Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svěrákův příběh (na scénáři se podílel s Martinem Dostálem) je takřka průzračný a vychází z velmi obehraných premis. Jedná se o českou road movie, aneb jak praví popisek: Svobodný film o dvou chlapcích, jedné dívce, zeleném kabrioletu a horkých letních hrách. Radek (Radek Pastrňák) a Franta (Jakub Špalek) si na začátku zakoupí zmíněný automobil, trochu svérázným způsobem ho upraví a rozjedou se vstříc volání dálek a dobrodružství. Cestou přiberou trochu vyplašenou a trochu provokující dívku Annu (Anna Geislerová), kterou zpovzdálí sleduje její žárlivý přítel v černém opelu. A pak už jen jedou, užívají si bezstarostné pohody, aniž by tušili, že v souladu s pravidly žánru bude mít jejich uvolněná jízda dost dramatický konec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (399)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Jan Svěrák a Martin Dostál. Kamera : F. A. Brabec. Hudba : Radek Pastrňák. Hrají : Anna Geislerová (Aňa), Radek Pastrňák (Radek) nebo Filip Renč (Honzík) CHYBA VE FILMU - SPZ na Opelu Filipa Renče AEL 27-02 je přichycena v plastovém držáku. Když je ale potom záběr na zdemolovaný Opel v závěru filmu, je na něm tatáž SPZ přichycena už ale samotná bez držáku. Přece nebudou ničit nové auto. CITÁT - Vole, holky nezapomínaj........... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně příjemná letní road movie, kterou jsem přivítal letošní léto. I po skoro 30 letech se jedná o nevyčpělou a zajímavou jízdu. Honza Svěrák vždycky uměl. Velice slušné herecké výkony (téměř) neherců. A Aňa Gaislerová, která bývala ve svém útlém věku nesmírně kjůt a v tomto snímku navíc musím ocenit způsob, jakým byla její postava napsaná a zahraná. Ta kombinace její skoro až dětské nevinnosti, pubertální hravosti a účelné sexuální provokace - to bylo velmi netradiční, zajímavé a svým způsobem v dané situaci i velmi sexy. V dnešním světě by podobná slečna skončila velmi brzy znásilněná a pohozená někde v příkopu u cesty. Také mě velmi bavilo společně s trojicí cestovatelů poznávat počátky samostatného českého státu. Zkrátka velice příjemně překvapivých 90 minut. [78 %] ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem jsem se divila, že se mi to líbilo. Začátek v bazaru aut celkem divný a chtělo se mi to vypnout ,ale pak jsem si nakonec řekla: za zkoušku nic nedám a počkám ještě chvíli...Líbilo se mi jak se divák s tímhle filmem může nechat vést po lesích a krajích s dvěma (posléze 3mi) blázny. Vždy jsem měla v plánu někde sehnat levné auto a projet křížem krážem alespoň tuhle malou zemičku a všechno zdokumentovat, potom projet celý svět atd..Nejde mi ovšem na mysl jak je možné, že si slečna nastoupí bez kalhotek ke dvěma pánům do auta,kteří vypadají celkem podezřele a přes všelijaké plány, které spolu kluci měli se na nic nezmohli..Konec "dobrý" :-D Anna Geislerová tehdy ještě pískle hrála velmi nepřesvědčivě.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento film mi miestami pripomínal Spielbergov Duel a miestami neviazanosť beat generation, s tým rozdielom že namiesto jazzu nám neustále hraje svoje pesničky skupina Buty a namiesto Ameriky sa hrdinovia potulujú po Južných čechách. V tomto smere je film priam dokonalý. Cítite z neho uvolnenosť, každý záber kamery fantastického Brabca je doslova pastvou pre oči, lenže ako náhle začnú hrdinovia o niečom premýšľať tak je to strach a hrôza. Hrať hrajú, ale všetko je to podané bez emócií, bez väčšieho nadšenia a hlavne v niektorých miestách to pôsobí až neskutočne samoúčelne, čo svojim spôsobom má za následok to, že film je niekedy až nezaujímavý a neuveriteľný a či sa to už týka dialógov, alebo správania hlavných postáv. Z hercov najviac vyniká Geislerová a Pastrňák. Svěrák na to že tento film natočilo myslím že nejakých 9 ľudí vytvoril, krásny mozaikovitý príbeh, ktorý sa skrátka tak aj musí brať. Nič viac od neho nečakajte, lebo budete sklamaný. Zavádzajúce bohužiaľ je že vzbudzuje dojem že JE niečo viac ako v skutočnosti je. Ale ak prehliadnete tento fakt, jedná sa o naozaj pohodový film. Za ten krásne podaný koniec som musel zvýšiť hodnotenie o jednu hviezdičku. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Svěrák si na mém žebříčku potvrdil první místo mezi českými režiséry. Ač mi Aňa vadila opravdu hodně, uchvátilo mě celkové zpracování i pointa filmu. Dva hlavní hrdinové jsou velice sympatičtí a hudba od Buty zkrátka nemá chybu. Velká pohoda a kdyby se celý příběh odehrával jenom v autě (ta chata mě vůbec nebavila), možná hodnotím ještě víc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (43)

  • Celý film je natočen na prošlý materiál. (pávek)
  • Ve scéně, kdy kluci svezou kousek do vsi babičku s hráběmi, je při jejím nastupování do auta na zadních sedadlech jsně vidět stín kameramana, včetně pohybů jeho rukou. (ondey)
  • Náklady na film boli 2,5 milióna českých korún. V tej dobe bolo považované za nemožné natočiť snímku za takú cenu. (dyfur)

Související novinky

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Reklama

Reklama