Reklama

Reklama

Il pianeta errante

  • Itálie Missione pianeta errante (více)
všechny plakáty

Recenze (6)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

K tomuto vizuálně silnému (zlatá éra plexiskla a bakelitu) italskému dílku mám trochu jiný typ výhrad než ke staršímu pokusu stejného režiséra o vesmírné drama, http://www.csfd.cz/film/40551-pianeta-degli-uomini-spenti-il/. Zde je krásně dokumentován jiný klasický rys italské povahy -- naprostá neschopnost subordinace (což ilustruje, proč mají italové tak "skvělou" pověst jako vojáci). Zkrátka, kdokoli vydá jakýkoli rozkaz, je ignorován, i když se vzteká a dupe nohou. Podřízení o rozkazu diskutují, nadřízeného přemlouvají, případně mu rovnou dají pěstí (nedělám si legraci). Pak je tu takový drobný problém se selektivně fungující logikou (např., cizí planeta má tak silnou gravitaci, že dělá na velkou dálku na Zemi obrovské poruchy a zmítá se vším okolo, ale kosmonauti se na ni z výšky snášejí jakoby v beztíži nebo ve vodě). Další krásná italská drobnost je, že helmy skafandrů jsou velmi vysoké, protože se do nich musejí vejít extra načesané účesy kosmonautů -- pokud stavějí vesmírnou stanici italové, každá třetí místnost je kadeřnictví. No, patetické skoro jak americký nebo ruský film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hoci to znie neuveriteľne, ale i Taliani sa chceli zviesť v 60-tych rokoch na vlne populárnych sci-fi filmov. Hoci treba podotknúť, že niektoré scény na tú dobu neboli až také zlé ( výstup astronautov do kozmu ). Pod pseudonymom Anthony Dawson sa pokúšal o úspech Margheriti, napokon z toho zostal len pokus. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Talianský klasik Tono Margarita si strihol vo svojej kariére okrem giallo zárezov a unikátnych mixov fantasy a sci-fi ( YOR ) aj space operu, ale bez opery. VOJNA PLANÉT je brutálne zavádzajúci názov, ktorý hlavne nevediacich ( a neveriacich ) upíše k tomu, aby sa tešili na akčné ´´vojny hviezd´´, pričom sa im dostane len obludne nudný a remeselne (ne)spracovaný flák eurojužnej kinematografie. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s ostatními Margheritiho sci-fi výtvory patří tenhle jednoznačně mezi ty horší. Prostředí je sice podobné, některé scény snad i dokonce stejné, ale v tomhle případě je příběh tak neuvěřitelně blbej, že film nelze hodnotit alespoň jako mírně podprůměrný. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Naivní italská sci-fi o misi k planete která by mohla ohrozit Zemi.Celý se to odehrává v nádherne bizarních dekoracích takze je radost koukat na to. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Prestoze vizualne je to fajn barevne a kosmicke, film neudrzel moji pozornost. Kosmonauti bojuji s neznamou planetou (ne mimozemstanama). Podivne... 2+ ()

Reklama

Reklama