foto

Bruce McGill

  • nar. 11.7.1950 (68 let)
    San Antonio, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pre Texasana McGilla asi zostane životnou rolou v leteckej vetrovke nahodený fúzač Jack Dalton, pilot lietadielka a dobrý kamarát MACGYVERA. S "vynálezcom bomby z blata" prežil veľa dobrodružstiev a jeho predstaviteľ odvtedy zručne ale nie veľmi slávne pobehuje medzi TV a filmovou tvorbou. Objavuje sa vo veľkých, úspešných a slávnych filmoch (SLIKWOODOVÁ, CLIFFHANGER, NAJHORŠIE OBAVY), ale hviezdou nebude. Zato špecialistom na výrazné vedľajšie roličky - nie len v ľahkých žánroch - je už teraz. Či už s fúzmi alebo bez.

Z rady profesionálne odvedených remesiel si ho môžete pamätať z komédie MôJ BRATRANEC VINNY. Jeho šerif nebol pre príbeh o nešťastnom omyle, ktorý môže dvojicu nevinných mladíkov stáť holý život, dôležitý, ale v scéne, kde každý točí o niečom inom a kým sa oni priznávajú ku krádeži tuniaka v konzerve, zatiaľ čo on si myslí, že hovoria o beštiálnej vražde, je nezabudnuteľný. Vyzdvihnúť sa oplatí aj jeho "kamaráta Brucea Willisa" z POSLEDNÉHO SKAUTA, kde bol taký dobrý kamarát, že mu v jeho neprítomnosti utešoval deprimovanú manželku. Odmenou mu bola nielen rana do pupka (uprednostil ju pred ranou do tváre) ale aj následné explózia v aute - v čom však už súkromné očko Bruce nemal prsty.

V nostalgickej Redfordovej LEGENDE O SLÁVNOM NÁVRATE stvárnil jedného z gentlemanských golfových spoluhráčov vojnového veterána Matta Damona a tiež stelesnil bezcharakterného hajzlíka, ktorého oberú PODVODNÍCI Cage a Rockwell v oddychovke Ridleyho Scotta. Bolo by však nefér nespomenúť možno jeho najkrajšiu roličku v nedocenenom INSIDERovi.

Ivan "tron" Kučera

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Best of Enemies
2016 Poldův švagr
2015 Noční běžec
2013 Jízda švárů
Mr. Sophistication
2012 F. D. Roosevelt, lovec werwolfů
Lincoln
Me Again
Pro větší slávu
Unconditional
2011 Apart
2010 Fair Game
2009 Ctihodný občan
From Mexico with Love
Held Hostage (TV film)
Posedlá
The Perfect Game
2008 Kings of the Evening
Line in the Sand, A
Nové sčítání hlasů (TV film)
W.
Úhel pohledu
2007 American Fork
Area 57 (TV film)
Komplic
The Good Life
2006 Valley of the Heart's Delight
Za nepřátelskou linií 2 - Osa zla
2005 Elizabethtown
Tajemná vražda
Těžká váha
2004 Collateral
2003 Porota
Pravá blondýnka 2
Where Are They Now?: A Delta Alumni Update
Švindlíři
2002 Cesta do války (TV film)
Nejhorší obavy
Živě z Bagdádu (TV film)
2001 61* (TV film)
Ali
Lovec policajtů
Osmondovi (TV film)
Těžce zamilován
Wolf Lake (TV film)
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
2000 Legenda o slavném návratu
Milenky v akci (TV film)
Nebezpečná hloubka
1999 Flanderský pes
Insider: Muž, který věděl příliš mnoho
1998 Dopisy od vraha
Murder She Purred: A Mrs. Murphy Mystery (TV film)
Přistání naslepo
Vše, co povznáší (TV film)
1997 Lawn Dogs
Vítejte v Rosewood
1996 Mocking the Cosmos
Odvaha pod palbou
Černá ovce
1995 Dokonalé alibi
Mr. Payback: An Interactive Movie
Stín pochybnosti (TV film)
Sympaťáci (TV film)
1994 Timecop
1993 Cliffhanger
Dokonalý svět
Shameful Secrets (TV film)
Vraždy černé vdovy (TV film)
1992 Desperate Choices: To Save My Child (TV film)
Můj bratranec Vinny
Play Nice
Tisíc hrdinů (TV film)
1991 Nejvyšší pocta (TV film)
Poslední skaut
Shoot First: A Cop's Vengeance (TV film)
Trap, The (TV film)
1990 Little Vegas
Spi sladce, drahá ženo (TV film)
1989 Quantum Leap: Genesis (TV film)
Tři uprchlíci
Zmrzlý na kost
1988 Baby M (TV film)
1987 End of the Line
Poslední nevinný (TV film)
The Man Who Fell to Earth (TV film)
Waiting for the Moon
1986 As Summers Die (TV film)
Klub ráj
Nemilosrdně
Trenérka
1985 Charlotte Forten's Mission: Experiment in Freedom (TV film)
Do noci
1983 Příliš tvrdý
Silkwoodová
1982 The Ballad of Gregorio Cortez (TV film)
1981 A Whale for the Killing (TV film)
Ruka
1978 Zvěřinec časopisu National Lampoon
1977 Veřejná frekvence

