Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

tombac 

všechny recenze uživatele

Parádní bizarní japonský horror. Na městečko Kurozu-cho dopadla kletba. Vše se v něm postupně mění ve spirály. Kletba je neúprosná. Dívce Kirie, jejímu milému Shuichimu, i ostatním obyvatelům městečka nezbývá než bezmocně přihlížet jejímu drastickému působení. Lze vůbec kletbě uniknout? Ze začátku ujetá komedie, která se postupně změní v neutěšenou a depresivní záležitost. Atmosféra tohoto dílka je vskutku mrazivá! Na některé scény budete jen nevěřícně zírat. Přeměna mladíka ve spirálu, kluk měnící se ve šneka, předlouhé vlasy natočené do tvaru spirál a mnohé další chuťovky. Vynalézavost autorů ve vytváření spirál zřejmě neznala mezí. 9/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Vyhejbání se zaběhlým filmařským konvencím ještě neznamená, že to bude dobré. Popravdě nevím, co si o tom mám přesně myslet. Nevím, jestli mám být naštvaný nebo být unešený, spíš teda naštvaný, hlavně díky tomu, že jsem se trochu nudil a čekal jsem nějaké lepší zakončení a ve vyhrocených scénách něco víc, buď aby mě něco vystrašilo, nebo odpudilo. Jednou mě zamrazilo, ale zase v jiných scénách mi něco přivodilo úsměv, což by zřejmě nemělo. Ta spirála mě asi naprosto zblbla. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Rôzny ľudia sa boja rôznych vecí, niekoho vo filmoch vystrašia duchovia, niekoho klauni, no mňa práve vystrašila táto bezodná špirála. číra hrôza vychádza s tejto snímky. Atmosféra je tu taká samovražedná a bezvýchodisková, že už len samotné sledovanie ma psychicky ubíjalo. Síce sa to začína takmer komediálne a reálnych horrorových scénok je tu pomenej, celé toto mestečko je tak komplexne do seba uzatvorená mučiareň, že len pomyslenie na to, že by som sa tam mohol dostať čo i len na 10 minút, ma privádza do šialenstva. Takéto pocity som mal naposledy keď som ako 14 ročný videl prvý krát Silent Hill. Bezvýchodiskový dej, záverečné fotografické peklo, slimačí ľudia a nezodpovedaná otázka, prečo práve špirála ubližuje každému, ma absolútne dostali a nechali ma rozpamätať sa, na to ako som sa voľakedy bál filmov. . ()

choze 

všechny recenze uživatele

Četl jsem u nás vydanou třídílnou komiksovou předlohu (http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=252) a hodně se mi líbila. Film, natočený před jejím dokončením, si vybírá motivy a scény pouze z prvních dvou knih (plus se v závěru mihne reportérka z třetí knhy), a nenajdete v něm tedy epické finále s vysvětlením původu spirálové kletby. Utlumené barvy (komiks je černobílý) vytvářejí dobrou atmosféru a filmařské haluze a přehrávající herci zase adekvátně zprostředkovávají grotesknost předlohy, ale je to celé fest utahané, málokterá scénka dosáhne působivosti jakou měla na papíře a navrch to vyznívá do ztracena. Výborný záběr ale byl průjezd úzkými nočními uličkami města, do kterého se prolne odraz řidiče a spolujezdkyně na předním skle, který se zaostřuje až na jejich reálný obraz. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Film z každého políčka kričí "ja nie som z Hollywoodu". Keby som ho mal ohodnotiť ako kamerový experiment dám plný počet. Označenie "horor" však nie je namieste, lebo mne tie hororové scény pripadali dosť komické. Každopádne ale stojí za zhliadnutie kvôli perfektným kamerovým vychytávkam, krásnej Kirie a lynchoidne haluznej atmosfére. Scenár je však veľmi slabý. Forma jasne víťazí, i keď veľmi presvedčivým spôsobom. 7/10 ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)
  • Obličej, který mužete vidět při sledování záznamu Shuichiovo otce a podruhé když Kirie vstoupí do jeho domu, patří právě Kirie. (TomikZlesa)
  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama