplně všechny, který se na tomto filmu podíleli. Stručně a jasně, prostě: Z těch mladejch, optimisticky naladěnejch debilních blbů, juchajících v rytmu hudby z pera partitury nejobludnější ze všech oblud, co kdy kde žili, kreatury českého šoubyznysu - která momentálně už asi 15 let zažívá svůj poblijónský comeback - se mi chce zvracet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat, ale Soukupovi s písničkami Michala Davida se to povedlo. Přesně odchycený a odpozorovaný trend doby, žádná velká psychologie, pro dospívající film jako dělaný, a dodnes se u něho tehdejším -náctiletým dobře vzpomíná. Pro ty, jež éra Michala Davida minula, to ale musí být utrpení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Roman Pikl (Roman) sa k filmu dostal neštandardným spôsobom. Pôvodne šiel na hudobný konkurz, priniesol vlastné texty a hudbu, ale keď sa dozvedel, že tie už zastrešil Michal David, usúdil, že nemá nárok a chcel ísť preč. Bez najmenšej trémy povedal režisérovi Jaroslavovi Soukupovi, že tu nemám čo hľadať a ide domov, nakoľko herec nie je. "Herec už jsi", odpovedal režisér, ktorého oslovilo, že si mu vôbec niekto dovolil oponovať. (Raccoon.city)
  • Reklama na streche, kde chodí Jirka (Rudolf Hrušínský) fajčiť a pozerať na mesto, s nápisom Škoda do celého sveta" bola nainštalovaná iba pre účely filmovania a následne demontovaná. (Raccoon.city)
  • Premiéry filmu sa nedožil Karel Vochoč (Jonák), ktorý nečakane podľahol infarktu. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama