Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přizpůsobivý nosič reklam Ťopka přespává v odstaveném vagónu, který je ovšem jednoho dne připojen k vlaku, jímž odjíždí na inspekční cestu generální inspektor drah Jiří Kokrhel. A tak se Ťopka bez vlastního přičinění stává černým pasažérem, a když je objeven a pronásledován, způsobí neplánovanou zastávku na malém, bezvýznamném nádražíčku v Mokré nad Soupravou. Místní přednosta stanice Anatol Jelen si však právě odskočil na zkoušku pěveckého sboru, čehož využije Ťopka. Oblékne se do jeho uniformy a začne se před přísným pohledem inspektora vydávat za přednostu. Jeho svérázné improvizace inspektora vyvádějí z míry, ale naštěstí je tu přednostova půvabná manželka Julie, která Ťopku kryje, aby pomohla nepřítomnému manželovi. Kvůli jeho chování se ale dostává do velmi obtížných situací. Kokrhel se do ženy zakouká a oslněn jejím půvabem přehlíží nejen Ťopkovu absolutní neschopnost a divoké improvizace, ale dokonce se rozhodne vyhovět přednostově žádosti o přeložení blíž ku Praze. Jenže v nejméně vhodnou chvíli se objeví skutečný přednosta stanice... (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pěkné, pěkné. Jednoduchý příběh mnohokrát rozveden až do totální absurdity. Několikrát jsem se hlasitě smál. Z toho vyplývá, že tento film bude asi zábavný. Vlasta Burian předvádí svoji one man show, kdy se zhostí nabídnuté šance, což mi velmi vzdáleně připomínalo Gogolova Revizora. Ostatní herci mu zdárně sekundují a jako celek na mě film působí více než povedeným dojmem. Asi jsme se s Vlastíkem Burianem neviděli naposled. Tohle bude za 4*. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Klasika všech klasik. Jako vždy perfektní Vlasta Burian. Jeho humor je neopakovatelný. Samozřejmě sám by to asi neutáhl, takže poklona i Zitě Kabátové, Jaroslavu Marvanovi a dalším. Kdybych měl Přednostu stanice zaškatulkovat do filmů pro pamětníky, tak bude patřit k tomu nejlepšímu a tak si zaslouží nejvyšší hodnocení a mé doporučení!!! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

A ten zajic na smetane je to opravdu zajic? ano je mate tu kocky? od vcerejska uz ne aha tak to si toho zajice radsi nedam musim rict ze takzvane filmy pro pametniky a veselohry z let tricatych a ctyricatych nejsou zrovna muj salek caje ale tohle je vyjimka genialni Burian tu od zacatku rozjizdi smrst naprosto vrazednych hlasek uz ta scena v restauraci ze ktery pochazi ta hlaska kterou jsem zminil je mazec a nejvetsi hardcore se rozjede ve chvili kdy se Burian prevlikne za prednostu a prida se k nemu Marvan jejich vzajemny dialogy jsou bezchybny a nejde se jim nesmat vy neprijimate zavazadla odkdy? od vcerejska odpoledne sem si to odhlasoval! no zkratka jedna z nejlepsich ceskych komedii jakou sem kdy videl psat neco dalsiho je zbytecny tenhle film je proste klasika ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vlasta Burian tu vlastně hraje vyčuraného blbečka, ale je to tak roztomilý blbeček, kterému prostě neodoláte. Jaroslav Marvan je mu tady skutečně výtečným nahrávačem a společně prostě jedou. Zita Kabátová je doplňuje svou krásou a padne tam jako ulitá. Některé vtipy jsou opravdu tak skvělé, že se smíchu neubráníte. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych filmu plně odpustil celou třetinu stopáže, která se dle mého soudu výrazně nepovedla (zasmál jsem se dvakrát). Poprvé to ale přijít muselo. Zbylou hodinu si totiž Burian s Marvanem uloupili natolik, že jsem se prostě nemohl nesmát. Film se mimochodem hodí doporučit všem věkovým generacím, protože dialog "přednosty" o lístcích a zavazadlech je jako vystřižen z dnešní doby. I přes plné hodnocení řadím film na prozatímní druhé místo mezi burianovkami, Katakomby měly úroveň zábavnosti vyrovnanější. Rád bych zde něco jako obvykle ocitoval, ale co se dá dělat, když tu verbální stránku překonala scéna s telegrafem... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Scéna, ve které Vlasta Burian (Ťopka) přijímá telegraf, je založena na osobní zkušenosti Jaroslava Marvana (Jiří Kokrhel), který se do podobné situace dostal na počátku 20. let, kdy pracoval jako poštmistr na Rutênia Subcarpáticai. Řekl o tom Burianovi, který to poté použil v tomto filmu. (Kulmon)
  • V roku 1998 obsadil film v televíznej ankete divákov o najpopulárnejšiu českú filmovú komédiu storočia s názvom "Anketa České televize a Týdeníku Televize Volíme veselohru století" 6.miesto. (Raccoon.city)
  • Nádraží v Mokré nad Soupravou je ve skutečnosti stanicí Praha-Jinonice. (HJ-FILIP)

Reklama

Reklama