Reklama

Reklama

Supernova

  • Velká Británie Supernova (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sam a Tusker se rozhodli strávit nějaký čas ve svém starém obytném voze a během cesty Anglií navštívit rodinu, přátele a místa, na nichž již dlouho nebyli. Tuskerovi před dvěma lety diagnostikovali ranou demenci, což obrátilo celé jejich životy vzhůru nohama. A od té chvíle jim nezáleží na ničem jiném, než být spolu. Během jejich anglické cesty se však postupně ukazuje, že jejich představa budoucnosti se začíná hodně lišit. Tajemství jsou odkryta, soukromé plány odhaleny a jejich vzájemná láska prochází nejtěžší zkouškou nejen jejich soužití, ale celého života. Nakonec se oba musí postavit čelem otázce, co skutečně znamená láska a co vše jsme jeden pro druhého ochotni udělat. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

angel74 

všechny recenze uživatele

Harry Macqueen natočil velmi jímavý film o lásce mezi dvěma muži, z nichž jeden trpí demencí. Celé tohle téma je nesmírně silné a emočně působivé, obzvláště pak pro člověka, který má ve svém okolí někoho blízkého, kdo kvůli stejné nemoci pomalu ale jistě odchází. Colin Firth a Stanley Tucci jsou oba až neuvěřitelně přesvědčiví jakožto bezbřeze se milující partneři. Kromě jiného mě hodně oslovila i ta všudypřítomná paralela s vesmírem, která vše příjemně ozvláštňuje. Taky musím pochválit hudební doprovod, jenž krásně podtrhuje intimitu sdělení. (80%) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[FEBIOFEST] Velice lehký film, který se nesnaží jít v nějakých intelektuálních šlépějích, ale vše říct na rovinu. I když ta rovina je taková ta, se kterou rodiče chodili do školy. Film je dosti ladně vyprávěný, i když to, co se v něm děje není mnohdy nijak zásadní nebo převratné. Bylo vsazeno taky konečně na to, že gay láska není jen mezi mladými, což podtrhl galantní Firth a energický Tucci. Když oni dva mluví, umí to být doraženo vtipnými komentáři, které jasně ukazují jednoduchý a efektivní humor. Finální část je v celku dlouhá a zajímavá, nicméně její konec je takový, že moc není. Když člověk zřejmě pochopí, co nám básník chtěl vyveršovat, tak zjistíme, následuje scéna, které to zabijí v opak a konec tak pomalu nedává smysl. Škoda zabijáctví, které padne přesně. I tak jsme opět dostali tak trochu jednoduchý a jasně čtivý britský film. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tieto dramy spojene s umieranim su naozaj krasne,ale smutne,no cloveku pocas sledovania prejde hlavou milion myslienok,urcite spojene aj s ludmi,ktori su mu srdcu najblizsi a aj si mnoho veci uvedomi,v jeden den sme tu,druhy uz nemusime byt,ludsky zivot je hrozne krehky a preto by sme mali zit naplno,kym sa da a nie je neskoro,este musim pochvalit hlavnych predstavitelov filmu,vynikajuce herecke vykony i hudba sa mi velmi pacila...:-) ()

zolo 

všechny recenze uživatele

Těhletěch filmů už bylo natočeno neúrekom. Pokud si místo jednoho chlapa představíte ženskou, zbyde jen děj, který nic nového nepřináší a co víc, spíše nudí. Ale zas je třeba vidět ta pozitiva a sociální jistoty pro filmaře. Všechny ty dojáky, které doposud byly točeny v heteromódu (a že těch je) se budou překlápět do queer módu. No a při těch 72 či kolika pohlavích mají filmaři vystaráno na staletí dopředu. Víte, jak komedianti budou rádi, že na léta bude vystaráno na dárky pro fakany pod stromek? Ostatně... kdo by nebyl, že. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Zápisník jedné, jednotné životní planety, kterou, vyjasněnou, pomalu ovíjí, ukrajuje závoj(enka) neznámé, nekonečné noci. Tichý, nenápadný lapka té nejpoetičtější louče světel. Rány od slunce, společníka - Měsíce. Hvězdáři z údolí bytí, vystaveni vzdalující se blízkosti pozemského nebe. Milostný list loučení, v lidském moll. Pod dohledem stříbrných polárkových očí, rozlehlé louky s černými víčky, tam nahoře. Hlavy vzhůru, když "hoří" chladné ataky hoře. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Film sa nakrúcal hlavne v Lake District v Cumbrii vo Veľkej Británii. (dwdb)
  • Počas rozhovoru LA Times v januári 2021 Stanley Tucci prezradil, že bol pôvodne obsadený ako Sam a Colin Firth ako Tusker. Počas diskusií pred natáčaním sa však obaja dohodli, že by si mali role vymeniť. (dwdb)

Reklama

Reklama