Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoologické zahradě se náhodou potkají dva rozdílní chlapci. Ivoš je malý zbojník, který se sám potuluje po výbězích, když do něj vrazí nevidomý chlapec a polije ho limonádou. Z prvotních nesympatií vzklíčí přátelství. Oba mají rádi zvířata a Ivoš se rozhodne zapojit Sleponě, jak mu říká, do obyčejného dětského světa. Propašuje ho ke zvířatům a umožní mu dotknout se želvy, slonů či velblouda - zvířat, které znal Slepoň do té doby jen podle zvuků. Mezi chlapci vznikne křehké přátelství, založené na porozumění a toleranci. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Stallone 

všechny recenze uživatele

Krásný film o pravém, nefalšovaném kamarádství dvou lidí. Pokaždý, když film sleduji, vybaví se mi vzpomínky na mé dětství. Líbila se mi více ta první část. Příjemný relax na dobu, kdy všechno bylo jednoduché a nám ležela budoucnost u nohou. Film dokazuje, že síla lásky je nepřekonatelná,a že i když to má člověk těžké, může se ze života radovat. Uvědomuji si, že čím jsme starší, tím více se jim vzdalujeme. Toto období dospívání bylo krásné a už to nikdy tak hezké nebude. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dětská porevoluční kriminálka. Vždy mě rozzlobí, že už je konec, vůbec by nevadila delší stopáž. I přes mírnou naivitu příběhu vypadá věrohodně a za zmínku stojí i pohledy na Zlín, hudba Jaroslava Uhlíře a také (údajně) jediná filmová role Rostislava Marka - jedné z významných postav současného Městského divadla. Představuje, jak jinak, toho nejdrsnějšího ze zlodějů. Doplněno: Přidána ještě čtvrtá hvězdička, za zdokumentování stavu lešenské ZOO v polovině 90. let. Kluci by to tam dneska nepoznali... ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film o přátelství dvou hochů z nichž je jeden slepý. Nezapomenutelná je hlavně ta část se zloději. Pokud se vám to líbilo možná vás zaujme tohle- http://www.csfd.cz/film/208142-medvedi-nic-nevedi/. Jako hlavní postava tu vystupuje Ivoš - jeden ze těch dvou chlapců + jeho přátele objevující se právě v části se zloději. 60% ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Lehká letní pohodovka, rozhodně snesitelnější než všechny ty Jezevčí skály a Lucie s formelínama. Slepej chlapeček lapající zloděje je alespoň legrace. Dětský film o přátelství a o tom, že slepý nutně nerovná se politováníhodný, ale že i slepé děti mohou mít kamarády, kteří se k nim chovají jako k sobě rovným, a žít aktivní život. Překvapivě přesvědčivě ztvránění hlavní hrdinové a roztomile stereopizovaní zloději. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Průměrný, nezáživný dětský film s nevýraznými herci. "Dobrodružství" vypadá jako dva kluci jsou v ZOO, dva kluci jsou u vody, dva kluci jsou ve městě...nebýt trochy napětí ve scénách s lupiči, tak i pro děti celkem nuda. Profesionální zásah městské policie Zlín na závěr vypadá opravdu směšně, ale dětský akční film se u nás moc nevidí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Film sa stal v roku 1994 najpredávanejším titulom českej produkcie do zahraničia. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy jede paní do 4. patra výtahem, se objeví na dveřích výtahu při výstupu jednička. (M.B)
  • Po návštěvě ZOO čeká Slepoň (Petr Franc) na zastávce a odjíždí autobus ev. č. 649. Následně přijde Ivoš (Lukáš Janota), vypije obě limonády a chlapci nastupují do autobusu ev. č. 649. Sled událostí a následná jízda nevytvářejí dojem, že by mezi dalším odjezdem autobusu uběhlo moc času a nebo že autobus jede jen kousek. (marcel5)

Reklama

Reklama