Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

zombkiler odpad!

všechny recenze uživatele

Totální kravina, kde na každé minutě je znát absolutní naivita charakteru člověka. Je to jenom film o dementním klukovi, který mluví jak buzerant a snaží se sbalit holku s lepší vrstvy a mezitím je film nechutně prokládán písničkami od Michala Davida. Nechápu, kam klesla úroven českého obecenstva, že mohl tento paskvil držet první příčky a vyprodávat biografy do poslední sedačky. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nechuťárna, která vlastně dnešní generaci (nebo alespoň mně) nic neřekne. Rudolf Hrušínský nejml. pouze otvírá "hubu" do kvákání Michala Davida a tím jeho herecký projev končí. Zápletka je tak děravá, že cedník jí ty díry může jenom závidět. Dojemná scénka, kdy si nechá oholit hlavu, je opravdu k pláči. Něco tak příšerného se totiž jen tak nevidí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už v dobe svojho vzniku mi bol "Discopríbeh" cudzí. Ja ako (vtedy) tvrdý metalista som podobných trckov, o akých je tento snímok, nemohol ani len cítiť. A teraz po rokoch; S umiernenejším úsudkom som si dokonca povšimol i príšerné herecké výkony, kŕčovytý pokus o klipovú réžiu a primitívne songy Michala Davida. Takto vizerali filmy o mládeži v socialistickom Československu. Zbabrané sprostosti! * ()

choze 

všechny recenze uživatele

Co odpadové hodnocení, to póza a kecání z hladu. Jako hudební film pro mládež a produkt své doby (nezatížený agitací) to funguje dokonale, má to příběh, srdíčko (dojemná linka syna a otce) i v pohodě message prosící rodiče o pochopení svých dospívajících potomků. Vizuálně to Soukup nakopává, jak to jen jde, Michal David se postaral o nabouchaný soundtrack míchající rychlejší a baladičtější kousky a Hrušínský nejml. typově perfektně sedí a toho jednou suverénního, jindy zranitelného jednoduchého kluka přece jen uhraje, přičemž Potměšil mu výborně sekunduje v roli otce. Celkově je na tom vidět, že se tu Soukup snažil a že uměl, a nedokážu si představit, že by se to dalo natočit nějak výrazně líp. A s odstupem času to získalo přidanou hodnotu coby úsměvné ohlédnutí se za ušmudlanými i křiklavými socíkovskými 80. léty s jejich módou, hudbou a podniky. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se Discopříběh jakožto české, osmdesátkové, teenagerské lehké drama sakra líbilo. O to víc mě znepokojuje zdejší nepochopitelně špatné hodnocení. Co lidi čekali? Komedii? Scénář a vůbec námět je podle mě solidní. Hudební sekvence krásně doplňovaly a vystihovaly atmosféru jednotlivých milníků filmu a to jinak muzikály obzvlášť nemusím. V oné době jsem sice nežil, narodil jsem se o pár let později, ale co mám pochyceno a prostudováno, nemělo by to mít větší chybu. Nejsem vůbec daleko od plného hodnocení. 90% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Mariana Slováková (Eva) sa počas nakrúcania zamilovala do chlapca, ktorý namiesto Rudolfa Hrušínského (Jirka) čítal jeho pasáže v scenári na skúškach. (Raccoon.city)
  • Když jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) po útěku poprvé tajně spát domů a zaspí, poté utíká před otcem. Ve výtahu zmáčkne tlačítko někde uprostřed, ale vyjede až na střechu domu. (Stupet)
  • Film vidělo v kinech skoro dva miliony diváků. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama