Reklama

Reklama

Gump - pes, který naučil lidi žít

  • angličtina Gump (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (244)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Možná to je tím, že mám pro filmy se zvířaty v hlavní roli obecně slabost nebo i tím, že jsem si Gumpa pustil zrovna na Štědrý den, ale mně se to prostě na ty naše české poměry líbilo. Škoda jen scénáře, který se jakoby točil v kruhu na 100 způsobů jinak, až to působilo na můj vkus nereálně. Ale na druhou stranu zase chápu, že je třeba tu psí pohádku obalit i trochou toho napětí. Všechny záběry na pobíhající psíky jsou prošpikované jejich jakoby hesly a do toho nám hraje stále stejný hudební podkres, který mnoha lidem okolo lezl na nervy. Mně nevadil :) Bolek Polívka v hlavní roli obstál, ale jelikož jej mám zafixovaného hlavně v komediálních postavách, tak to bohužel chvílemi působilo kontraproduktivně. Na druhou stranu to nemá být primárně drama, ale rodinný film. Chýlková jako vždy znamenitá čůza a i ti nejmenší z nás určitě ocení mini roličky svých oblíbených Youtube idolů. Rozhodně však neočekávejte vysoko rozpočtovou Ameriku, ale zvýšený zájem o psíky v útulcích by to zapříčinit rozhodně mohlo. ()

veronica_mac 

všechny recenze uživatele

Přesně, jak už tady někdo psal, asi jsem viděla jiný film… Ano, přiznávám, že 4. * je i za to, že jsem v součtu zhruba 1/3 filmu brečela, ano pejsci jsou moje Achillova pata. Jenže nejen to. Za práci se psy obrovská pochvala, herecké výkony super, moje oblíbená sestava (nicméně Chýlková tady nějak pokulhávala). Netradiční pojetí, zajímavé momenty a kamera, dobře zvolená hudební složka. Líbí se mi filmové poselství a láska z něj vycházející. Takových krásných 75 %. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbilo. Sice to bylo malinko jiné, než v knížce (hlavně ten konec) a ve spoustě příbězích to bylo hodně uspěchané. Především s tou malou kudrnatou holkou Naty, kterou poznal v útulku. Ale i tak je to krásné a zajímavé v tom, jak to filmaři udělají, když už dávno znáte knížku. [3792. hodnocení, 184. komentář, 63%] ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento film není špatný a je jakoby točený z pohledu psa.Dávám 3 hvězdy.Viděl jsem to na DVD.Děj je vcelku dobrý.U mě je to spíše průměr.Herci jsou zde dobří.Zvláště Bolek Polívka a Eva Holubová...Dávám tedy 60 procent.Taky jsem poslouchal audioknihu k tomuto filmu,ale knihu jsem nečetl.Viděli jsme to s bratrem před Vánoci a docela se nám to líbilo. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Slzopudný, citově vyděračský snímek o hodném pejskovi, kterého lidé nechtějí a týrají ho. Je rozhodně potřeba o týraných zvířatech mluvit, především je potřeba viníky tvrdě postihovat, nevím ale, proč bych se na takovéto věci dobrovolně měla chtít dívat (snad dokonce opakovaně). Existuje i spousta šťastných pejsků, pro které by jejich majitelé dýchali, na veterině za ně dávají neuvěřitelné částky, a překrmují je pamlsky. Vím to, protože s takovými na té veterině v čekárně sedávám se svým kocourkem. Ale natočit film o šťastném pejskovi, který se má dobře v milující rodině, by nebylo tolik srdcervoucí, a tak vzniknul tento dojímavě krutý snímek pro duševní masochisty s nic moc scénářem. Pravda, zvířátka jsou zde ale roztomilá a je dobře, že s nimi po čas natáčení bylo dobře zacházeno… PS: Jan Jirásek (v současnosti nejlepší český filmový skladatel) si na sebe dělá, prostřednictvím hraní na klavír hlavního protagonisty, trapnou reklamu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Sražený zajíc je ve skutečnosti ramlice Růženka, která v době uvedení filmu žila se svojí majitelkou, veterinářkou, v Kostelci. Jako krev posloužila brusinková šťáva. (dopita)
  • Když Naty Jahoda (Natálie Rožková) vychází s Gumpem ze dveří útulku a jde s ním na procházku, tak na dveřích je vidět cedule, na které je telefonní číslo. Když by na dané číslo člověk zkusil zavolat, tak se doopravdy dovolá do daného útulku. Daná cedule totiž doopravdy visí u vstupu do daného útulku a údaje na ní nebyly pro film nijak upravovány. (vitm)

Reklama

Reklama