Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V alternativní verzi Velké francouzské revoluce objeví budoucí vynálezce gilotiny nemoc, která nutí šlechtice vraždit obyčejné lidi. (Netflix)

Recenze (36)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem si o Revoluci dopředu nic nezjišťoval a šel do ní čistě na základě traileru,čekal jsem celkem logicky seriál o francouzské revoluci.Chvilku mi tak trvalo,než sem pochopil a vstřebal,že tohle nebude zrovna to co jsem čekal.I přesto to všechno mi nakonec ale tahle alternativní verze historie celkem sedla.Má sympatické herce,maniakálního záporaka,většinu času skvěle vypadá a hudba se taktéž povedla.I ta samotná myšlenka,že francouzská vlajka je ve skutečnosti krev lidí a šlechty a (předpokládám) že vynález gilotiny je spojen také s tímto a ve finále bylo všechno "zatajeno" se mi prostě libí.Velká škoda je,že navzdory všem kladům se Revoluce velmi často topí ve zbytečných řečech a tempo tak značně kolísá.Z osmi dílů mohlo být vzhledem k otevřenému konci klidně šest a byla by to nečekaná pecka...70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie celkom dobré, hoci nemám rád zombíkov a na druhej strane mám rád francúzsku revolúciu, no z nej tu ostali len kostýmy. Veľmi chválim hudbu, tá bola fakt dobrá, veľmi sa mi podobala na Leftovers. Vedela navodiť správnu atmosféru. A takisto chválim pre mňa neznáme dve francúzske herečky, na ktoré sa dobre pozeralo, aj keby hrali Indoslovenky pri kontajneri. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovalo to všetko, čo by teoreticky malo baviť - tajné spoločenstvo, tajomný vírus, postupné pátranie po pravde, akčné scény, pekná výprava.... Ako celok to však nemalo potrebné grády, aby to dokázalo výraznejšie upútať. Všetky tie vedľajšie dejové linky, ktoré sa spájali do uceleného príbehu akoby k sebe ani nepatrili a len ťažko sa lepili dohromady. Priemer. 60/100 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na červené eNko přišla další věcička, vymykající se všem standardům. Nebo jinak, je to prostě taková vzácná šílenost. Hned první scéna je naprosto skvělá a první díl zdá se být příslibem super příběhu a výpravného seriálu. Ve druhém díle vidíme opravdu dobře natočenou akci a postupně se na šachovnici rozjíždí velmi zajímavý příběh. Jenže postupně se to celé tak nějak neumí rozjet. Až na jeden díl je to chystání se na něco, co když přišlo, bylo to hrozně...malé. To vše bych ale dokázal odpustit. Co ale mému hodnocení ublíží nejvíce je , že jsem si k žádné postavě nenašel nějaký osobnější vztah. Všechny jsou až příliš černobílé, zatím, a to jedno překvapení na konci... Věřte nevěřte, ale ta postava se mi zdála divná okamžitě. Co ale naopak musím vynést do nebes je hudba. Tak ta je naprosto boží. Včetně nejmenších podkresů. Ta samotná tahá mé hodnocení o 10 procent nahoru. Kolem a kolem se na druhou sérii těším, protože, první dokázala udělat několik extrémně silných momentů. Jako celek na mě působí jako ty postavy. trošku odtažitě. 69 procent za fajn příslib do dalších sérií. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to bude drsný a špinavý historák vrcholící VFR, ale to jsem se kapánek spletl. Příběh sleduje dění v jednom z francouzských hrabství, ve kterém se objevil jakýsi nadpřirozený virus, který jeho nositelům dává nadlidské schopnosti a touhu po krvi. A to se líbí místní už tak zkažené šlechtě. A tak zatímco se doktor Guillotin snaží najít vakcínu, lid a pár sociálně uvědomělých šlechticů se musí postavit bestiální aristokracii. Je to taková patlanina, ale líbil se mi ten duch Bratrstva vlků, který se tu vznášel, umulousaná atmosféra a i místy povedená akce. Horší to bylo s konzistencí příběhu. Sladit všechny linky dohromady dělalo tvůrcům potíže, na můj vkus je tu příliš mnoho postav a zejména první polovina série se táhla takovým způsobem, že jsem měl sto chutí to vzdát. Ale poslední tři díly mi nakonec chuť napravily a přesvědčily mě, abych dal případné druhé sérii šanci. Už jen ze zvědavosti. 55% ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno