Reklama

Reklama

Jon Lansdale kreslil comicsy, ale nyní musí začít jinak, protože při automobilové nehodě přišel o pravou ruku. Není to zdaleka poslední těžká zkouška, kterou mu život připravil. Každý, kdo nějakým způsobem Lansdalovi ublíží, tragicky zahyne. Lansdalova ruka totiž nezůstala mrtvá, naopak děsí Lansdala nevysvětlitelnými vraždami až k šílenství. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (34)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Schizofrenický psycho thriller s nádechem hororu, v než exceluje ještě mladý Michael Caine spolu se svou mechanickou rukou. Celý film se poměrně vleče, ale konci dostává slušné grády, při čemž vždy po čase vykulminuje nějakou tou děsivou scénou. Pro mě naprosto srovnatelné například s nadhodnoceným Kouzlem. 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční až ujetý horor v hlavní roli s rukou (která jako by vypadla z Addams Family), která pronásleduje hlavního lidského hrdinu a nakonec se ukáže, že k němu tak trochu patří... (v té době bylo tohle námětové opojení schizofrenií asi dost v módě, viz třeba podobně laděný i motivovaný snímek Kouzlo od jiného začínajícího velikána světového filmu Richarda Attenborougha) ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Michael Cane s terminátořím pařátem a shnilá ruka zabiják. Opravdu to byla dost divná podívaná. Na horor to bylo velmi slabé, na ostatní žánry (thriller, komedie) to bylo zase hodně nudné. Ve zdraví se to však jednou zkouknout dá. Spolu s The Door nejslabší Stoneův kousek. V tomto případě mu to však odpustím, protože jde o jeho prvotinu a v dalších filmech teprve ukáže, jaký je to skvělý režisér. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bolo by zaujímavé sledovať, ako by sa vyvíjala kariéra Olivera Stona, keby sa jeho režijná prvotina stala hitom. Točil by Stone dodnes psychothrillery a horory? Jedno je isté, že pán režisér mal v kinematografii iné poslanie a jeho cesta sa radikálne odklonila od tej, naznačenej RUKOU. Priemer žánru, pri ktorom sa nedá jednoznačne povedať, či de o katastrofu, alebo podarený snímok. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První známější horor z roku 1981, hlavně díky režisérovi Stonovi, u které jde v podstatě o první větší film. A ač jde o skvělého režiséra, který mě většinou filmů nadchl, Ruka je zkrátka takový rozjezd. Spíš než horor jde o lehce nezávislé drama o chlápkovi, který přijde při nehodě o ruku a začíná se mu hroutit osobní i pracovní život. Hororem se to stává až na konci a to jen zlehka. Michael Caine je skvělý a ani na samotný film se nekouká špatně, ale na druhou stranu to ani nic extra převratného. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama