Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Svět by byl krásným místem, kdyby se všichni řídili podle žij a nech žít. Bohužel žijeme ve světě idiotů, co musí rejpat do věcí, který se jich absolutně netýkají, a ještě ke všemu, když je do toho nabádají autority, ti, ke kterým vzhlížejí. Proč by kluci nemohli brečet, tančit, líčit se, mít rádi jiný kluky a nebo nechtít být klukem? Žiju v bublině, kde tohle ani není téma, ale filmy podobný tomuhle mě vždycky přivedou zpátky do reality, kde takový pro mě malichernosti lidi řeší, a to dost radikálníma způsobama. Motiv společností neschválený lásky, kterej jsem viděla už několikrát, ale zase zpracovanej trochu jinak, důstojně a vkusně a plus nás ještě přivádí do vojenskýho prostředí. Herci předvedli skvělý výkony, hlavně obdivuju, s jakou lehkostí se s tím Lee Pace popasoval, kdybych měla jen polovinu jeho ženských pohybů mohla bych si pískat. Výborně vybraná hudba, a to hlavně do jevištních scén. Konec mě překvapil a nemám vůbec co vytknout. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Slouží-li voják ve válce, tak potom nemá kontrolu nad chováním a jednáním své dívky. TAhle si ovšem tančí v baru, a voják se s ní pokouší sblížit. Ale jací vlastně oba jsou? Co si od života slibují? Nakolik se jeden dokáže přizpůsobit druhému? A co společné cíle? A vytrvají? Film pochvalují ženy, aby ne, vylepšuje je, a to se jim líbí. ()

Reklama

keddy79 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu jeden z nejlepších mnou viděných filmů. Krásný otevřený příběh o lásce, které nebylo přáno. Proč musí být vždycky to, co není vlastní většině shledáno za špatné, zrůdné apd.? Vždyť právě ti nejhorší bývají ti úplně nejnormálnější. Není to jenom tak, že na jistém svém profilu mám uvedeno " nesnáším " homofoby, xenofoby, rasisty a podobnou havěť" protože to havěť je. Nevím, co více bych měla psát, není to klasický uplakaný film, který od začátku hraje útočí na city diváka, má v sobě vyvážený příběh plný citu, a tak v polovině si člověk začně říkat, že se se určitě stane něco hrozného. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

She was the only man he ever loved. Ufff... Nevím co mám psát. Dojemné, šokující. Poprvé jsem to viděl v televizi ve filmovém klubu na ČT2 kdysi pozdě v noci a usnul jsem u toho. Po dlouhé době shánění jsem to viděl už znova celé a opravdu mě tenhle film nutně profackoval. Zelené mozky vs. "tabu". Cítil jsem v tom nějaké špatné vyvrcholení, ale to co přišlo na konci ******. "Does it make me a freak if I'm in love with a freak? " ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Inspirováno skutečnou událostí - tohle mi vždycky nějákým způsobem nažene strach...Líbí se mi, že to téma je nevšední a skoro nikde se nepoužívá. Jedinečnost příběhu, která zaujme snad každého. Není nic co bych tomu vytkla přestože se mi transsexualita ani trochu nelíbí nejsem typem člověka co by měl za potřebí někde vyřvávat svůj názor, jelikož každý tvor na planetě má právo žít tak jak se mu líbí pokud to neporušuje nějáká pravidla soužití s jinými lidmi. Hlupáky Fischera a Glovera bych pověsila za koule do průvanu nebo při nejmenším posadila na křeslo smrti nebo jim dala poslední sbohem injekcí - tresty smrti jsou v Americe snad ještě povolené(a u nás by měly být taky). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)

Reklama

Reklama