Reklama

Reklama

Cyberpunk: Edgerunners

(seriál)
  • Japonsko サイバーパンクエッジランナーズ
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (127)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Night City znám, jako svoje boty. Nikdy mne nenapadlo, že v tom městě žijí lidé, kteří mají nějaké osudy, nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, jak se tam asi žije "obyčejnému a normálně" pracujícímu občanovi, že by někdo takový tam mohl mít vlastní sny a plány.....Vždy jsem tam dělal akorát bordel a bavil se na jejich úkor. Pro mě osobně je uspokojivě vzrušující sledovat tento cyberpunkový seriál zasazený do Night City kde mě nic nepřekvapí a kde se cítím, jako doma. Ten svět, ten úchylný, špinavý, drsný a zároveň nádherný svět a jeho prostředí mne moc bavilo a já si užíval každou projížďku a procházku městem a jeho okolím. A teď se tato možnost nabízí naprosto všem. Nicméně si tohle nedovolím doporučit nikomu, kdo nemá rád Anime, nebo spíše nikomu, kdo nehrál Cyberpunk 2077. Pro takové lidi mám jen návrh, aby si poslechli aspoň soundtrack, který se velmi povedl. P.S. Nadchla mne představa (vzhledem k tomu, že je to jakýsi prequel), že bych tento seriál shlédl před samotným hraním hry. Máte někoho, kdo se teprve chystá hrát CBP 2077? Tak mu to doporučte a jen záviďte, že má tuto možnost! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Nedupaných desať dielov vynikajúceho anime a asi ťažko môžete nájsť nejaké iné v poslednej dekáde, ktoré dokáže niečo takéto, s takou malou porciou epizód (iné anime sú samozrejme lepšie, ale dosiahnuť vybudovať tak kvalitný príbeh len s desiatimi dielmi je naozaj výnimočné). Čo sa mi páči asi najviac je to že Cyberpunk: Edgerunners ukazuje, že ak niekoho miluješ v pozadí môžeš pre neho niečo robiť a neočakávať nič naspäť a vlastne nikto sa o tom nemusí dozvedieť, ak je ten človek pre teba dôležitý. Tak isto ako jeden človek pre toho druhého niečo robí, tak zas ten druhý môže rásť nie len pre seba, ale aj pre toho druhého. Samozrejme menší počet dielov prináša v sebe aj isté neduhy ako výrazný časový skok niekde v strede anime, kde by sme mohli mať ešte veľa zábavných character development (vývoj charakterov) dielov a tam sme boli ukrátený o nejaký ten rast hlavného charakteru Davida, ktorého by som ohodnotil ako veľmi jednoduchý funkčný charakter. David je totiž človek, ktorý chce rásť a spraví pre to všetko, aj keď už by mal spomaliť a vlastne postupne sa v anime stáva z obyčajného pešiaka líder a bohužiaľ si myslím, že až také silné predpoklady na to lídrom sa stať nemá, lebo mu chýba zmysel pre to myslieť zopár krokov dopredu. Najlepším charakterom anime je rozhodne Lucy, ktorá je stelesnením vynikajúceho premysleného charakteru so zaujímavou minulosťou a obľúbil som si aj Rebeccu, ktorá vlastne bola síce v tieni Lucy, ale bolo cítiť, že jej záleží na Davidovi. Anime Cyberpunk: Edgerunners môže byť aj vynikajúcou reklamou na hru Cyberpunk 2077, ktorá sa odohráva v rovnakom prostredí a po dopozeraní tohto anime nejeden človek dostane chuť si túto hru zahrať. Little Stranger je top pesnička a zahraná v tej najlepšej chvíli a emocionálne ma celé anime dostalo tam, kde ma chcelo dostať a najväčší problém asi vidím v tom, že ono to bolo ako keby naplánované a to, že to takto skončí a že to takto bude pokračovať vlastne človek tak nejak tuší od prvých dvoch troch dielov. Proste osud bol daný od začiatku a našiel by som tam ďalších zopár maličkých chybičiek v rôznych sférach, ale neskutočne som si toto anime užil. ()

Reklama

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

E01-E10: Hru Cyberpunk 2077 nepokrytě uctívám a miluju. A Edgerunners po shlédnutí zrovna tak. Na rozdíl od hry, která je koneckonců o něco ambicióznější, se totiž v zásadě jedná o dojemný milostný příběh, který jsem s oběma hrdiny naplno prožíval od začátku až do konce. S Davidem jsem se sžil a stejně jako on jsem postupně propadával kouzlu jeho milované Lucy, do které jsem se regulérně zabouchnul stejně jako před pár lety do Panam v kůži herního V. Kromě toho samozřejmě Edgerunners naplno využívají svého anime formátu, na který se kouká jedna báseň (a k Cyberpunku bezvadně sedí), ohromují přestřelenou a brutální akcí, a dále skvěle dokazují, jaký má tenhle svět i mimo hru obrovský potenciál. A já chci víc. Tedy ne víc tohohle. Příběh Davida a Lucy byl krásně uzavřen (i slzička na konci ukápla) a nezasloužil by si nějaké laciné a z prstu vycucané pokračování. Chci ale víc takových příběhů z tohohle chromem nasáklého světa. Sem s tím. 10/10 ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý mix G.I.T.S. a Akiry s hromadou ckající krve. Prvních 7 dílů skvěle šlapalo, pak se však najednou střihlo jako by tvůrcům někdo sebral rozpočet na dalších 10 dílů a poslední 3 díly byly hrozně zkratkovité a všechno spělo k finále, které bylo tak na sílu, že mu úplně chyběly emoce. Navíc prostě ta finální zápleky je tak celkově nesmyslná (SPOILER Ona se ho snaží zachránit tím, že maže záznamy o jeho implantátu, ale nic mu o tom neřekne a raději ho nechá s tím implantátem pobíhat po městě, aby ho vidělo co nejvíc lidí. A to vše i když ví, že mu z toho nejspíš za čas přeskočí. Prostě naprostá blbost, kdy si dvě hlavní postavy neřeknou tu nejdůležitější věc jen proto, aby se děj pohnul tam kam scénárista chce. KONEC SPOILERU). Audiovizuál v pohodě, lehký nadstandard. 70 % ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Půlku seriálu jsem viděl nepolíbený herním světem Cyberpunk 2077, zatímco druhou polovinu jsem sjel po dohrání. Bavilo mě to v obou případech, samozřejmě pokud člověk trochu zná herní svět tak mu to celé dává větší smysl a kochá se hromadou easter eggů.  Nic to nemění na tom že je to příjemné jednohubkové anime. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • V seriálu se objeví několik lokací a postav ze hry „Cyberpunk 2077“, např: postavy Adama Smashera a Wakako, z lokací pak stojí za zmínku podnik Afterlife a Bar u Lizzie. (Axarus)
  • Seriál je založen na populární hře „Cyberpunk 2077“ polského studia CD Projekt RED. (UncleMorty)
  • Seriál v českém dabingu nevyužívá názvosloví zavedené při překladu hry „Cyberpunk 2077“. Například namísto „Mrchožrouti“ je používáno slovo „Mrchaři“, namísto „rozparovač“ se říká „párač“ a některé pojmy nejsou překládány vůbec (například „netrunner“, do češtiny překládaný jako „síťař“) či „BD – braindance“, do češtiny obvykle překládané jako „PV – psychovize“. (vojtaruzek)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Další oslavována hra míří do televize

Další oslavována hra míří do televize

29.06.2020

Cuphead, The Last of Us a Cyberpunk 2077. Tři známé herní série, které se v nadcházejících letech dočkají vlastních seriálů. No a čerstvě se k nim přidala ještě čtvrtá. Seriálovou adaptaci totiž… (více)

Cyberpunk 2077 dostane seriál

Cyberpunk 2077 dostane seriál

26.06.2020

Nadcházející akční RPG Cyberpunk 2077 od tvůrců herního Zaklínače bude mít vlastní seriál. K odhalení došlo při včerejším veřejném streamu o novinkách z chystané hry, která má vyjít letos v listopadu… (více)

Reklama

Reklama