TV seriály

2018 Špinaví poldové (TV seriál)
By Virtue Fall (S03E10)
Goodnight, Sweet Prince (S03E09)
Cry Havoc (S03E08)
další epizody (9)
Kravaťáci (TV seriál)
Hard Truths (S07E11)
2017 MacGyver (TV seriál)
Bullet + Pen (S02E11)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
The Wall (S14E19)
2016 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Konec služby (S07E13)
V rakvi (S07E11)
Jane za mřížemi (S07E08)
další epizody (12)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Nesnesitelná ztráta (S07E10)
2015 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Falešná identita (S06E11)
Griffinovi (TV seriál)
Our Idiot Brian (S13E08)
2014 Americký táta (TV seriál)
Rubberneckers (S10E17)
2013 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dokonalé vraždy (S04E12)
Soudce, porota a kat (S04E11)
2012 Ben a Kate (TV seriál)
Dobrá manželka (TV seriál)
A Defense of Marriage (S04E09)
Griffinovi (TV seriál)
Jesus, Mary and Joseph! (S11E08)
2011 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dědictví krve (S02E07)
Rebel s příčinou (S02E06)
Ten hráč za nic nemůže (S02E05)
další epizody (7)
Americký táta (TV seriál)
The Scarlet Getter (S08E06)
Griffinovi (TV seriál)
Je to past! (S09E18)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Absolutní oběť (S01E10)
Mé vnitřní zvíře (S01E09)
Kostlivec v mrazáku (S01E08)
další epizody (10)
Taková nenormální rodinka (TV seriál)
Cleveland show (TV seriál)
Field of Streams (S01E10)
Griffinovi (TV seriál)
Cesta na Severní pól (S09E07)
2009 Cleveland show (TV seriál)
A Cleveland Brown Christmas (S01E09)
Cleveland Jr. Cherry Bomb (S01E05)
Birth of a Salesman (S01E04)
Médium (TV seriál)
Pain Killer (S06E03)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Anchor (S11E10)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Soupeři (S03E16)
2006 Enemies (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Bílý muž (S05E14)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Třetí oko (S02E17)
2001 Wolf Lake (TV seriál)
1999 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Relativita (S05E23)
1996 Babylon 5 (TV seriál)
Severed Dreams (S03E10)
1995 Live Shot (TV seriál)
Kutil Tim (TV seriál)
Brácho, nemohl bys postrádat závoďák? (S04E14)
1993 MacGyver (TV seriál)
Hora Věčného mládí (S07E14)
1991 MacGyver (TV seriál) - a.z.
Vnitřní zrak (S06E21) - a.z.
1990 MacGyver (TV seriál)
Jennyina šance (S05E16)
Serenity (S05E12)
1989 MacGyver (TV seriál)
Nevyřízené záležitosti (S04E19)
Naprogramování (S04E16)
Daltonova matka (S04E08)
1988 MacGyver (TV seriál)
Na křídlech s modlitbou (S04E04)
Hajej dadej (S03E18)
Vlčí maska (S03E17)
další epizody (4)
1987 MacGyver (TV seriál)
Zabiják (S03E08)
Jack v bedně (S03E07)
Ztracená láska: 2. část (S03E02)
další epizody (7)
1986 MacGyver (TV seriál)
Prolhaný Jack (S02E06)
1980 Semi-Tough (TV seriál)
1979 Delta House (TV seriál)

Dokumentární

2013 Ultimate Guide to the Presidents, The (TV seriál)
1998 Yearbook: An 'Animal House' Reunion, The

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace