Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Morholt 

všechny recenze uživatele

-SPOILERY- Hlavní hrdinka je skvělá pilotka, střelkyně, vyzná se v boji zblízka, něco odkoukala od Spidermana a v neposlední řadě je vzornou a úžasnou matkou. A to všechno stihne za hodinu a čtvrt v bombardéru plném šovinistických prasat ostřílených II.SV. Já chápu, že teď tu máme éru silných žen, ale čeho je moc, toho je příliš. Nicméně pokud tohle pominu (což tak úplně nejde) a přeskočím sáhodlouhou pasáž, která je výhradně o tom, jací jsou chlapi dobytci, jedná se o příjemně přepálenou švandu s roztomilou potvorou a s neméně roztomilou Moretzkou. Kdyby se Liang věnovala víc boji mezi příšerkou a posádkou, hodnotil bych podstatně výš. 55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No co toto bylo za 3,14čovinu??? Vůbec jsem nevěděl do čeho jdu ale kdyby mi někdo před puštěním filmu řekl, že prvních cca 50minut budu mít před xichtem jenom Chloë Grace Moretz tak do toho asi vůbec ani nejdu(filmy s ní vyloženě nevyhledávám). A potom co se začala chovat jako nějaká superhrdinka jsem to měl 100chutí rovnou vypnout. S vypětím všech sil jsem to ale nakonec dokoukal. Potěšil animovanej začátek a gremlin byl pak jediným světlým bodem a jakým si oživením. Všechna ta vata okolo byla k zeblití. Tohle se prostě mělo natočit buď navážno nebo jako komedie a né takovou WTF formou. Dávám 1hvězdu z milosti ale cuká to ve mně abych dal odpad. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, nemám slov, to čo bolo? Povedať, že to bolo WTF, by bolo slabé. Neuveriteľné je to v podstate od prvých minút, ale šialenosti, ktoré sa odohrávajú v prvej polovici, nie sú nič oproti tým z druhej. Pri nápade s gremlinmi som „len“ vyvaľoval oči. Pri neuchopiteľnom nápade spraviť z toho one (wo)man show som nechápal. Ešte by som to chápal u slávnych hercov, aby sa znížili honoráre, ale tu? Hoc musím priznať, že tie jej vysielačkové hovory obsahovali istým spôsobom príjemne zasnenú atmosféru. Pri šplhaní po lietadle som už fakt nevládal. Ale pri explózii som spadol z gauča a zostal ležať mysliac si, to je TAKÁ hovadina, až je to istým spôsobom geniálny nápad. Zjavne šlo o Moretzovej predprípravu na grotesku Tom a Jerry, v ktorej hrala o rok neskôr. Tento film je tak nechcene (?) žalostne zlý, že je v podstate ľahšie zapamätateľný, ako niektoré oscarové drámy. Každý si povie: „ty kokos jasné, tiež som ten film videl, to je to s tou babou a gremlinom a TOU vecou v kufríku, že?“. Nuž... je. Spomínate si na Gremlins (1984)? práve v nich odhŕňač snehu vyrukoval so starou "mestskou" legendou o gremlinoch - malých zákerných potvorkách, ktoré za Druhej svetovej žili v lietadlách a poškodzovali ich. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tři různé filmy v jednom. Buď člověk přistoupí na tu hru s otáčející se mincí a začne se tím bavit, nebo ho zvolený přístup otráví a autoři ho ztratí. V rámci přijatelnosti je zřejmě nejvděčnější první třetina, která si podává ruku s úspornými thrillery alá Telefonní budka a Pohřben zaživa. Pak film přešlápne směrem k Overlordu, ovšem za pomoci twistu, který se nedaří tak úplně hladce prodat. Není složité pochopit, proč ho scenáristé zvolili jako motivaci pro hlavní hrdinku, jen to zkrátka úplně správně nezaklapne. A pak přijde finální fight, který je něčím jako... Rambo pro moderní svobodné mámy? Wow. Na konci už film tak tlačí na pilu, že vlastně jen chybí, aby skřet sundal masku a pod ní se ukrýval Nicolas Cage. JENŽE já měl vždycky slabost pro akční osmdesátky a Shadow in the Cloud na mě působí jako jejich ozvěna v ženském uchopení. Vždyť to, jak si na konci utrhne hrdinka rukáv, než jde na věc, v případě takového Slye bychom kdysi řvali nadšením. Tak proč potlesk za pět minut akční slávy nedopřát i Chloë Grace Moretz, která je v hlavní roli výborná. Roseanne Liang se každopádně nepředvedla ve špatném světle. Scénář je diskutabilní, ale její režie je vážně hodně dobrá. Takhle nějak bych si představoval, že by se měla pumpovat energie do Wonder Woman. Ve výsledku určitě rozporuplný film, ale v jednotlivostech natolik našlapaný, že mu to rád odpustím. A soundtrack Mahuia Bridgman-Cooper nejlepší věc za hodně dlouhou dobu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You have no idea how far I will go!“ Gremlin na křídle, kterého by John Lithgow ze Zóny soumraku už vůbec nerozdýchal, šovinistická posádka bombardéru a letový důstojník se superschopnostmi v příručním zavazadle.. Chloë Moretz je schopna sama utáhnout i několik desítek minut ve stísněných prostorech spodní střelecké věže B-17, ale tahle brakovým lakem nastříkaná pocta matkám a ženám (sloužícím ve válce) nemá nic, čeho by se dalo chytnout a nepůsobilo to přepjatě. Na konci tomu už jen scházela třešnička, aby se objevili vyděšení japonští zástupci s generálem MacArthurem a s dvouletým předstihem to podškrtli.. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama