Reklama

Reklama

Kočičí lidé

  • USA Cat People (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý pohledný muž se v newyorské zoologické zahradě seznámí s krásnou ženou, kreslící před klecí s velkým černým panterem. Jmenuje se Irene Dubrovna a je módní návrhářkou. Začnou se častěji vídat, přestože Irena zůstává uzavřená a dějí se kolem ní divné věci. Když se jednou schovají před deštěm v krámku se zvířaty, začnou ptáci v klecích zděšeně poletovat. Kanárek, kterého dostane darem, uhyne, a když se krátce na to Irena za svého přítele provdá, je svatební veselka přerušena neznámou ženou s výrazem kočky. (Benjamin-L)

(více)

Recenze (66)

Auvajs 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový béčkový film, který vyšel sám ze sebe a přerostl ve fungující horor. Šero. Noc. Tma. Stíny. Příběhy a báje. Nepolíbení. Cvičení v strachu. Nevyřčeno. Potlačeno. [Zavrčení pantera.] ~~~ 84% ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Film, který chytře přišel s tím, že nejvíce máme strach z toho, co vlastně ani nevidíme. Skvělé dvě scény, kde tohle do písmene splňuje, nezachrání ten nudný zbytek. Takže uznávám to jako část historii hororu, ale znova bych se na to dívat nechtěl, já se fakt nerad nudím. ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Ještě v dobách, kdy kinematografie byla brána vážně, nebyla brána jen jako nástroj vytáhnout z vás prachy a režiséři experimentovali, aby jejich filmy byly dokonalé vznikl filmeček The Cat People, který mi přišel jako pravý romantický zážitek, lehce hororový zážitek a velice dramatický zážítek. Všechno do sebe hezky zapadalo a navazovalo na sebe. Mám docela brouka v hlavě, co kdybych sjel všechny filmy co vznikly před rokem 1960 a porovnal je s dnešními "popcornovkama", jaký myslíte, že by byl výsledek? ()

rbr 

všechny recenze uživatele

Typ pozná buchtu. Typovi se buchta líbí. Typ jí koupí kočku. Huh? Čokoláda? Mixtape? Knížku, jestli je to čtecí buchta nebo ukulele, jestli je hudební buchta. Typ koupí kočku po prvním rande. Už s ní asi žadný další nechce. Každopádně, Kočíčí lidé prakticky nezapadaj do žádnýho žánru. Prvky noiru a hororu, ale není to ani jedno. První episoda Akta X? Díky bohu za RKO. ()

Dedincan 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že dnešný divák  tu nemôže očakávať rýchly spád deja, na aký je zvyknutý zo súčasnosti. Nedá sa však poprieť, že aj napriek niekoľkým napínavým momentom, je to poväčšinou celkom nuda. Zapamätateľným symbolom čierno-bielej kočky u mňa ostáva Leopardia žena. ()

Reklama

Reklama