Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je to právě rok, co Varus utrpěl porážku, a v Germánii se usazuje nový generál Římanů. Ari se chce stát králem všem kmenů, ale do cesty se mu postaví těžký soupeř. (Netflix)

Diskuze

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Tak druhá série snad ještě lepší než ta první-parádní věc a snad nejlepší německej seriál co jsem zatím viděl-svědčí o tom i to,že jsem všech šest dílů sjel na jeden zátah!!!Výprava,příběh,kostýmy,choreografie bojů a herci naprosto perfektní,pár menších historických nepřesností,ale i tak se na to suprově dívá!!!!Potěšila účast i pár historických osobností-Tiberius,pozdější římský císař,Germanicus,ve skutečnosti opravdu schopný a svými vojsky velice oblíbený velitel římských legií a otec pozdějšího císaře Caliguly nebo Arminiův bratr,skutečným jménem Sigimer(lat.Segimerius),který zůstal loajální Římu,v Římě to věděli,měl jejich důvěru,to že byl germán mu tam nikdo nevyčítal a proto do boje proti Arminiovi nasadili právě jeho a mám takovej dojem,že právě on Arminia porazil(jediné co toto vítězství kalilo bylo to,že se při něm nenašli ukořistění orli legií rozdrcených v Teutoburnském lese,ty dedukcí vypátral až císař Claudius)a co mě jako Moraváka velice potěšilo bylo,že nejsilnější germánský kmen byli Markomani,podle kterých nese moje milovaná Morava svoje jméno-Terra Moraviae-země Markomanů(ani jsem netušil,že Markomani byli tak mocní🙂)Pro mě jako pro fanouška této historické epochy plná palba!!!!

P.S,-a Trusnelda byla k sežrání i pomazaná od blata a válečných barvách🙂

ANALYZATOR

ANALYZATOR (hodnocení, recenze)

CALIBR

Už je to venku. Máš pravdu, je to agitka. Hlavně druhá série. Doufal jsem, že druhá série bude třeba o vyplenění Říma barbarama, ale opravdu to protáhli a tak je tedy o jejich porážce/neporážce. Zatímco v první sérii je občas nesmysl, nebo úprava, tak v druhé se trochu utrhli ze řetězu.

CALIBR

CALIBR (hodnocení, recenze)

ANALYZATOR

Tvůrci to asi budou chtít protáhnout v časovém období před bitvou na pláni Idistaviso, kde barbaři konečně od římanů dostanou co si po právu vysloužili. Pokud tam ta bitva bude, tak to samozřejmě tvůrci zaonačí jako statečnou porážku a vlastně morální vítězství barbarů (morálně nadřazených římanům)... Tahle show je zprasená německá agitka.

na příspěvěk reagoval ANALYZATOR

Reklama

Reklama