Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je to právě rok, co Varus utrpěl porážku, a v Germánii se usazuje nový generál Římanů. Ari se chce stát králem všem kmenů, ale do cesty se mu postaví těžký soupeř. (Netflix)

Recenze (28)

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria seriálu Barbarians si udržala svoj štandard. Oceňujem, že tvorcovia sa neuchýlili k bežnému neduhu pokračovaní a nesnažili sa aby všetkého bolo viac a aby všetko bolo bombastickejšie a monumentálnejšie. Namiesto toho sú tu oveľa viac prepletené vzťahy a množstvo zaujímavých a nečakaných zvratov. Platí tiež to čo som napísal o prvej sérii - Folkwin a Thuselda sú oveľa zaujímavejší ako Ari. Rozumiem, prečo má druhá séria v niektorých prípadoch tak výrazne iné (nižšie) hodnotenia ale pozastavovať sa nad tým, že si niekto myslí, že LGBTI+ ľudia sú iba móda posledných rokov, je stratou času. 70% Netflix ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je slabší než ta první. Objevují se nám tu LGBT postavy, což v Římě určitě nebylo nic divného, černoška z Kartága, které podle tvůrců bylo vyplněno dvanáct let před událostmi seriálu - haha, aby to odpovídalo současným normám (za to nestrhávám hodnocení, jen konstatuji) a celkově se víc kecá, pořád samý double-cross, ale celkově to prostě není tolik zajímavé a nebaví tolik jako první série. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii si pamatuju po těch dvou letech spíš tak matně, hlavně charaktery už se mi z hlavy dost vypařili, takže v tomto ohledu jsem byl i lehce zmaten. Každopádně jsem si dokázal vybavit, že některé postavy jsou v této řadě nové, a opět to tak nějak vypadá, že Římani byli vlastně absolutní trotlové, kteří celé impérium vybudovali jen tak náhodou, a že stačilo pár Barbarů, aby dokázali zbourat celý Řím (Tak co, ono vlastně se tak o pár staletí později stalo no...). Druhá řada přidává na všech moderních klišé ohledně diverzity postav ve směru ras, feminismu a orientace, a pochopitelně to jako ve většině případů působí dost na pěst a naprosto uměle. Pokud vám ale stačí se zabavit u nízkorozpočtové akce, tak budete spokojeni, zvláště poslední díl je v tomto ohledu vydařený, a nabídne několik chuťových scén. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

historikové by z druhé řady měly velmi pravděpodobně ještě menší radost než z té první, nicméně jelikož tohle není dokument, tak historickou akurátnost raději hodnotit nebudu. Mnohem horší je fakt, že se tvůrci nedokázali poučit z chyb, které nasekali v jedničce, která měla velké problémy s tempem a moc se kecalo na úkor všeho ostatního. Aby se to úplně nepletlo, tak dvojka v určitých pasážích postrádá tempo úplně a prázdných řečí a všemožného germánského laškování mezi kmeny je až moc. Co naplat, že akce je stále poměrně slušná, když se s ní vyloženě šetří. Cliffhanger na konci otevřel dveře třetí řadě, ovšem čert ví jestli bude a jestli jí vůbec někdo bude chtít vidět, protože dopředu smrdí tím, že to opět bude menší čí větší motání se v kruhu...50% ()

Wotan odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekompromisně odpad. Tohle už je čistě nechtěná komedie. "Zabil jsi mi otce před 12 lety v Kartágu." Čert to vem, že Kartágo už je 150 let srovnaný se zemí po třetí punské válce. Germáni jsou tu takoví roztomilí mirumilovní dobráci a Římani neschopní idioti, kde jeden germánskej geroj obrátí na ústup celou římskou jednotku. Kladu si dále otázku, proč Tusnelda nedobyla sama Řím. Určitě by to zvládla, když tady porcuje Římany jak na běžícím páse. Nevím co je na tom pravdy, ale prej to historičtí poradci úplně zabalili a podle toho to taky vypadá. Těšil jsem se, že uvidím odplatu, co následovala po Teutoburském lese a místo toho tohle. Zlatej Asterix a Obelix - ten je taky inspired by historical events.... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama