foto

Zdeněk Barták

  • nar. 31.8.1954 (63 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hudební skladatel a producent Zdeněk Barták studoval hudbu nejprve na Lidové škole umění - obor hra na klavír. Následovalo studium na Státní konzervatoři v Praze - hlavní obor skladba a zároveň hra na klavír a tubu. Již během studií začal působit v sestavě hudební skupiny Fontána se známým rockerem Pavlem Sedláčkem. Později zakládá vlastní skupinu, která doprovázela oblíbeného herce Jiřího Hrzána, se kterým několikrát objel republiku s velmi úspěšnými představeními, jako např. „Role, které jsem nehrál“ nebo „Drahé ženy a já“.

Dva roky po jeho tragické smrti založil Zdeněk Barták skupinu 220, v níž byl sólovým zpěvákem Jiří Štědroň a začal opět  koncertovat  po  celé  republice  s  pořady „Dívka z planety  X“ a „Týden bez tebe“. Kromě koncertní činnosti v té době již spolupracuje s předními interprety, a skládá pro ně písničky, z nichž některé se stávají hity, jako např.: „Kamarád“ (Hana Zagorová), „Ústa medová“ (Milan Chladil) či „Mít rád“ (Helena Vondráčková). Především na základě těchto hitů dostává nabídku vystupovat se skupinou Kroky Františka Janečka jako hráč na klávesové nástroje a zpěvák v jejich koncertních programech.

V roce 1989 se nicméně rozhodl koncertní činnost ukončit a plně se začíná věnovat filmové tvorbě, s níž již začal v roce 1976. Stává se především „dvorním skladatelem“ filmového režiséra Jaroslava Soukupa, kterému napsal hudbu k 17-ti jeho celovečerním filmům. Nejvíce ho ovšem proslavila hudba k velmi úspěšnému seriálu spisovatele a scénáristy Jiřího Stránského a režiséra Hynka Bočana Zdivočelá země (od r. 1997). Chytlavou titulní melodii ze seriálu nazpívali postupně Karel Černoch (píseň „Sen kovbojů“) a Marta Kubišová.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Skladatelská filmografie

Filmy

2014 Piknik (TV film)
2011 Policie Modrava (TV film)
2001 Jak ukrást Dagmaru
1999 Byl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drak
1997 Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!
Zdivočelá země
1995 Byl jednou jeden polda
1993 Svatba upírů
1992 Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
1991 Discopříběh 2
Společenská hra (TV film)
1989 Divoká srdce
1987 Discopříběh
1986 Pěsti ve tmě
1985 Láska z pasáže
1983 Záchvěv strachu
1982 Vítr v kapse
1981 Dostih
1980 Romaneto
1979 Drsná Planina

TV seriály

2017 Policie Modrava (TV seriál)
Žena, která odešla před obědem (S02E08)
Vražda u plavebního kanálu (S02E07)
Hajný, který zmizel (S02E06)
další epizody (8)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Případ ukradené krasavice (S01E15)
Blondýnka na hřbitově (S01E14)
Jak málo stačilo (S01E13)
další epizody (15)
2012 Zdivočelá země (TV seriál)
Epilog: Maděrovy pětasedmdesáté narozeniny (S04E13)
Maděra na kolenou (S04E12)
Vraždy (S04E11)
další epizody (13)
2008 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 11 (S03E11)
Epizoda 10 (S03E10)
další epizody (12)
2005 Kajetán a Modrá liška (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Slib (E13)
Diagnóza (E12)
Zatnuté zuby (E11)
další epizody (13)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
1995 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Bílá past (E07)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Camel story (E02)

Herecká filmografie

Filmy

2011 Tajemství staré bambitky (TV film)

TV seriály

2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vodácký ráj (E06)

Dokumentární

2000 Příběhy slavných (TV seriál)
Muž, který chtěl létat (S01E06)

TV pořady

1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace