Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)
  • Film byl natočen jěště předtím, než Junji Ito dokončil mangu. Film proto odhaluje rozdílný konec a původ děje. (TomikZlesa)
  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)
  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama