Reklama

Reklama

Maléna

Trailer
Itálie / USA, 2000, 88 min (Director's Cut: 109 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Byla příliš krásná. A on byl příliš malý na to, aby ji mohl ochránit. Psal se rok 1940 a sicilské městečko Castelcuto nadšeně vítalo vstup Itálie do války. Dvanáctiletému Renatovi se však ten den zapsal do paměti ze zcela jiného důvodu. Ten den totiž poznal ji. Malenu. Mladou vdovu, po níž muži šíleli a na níž jejich manželky nenechaly nit suchou. Krasavici, která byla pro místní výrostky nevysychajícím zdrojem erotických představ a předmětem drsných sexuálních žertů. Pro Renata se měla stát bohyní, kterou toužil hýčkat a ochraňovat, první a nejsilnější láskou, jež jej poznamenala na celý další život… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Traffic 

všechny recenze uživatele

Reklama na Monicu Bellucci, která se kromě lehounkého soft porna a mokrých chlapeckých snů snaží ukazovat, že výjimečná ženská krása může být i prokletím. V záplavě maloměstských drbů a taliánského temperamentu ale spíše jen tak lehce klouže po povrchu a místo zamyšleníhodné psychologické studie poskytuje nenáročné chvilky potěšení. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Takhle hnusně nádherný film jsem už nějakou tu dobu neviděl. Malèna začíná jako jednoduchý film, skoro až oslava dospívání a první lásky, který se pak přehoupl do něčeho z čeho vám bude docela smutno. Nejlepší na tomto snímku je fakt, že je univerzální. Prostě a jednoduše si nahraďte "božskou krásu" něčím jiným a výsledek bude stejný - lidé závidí a v některých případech se až bojí jiných, kteří jsou nějakým způsobem výjimeční. Film bojuje proti nenávisti, předsudkům a nejhorším lidským vlastnostem a byť nekončí definitivní happy endem, máte po jeho skončení o něco lepší náladu a víru, že existuje dobro. A Monica Bellucci je opravdu neskutečná. Tohle je definitivně její životní role. 100 %. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film príbehom vôbec nezaujal, veď šlo o čistý voyerizmus. Film je režisérovou ódou na Monicu Bellucci, ktorá tu opakovane ukazuje prsia a minimálne raz aj bobra. Ale kozy ukazuje tak často, že to už ani nie sú kozy, ale celé stádo kôz. Pritom v prítomnosti 13-ročného chlapca, ktorý sa nedokáže z toho pôžitku až dohoniť, je to až trápne, snáď až nevhodné. Nakoniec mi to prišlo ako nevydarený erotický film pre puberťákov. To celé v pozadí, druhá svetová vojna, Mussolini, to bolo úplne zbytočné. Šlo len o tie kozy. Trefný komentár užívateľa flouny8: "Většina lidí tady hodnotí prsa Monči B. a díky tomu se dostávají na dobré hodnocení. Já si je radši najdu na netu a nemusim se koukat na takovouhle nudnou chujovinu." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siréna Bellucci lákající i dráždící, sexuální fantazie neznající věkové limity, opakovaná poznání, že lidé jsou kurvy, aniž by se živili prostitucí, maestro Morricone a blažený úsměv na rtu, když se malý Renato ke konci zachová tak trochu jako Rick v Casablance.. Nostalgií provoněná půvabnost. Z časů, kdy to měl na Sicílii jakýkoliv malý fetišista těžší, než velký fašista a podobně jako Benigniho La Vita è bella zahalená do závoje přikrášlených dětských vzpomínek. Že opravdovou lásku zažije jen ten, kdo pro ni trpí, vykreslil Tornatore vášnivě i vkusně a to přitom měl director´s cut už velmi blízko k Tinto Brassovi, tzn. více vzedmutých kalhot na obou stranách plátna.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Monica Bellucci je přenádherná a to je taky jediný čím se v tomhle filmu provinila, ale řeknu Vám, tolik odporu k lidem jsem už dlouho neměl. Na co si to tam hráli ty vesnický sračky, roky se tulej k fašounům, dělaj Monice pejsky, závistí jim vypadávaj zuby a pak najednou moral jo ? A to co udělaly Monice ty křupanský pochvy, to nemá obdoby já byl rozzuřenej jak ježek co přijde o bodliny a reakce italských chlapů mě ani nepřekvapila, kdyyž chceš hledat sráče zajeď do Itálie, nejlépe do týhle vesnice. Tam bych všem naplival do ksichtu a zase bych odjel. No tahle ukázka lidských povah mě teda dala zabrat. Skvělý, silně emotivní v jeden moment až přeemotivní biják mající v sobě nádhernou poezii krásna a zamilovanosti. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Plakát z filmu, na kterém si Monica Bellucci zapíná boty, se stal nejprodávanějším filmovým artiklem toho roku a visel v pokoji milionů teenagerů. (Roman.Ticka)
  • Představitelka titulní role Monica Bellucci komentovala, že měla se svou postavou určité styčné body díky vlastním zkušenostem z dospívání: "Vyrůstala jsem na malém městečku, takže vím, jaké to je žít někde, kde se všichni navzájem znají, kde když jdete po ulici, tak se za vámi muži ohlížejí a ženy na vás žárlí. Samozřejmě jsem ale jiná než Maléna - už proto, že jsem nezávislá moderní žena. tudíž jí rozumím, ale její příběh není můj. Tehdy měly ženy ve společnosti místo jen jako matky nebo jako manželky. V podstatě se projevovaly jen prostřednictvím mužů. Ženy tedy Malénu nenávidí, protože tolik přitahuje mužskou pozornost. Nepovažuji film jen za portrét sicilské vesničky ve čtyřicátých letech nebo za portrét krásné ženy, ale především za portrét závisti, žárlivosti a nenávisti." (NIRO)

Reklama

Reklama