Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři letecké nehody ve třech týdnech. Podle americké armády se jedná o útoky islámských teroristů, ale podle leteckého experta McCabea jsou dílem geniálního počítačového hackera. McCabeovi se podaří vytipovat další ohrožené letadlo a dostat se na jeho palubu. To už ale řízení nočního letu ovládá hacker Cain. Cílem příští letecké katastrofy mají být atomové reaktory u Washingtonu D.C. Souboj o přežití mezi nebem a zemí začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když v krátké době havaruje již třetí letadlo plně obsazené pasažéry, panuje mezi vyšetřovateli panika. Všeobecným názorem je, že za útoky stojí teroristé z blízkého východu - ale vyšetřovatel McCabe má jiný názor. Podle něj za útoky stojí někdo z vývoje software - a dle své domněnky si vytipuje další ohrožené letadlo. Podaří se mu dostat na palubu, kde si svoji hypotézu potvrdí - za útoky stojí zhrzelý vývojář, který si na nebohých pasažérech ukojuje své ego. Pokud chce McCabe zabránit další katastrofě, musí vymyslet, jak dostat letadlo zpět pod kontrolu pilotů ... Jasně, uznávám - je to kravina. Dokonce věřím tomu, že by si film i ten odpad zasloužil. Ale že by to byl osmý nejhorší film ? To nevím - řekl bych, že jsem viděl stovky daleko horších. Tento - když nic jiného, má alespoň zajímavý nápad, zárodek klaustrofobické atmosféry (ještě že ten borec který mi extrémně nesympatický opustil předčasně letadlo) a Kristannu Loken. Jedna hvězdička za film jako takový, a druhá natruc všem... ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Letadlo, joystick a indický kluk jménem Tobias. To jsou tři věci, které si 12 hodin po zkouknutí tohoto filmu pamatuji. Pokud se vám zdá, že největší blbostí je ten indický kluk s německým jménem, tak jste na omylu. Klasický příklad filmu, který vás chce ohromit akčností a napínat do poslední chvíle, ale vy stejně víte, jak to dopadne a ještě k tomu vám to je úplně jedno. U filmu jsem vydržel až do konce, ale musel jsem si k tomu otevřít láhev sektu, abych se alespoň trochu zabavil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Béčková a Céčková filmová spoločnosť Nu Image ( aka neskôr Millennium Films ) v plnej poľnej. Námet za korunu ( budem veľmi spoilerovať, ak napíšem že je to takmer doslova SPEED v lietadle ? ), herci za tri teplé jedlá denne a vizuálna stránka neokomentovateľná ( snáď ešte tie triky z modelmi vykúzlia úsmev, tie CGI naopak plač ). ()

freeeeedom 

všechny recenze uživatele

Nie som teda pocitacovy expert ani letecky technik ale myslienka ze sa da nahackovat na lietadlo zo zeme pomocou nejakeho cipu v lietadle a odvladat ho pomocou joysticku mi pride ako pekna ptakovina. To uz boli potom bezpecnejsie dvojplosniky. Triky pomocou modelov a predpotopnou grafikou su strasne a herecke obsadenie nula bodov. Jedine na co sa da pozerat je Kristanna Loken a tentokrat to nie je vobec kvoli jej herectvu. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslíme všetky diery v scenári a fakt, že lietadlo je ovládané joystickom zo zeme, stále tu ostáva nezodpovedaná jedna otázka. Lietadlo smerujúce na reaktor nezostrelili už dávno len preto, že je plné amerických občanov? Počujete dobre! A čo keby tam boli jednoducho ľudia? A ten stupídny záver...! (To už by bol spoiler) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii a v Indii. (rafix)

Reklama

Reklama