Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Flopik odpad!

všechny recenze uživatele

Prvú pol hodinu možno aj viac sledujeme sexistické dialógy ktoré po čase idú neskutočne na nervy, potom sa ukáže čo Moretzka robí naozaj v lietadle a nasleduje jedna otrasnejšia scéna za druhou. Dámy a páni, keď vypadla Chloe z lietadla, pod ňou vybuchlo iné lietadlo a tlaková vlna ju cez mini poklop hodila naspak do lietadla... ako vtedy ma vykotilo. Prežil by som aj zlatého Gremlina ktorý vyzerá ako bezchlpá mačka s krídlami. No a pre mužské publikum , pripravte sa nato, že tá sprostá tupá režisérka, sa nesnaží celý film o nič iné len ukázať ako sú muži neschopné opice a ženy neskutočne úžasné.A ten posledný fight Chloe vs Gremlin.... ja nedávam odpady ale toto je asi najviac feministický a sprostý film aký som videl. A to mám Moretzovú naozaj rád... Prisahám že od tejto režisérky si nepozriem už nikdy nič. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad nejbizarnější film roku. První polovina je ještě překvapivě docela super - i s tím fantasy prvkem v podobě Gremlina. Celé to funguje jako velmi slušné přestylizované ponorkové drama z velmi klaustrofobního prostředí, ke kterému se navíc vybuduje docela zajímavě tajemná atmosféra ohledně původu Chloe a jejího classified balíčku. I to jak odráží permanentní perverzní narážky od zbytku posádky je spíš zábavné než otravně feminisitické. A že je tam ten Gremlin... v Doktorovi Who tyhle kombinace fungují brilantně, tak proč by ne tady. Ale pak se všechno tajemno kolem ní odhalí do naprosté frašky, ona vyleze ze své bubliny a začne šplhat po cgi letadle že i Indy ve svém čtvrtém filmu je proti ní úplný žabař, a z celého příběhu se stane zbytečná debilita, která ani tou brakovou brutalitou nebaví. No naštěstí to pak celé dost rychle skončí, stopáž hodina a čtvrt je v dnešní době extrémně nabobtnalých filmů docela zázrak. Fakt by mě zajímalo pro koho má tohle být určené. Ten film je čisté Rko, jak použitým humorem, tak i jatkama které s posádkou předvádí nalétávající Zera - ale přitom je to o pošťuchování se s fantasy příšerkou, což ocení hlavně děti - a zároveň je to zjevně film zaměřený hlavně na ženské publikum (girl power a ten dějový zvratek... chtěl jsem říct zvrat). To ten námět vymýšleli corpos v kanceláři podle demografických průzkumů, aby tam bylo pro každého něco? 5/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tady scénáristé šlápli hned několikrát vedle. První polovina filmu, kdy byla hlavní představitelka zavřená v prostoru 50x50 cm je nejsilnější částí tohoto filmu. Jakmile však vylezla ven, začala si hrát na spider-mana a rozhodla se popřít veškeré fyzické zákony. Což bych ještě byl schopen do jisté míry odpustit, jedná-li se o horor s nadpřirozenými bytostmi, ale celá pointa vystavěná okolo toho dítěte byla také velice chatrná. Dovolil bych si tvrdit, že jakákoli jiná zápletka by bylo lepší než tohle. 35% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

kdo by tě nechtěl vojet Kloíno. Po minulý eskapádě šoustání s androidy, (a bohužel i černochy..), byl film osvěžující koktejl na mokrým písku. Jak jinak, tvůj píseček voní nejvábněji, čičinko.. [bonusový bod za electronic ambient cyberpunk music, jinak takovou šílenost vůbec hodnotit kladně se jinak nedá..] ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Evidentně jsem viděl něco jiného než většina ostatních. Film má několik úrovní nasrání divaka a záleži jen na tom, jak moc vydrží. Prvni: zavřená popka v lulometné věži. Nejdřiv chce ven, pak zase ne... Druhá: čáry-máry-fuk-gremlin... uf. Třetí: brutal twist na téma “copak je to v brašně”. Čtvrtá: spider-chick... spider-chick... a to není zdaleka vše. Ta pátá: to už byl prostě jen doslovně výbuch stupidity. Prostě hnus. To byla u mě naprostá konečná. A jako parodii, kdy hrdina-žena s dítětem přicuclým na bradavce zachraňuje křehké květinky-muže to režisér-žena určitě nemyslela. To vše korunované doprovodem ultra otravné elektronické hudby, která se k tomu co se děje na obrazovce vůbec nehodí. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno