Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elektrizující sequel k Horečce sobotní noci. Je sice o pět let později, ale Tony Manero a Bee Gees tančit ani hrát nepřestali. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

kamigava 

všechny recenze uživatele

Docela povedené pokračování SNF s živou disko hudbou nejen od Bee Gees. Podle galerie fotek jsem tomu moc nevěřil a trochu mě ta móda 80. let odpuzovala, ale nakonec Travolta zaválel i v této dekádě. SNF je legendární film a 70. léta u mě zůstanou vždy lepší. Hlavní dvě nápadnice mě také zaujaly. Nechápu, jak ta Finola Hughes (Laura) mohla vyhrát podle zajímavostí cenu nejhorší herečky ve vedlejší roli. Byla to sice trochu mrcha, ale měla charisma, sebevědomí, dravost a k Travoltovi se hodila asi nejvíc. Ohledně Cynthie Rhodes jsem měl pořád pocit, že je to Kim Wilde. :D Také by mě zajímalo, koho tam vlastně hrál Patrick Swayze... 60 %. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone se objeví pouze v cameo roli muže s brýlemi, který má na ramenou kožešinu a bílou šálu. Sly při chůzi na ulici odstčí Johna Travoltu (Tony Manero) ramenem a vzájemně se po sobě podívají. Sylvestrův brácha Frank si zahrál v malé roli kytaristu Carla a v jedné scéně doprovází Cynthii Rhodes (Jackie) do tělocvičny. Patrick Swayze zde na CSFD uvedený jako hrající se ve filmu snad ani neobjevil. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapení, poskakující tanečníci v elasťácích mě skutečně bavili, příběhově se sice nejedná o nic převratného (Tony Manero prožívá milostné vzplanutí). Nepokrytě jsem fandil Cythii Rhodes, která v mých očích jasně válcovala tu namyšlenou studenou fuchtli. Pro mě překvapení tohoto roku, protože jsem k filmu přistupoval jako k jasnému kandidátovi na odpad. Hudební směs výživná (hlavně písnička od zcela neznámého Tommy Faraghera - We Dance(So Close To The Fire) a Sly za kamerou (i v jedné scéně, kdy se na ulici šťouchne s Travoltou) ukázal svou velikost. 55% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Stallone natočil muzikál podle šablony Rockyho a s "rambovsky" vypadajícím Travoltou...výsledek je spíše nechtěně komický a takovej celkově nemasntnej neslanej, hudební čísla nemaj moc grády, akorát Slajův brácha Frank si tam docela přišel na svý, když moch předvádět ty svoje šíleně ukvičený eitýs songs...Travolta tam fur balí takovou krafku, přitom good girl má u nosu, ale tak to zřejmě v životě chodí u někoho...nakonec je z celýho filmu nejlepší až závěrečnej travoltův walk out of frame neboli exit in the final credits za zvuku hudby bídžís a konečně zazní titulní skladba...jinak je ale celej ten film fcelku o ničem....Stallone režijně docela šedej průměr. Jo a Páťa Swejzy tam fakt nehraje, jen nějakej týpek, co se tam mihne je mu lechce podobnej, ale fakt to neni von. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, Silvesteru Stalloneovi se tímto svým scenáristickým a režijním počinem povedl naprostý majstrštyk. Snímek má sice o něco rychlejší tempo a je scenáristicky více bohatší na události, avšak jako pokračování hudebního fenoménu své doby 'Horečka sobotní noci' (1977) obstál důstojně a naprosto fenomenálně. Příběh se odvíjí několik let poté a prozrazuje, že Tony Manor v podání Johna Travolty i nadále tancuje i když jeho zájmy jsou už zase někde jinde. Sice je stále provinčním frajerem z Brooklynu, avšak má na to stát se hvězdou na Broadway? Film opět o snaze dosáhnutí svého snu a překonání osudových překážek. Hudební fenomén své doby Bee Gees nepřestane hrát své hity a taneční kreace nezmizí z filmového plátna. Opět je na co se dívat a opět s působivým příběhem. Kritika dle dobových zpráv na snímku sice nenechala nic suchou, avšak pro Stalloneho to byl nejen komerční úspěch. I když to při dnešním pohledu vyznívá podivně, film byl prostě úspěšný. Nezapomenutelná je frajerská houpavá chůze Tonyho Manora zakončující snímek. Přesně takto film 'Horečka sobotní noci' začínal, tudíž se jedná o velmi povedené zakončení. Snímek vyzařuje ohromnou energii nejen co se týče tance, ale i v motivaci dosáhnout svého cíle a radosti ze života. P.S. Kolik diváků si všimne samotného Silvestra ve scéně z přeplněné ulice, ve které do něj Travolta ve své roli vrazí? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • List Entertainment Weekly označil Staying Alive za nejhorší sequel všech dob. (agass)
  • Film snadno překonal 60% tržeb Horečky sobotní noci a stal se jedním z nejkasovnějších filmů roku. (McLushi)

Reklama

Reklama