Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka robotníkov cestuje autobusom do mesta Bojoni, kde majú pracovať pre aristokratickú rodinu. Šofér dostane infarkt a skupinka sa rozhodne docestovať iba do najbližsej dediny Tolnia, kde plánujú prečkať noc. Tolnio sa zdá byť vyľudnené, no ráno stretávajú pohostinných obyvateľov. Autobus má problém s motorom, takže robotníci musia zostať a čoskoro zistia, že uviazli v upírskej dedine... (matriosa)

(více)

Recenze (2)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Hraběnka ti vzkazuje, že můžeš dál dělat svou práci, ale jedna ruka ti bude muset stačit.- Typický upírský horor, jaké se v té době točily v Itálii a ve Španělsku. Na začátku je pohřeb. Rakev spouštěná do hrobu se sesmekne a odkryje znetvořenou mrtvolu plnou červů. Vždy mě u těchhle filmů pobaví, jak přihodí pro efekt mezi masokostní červy žížaly, které se masem neživí. Pak už přijde na řadu autobus. Protože do cílového města je to ještě 110 km, rozhodne se zástupce agentury s řidičem, že na noc dojedou do 10 km vzdáleného městečka Tolnio, kde všichni přenocují. Jak už název filmu napovídá, v městečku žijí upíři. Část obyvatelstva mezi ně očividně nepatří, protože se mohou pohybovat i za dne. Zato se ale mohou stát dárci orgánů, respektive údů, z nichž v místním hostinci vaří pokrm zbloudilým turistům, než je pak upíři sejmou. Vizuálně krásné prostředí horského starobylého městečka, no, spíše asi vesnice, temné barvy, hřbitov, katakomby. Malá Violeta je neposlušný spratek a já za scénu na hřbitově přidám hvězdičku. Výborné, ale dnes asi hlavně pro skalní žánrové fanoušky. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný horor průměrné kvality se zajímavou kombinací současnosti (70.let) a gotizujícího prostředí opuštěného městečka, v němž se zjevuje skupina upírů. Typický brakový žánr s charakteristickým španělským kontrastem hrubého mužského prvku ke křehké kysličníkové blondýnce, kterou představuje zajímavá herečka Dyanik Zurakowska. Přesněji: tři a půl hvězdičky. ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • U tohto filmu, podobne ako pri mnohých španielskych a talianskych hororoch od konca 60. rokov až po cca. koniec 80. rokov sa "pikantné" scény natáčali dvakrát, raz s nahotou a potom bez nej. Prvá spomenutá verzia sa väčšinou objavovala v španielskych výtlačkoch, ale nie vždy. A druhá verzia, t. j. nahé scény, tie boli zahrnuté v dabovaných verziách, ktoré boli ponúkané na predaj takmer všade inde na svete. Tento film má tri scény, kde sú herečky nahé, a tieto sa objavujú v anglickom dabingu s názvom Orgy of the Vampires alebo The Vampires Night Orgy. (westerns)

Reklama

Reklama