Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo naprosto perfektní!! Pro milovníky staré dobré "italsko-španělské gore školy" naprostý skvost. Film se tváří jako giallo, ale spíš se jedná o slasher a to ne ledajaký. Perfektní tísnivá hudba, nahé holky, tajemný vrah v černém s černými rukavicemi a motorová pila ... Celkově se jedná o starý trash, který vykrádá spoustu filmů, tedy alespoň v náznacích. Ale to mi vůbec nevadilo, protože to hlavní, co film vyzdvihuje v jeho kvalitě je GORE!! Excelentní špičkové gorescény, záběry a vraždy, hektolitry krve, opravdu jsem na to čuměl jak puk a vyloženě tleskal radostí. Film začne s hekťáky krve hned na začátku a ve vraždách nepovolí až do úplně samotného konce. Divák se jen těší na další a další vraždy, které jsou stále brutálnější a krvavější ... opravdová kvalitní oldschoolová jatka ve stylu Fulciho!! Samozřejmě jen pro nadšence do (notně) krvavého horrorového žánru ... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pieces malo asi ambíciu byť najkrvavejším slasherom svojej doby, čo sa zrejme aj stalo. Zároveň sa ale asi stal aj slasherom s najväčšími logickými dierami, ktoré museli byť zreteľné aj v dobe vzniku. Po kampuse pobehuje vrah s motorovou pílou, pričom ho nikto nikdy nevidí a keď si vyhliadne ďalšiu obeť, tak zhodou okolností nikto nablízku nie je, aj keď je to napríklad šatňa pri telocvični. Ale od rýpania do logiky slashery nepozeráme, svoj účel Pieces splnil. Vraha síce nepoznáme od začiatku, jeho odhalenie ale väčším prekvapením určite nie je. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Úchvatně nesoudržný brak, který divákům místo logiky servíruje snůšku absurdně vyhrocených klišé a technicky dokonalých gore efektů. Demencí zavánějící sekvence policejního vyšetřování střídají drásavě explicitní sekvence ataků maskovaného vraha. Jako sladká třešnička navrch film prokládají groteskní sekvence jako cameo kung fu Asiata či vedlejší role pitvořícího se "dvojníka Buda Spencera" Paula Smithe (Šimon a Matouš) včetně peckovací scénky. Famózní otrlý film ve všech možných významech toho označení. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

You don't have to go to Texas for a chainsaw massacre! Drsný béčkový slasher s motorovkou. Malý kluk si skládá hambatý puzzle a jeho matka ho dost nepřiměřeně sprcá. Tak jí logicky pošle jednu sekerou do hlavy a nařeže ji na kousky ruční pilou. A vesele si skládá dál. O 40 let později někdo začne masakrovat školačky. Tím stylem, že je rozřezává na kusy a jednu část si vždycky odnese. Jo, koho by nebavilo skládat radši lidský puzzle./ Slušná podívaná. Tedy, bez slabších míst se to neobešlo, ale záběr na nějakou tu holku na kusy si mě vždycky jakž takž udobřil. Taky jsem docela koukal, když se jedna z obětí pomočila strachy. No prostě sympaticky nekompromisní záležitost, s dobře ulítlým koncem, který mě doslova na poslední přesvědčil dát tomu za 4. Co tam ale kurva dělal ten poblázněnej kung pao? (stopáž hodnocené verze: 01:25:14, screeny) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná kombinácia amerického sasheru a európskeho gialla. Prejav hercov typicky absurdný, film zaváňa béčkovosťou, ale zároveň prekvapuje kreatívnym scenárom. Viacej postáv než sme v podobných subžánrovkách zvyknutí, pričom majú všetky v kriminalnom príbehu svoje miesto a robia ho zaujímavejším. Nemalým kladom filmu je tiež rýchly rozbeh - žiadny expozičný nájazd, seká sa tu zbesilo od prvej scény. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama