Reklama

Reklama

Abe Applebaum se v dětství proslavil jako nadějný detektiv, který v městečku Willowbrook řešil banální záhady a drobné zločiny. Když mu bylo dvanáct let, zmizela jeho dobrá kamarádka Gracie, kterou nenašel ani on, ani policie, což v něm zanechalo hluboké trauma. Abe je nyní dvaatřicetiletý muž (Adam Brody), který vede detektivní agenturu navzdory obavám své rodiny a posměškům kolegů, že nikdy nedospěl. Snaží se s tím vyrovnat a svou frustraci z neúspěšné kariéry utápí v alkoholu a drogách. Jednoho dne ho osloví osiřelá středoškolačka Caroline, aby vyšetřil brutální vraždu jejího přítele. Nezkušený Abe v tom vidí jedinečnou příležitost, jak se osvědčit, a případu se ujme... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

It's difficult to accept the difference between who you are in your head and who you are in the world. Pokud Morganovi odpustíte, že poněkud podpásově jede v haluzním stylu náznaků "něco není takové jaké se zdá", aby se ukázalo, že "vše bylo přesně takové, jaké se zdálo", tak jde o hravé pohrávání si s žánrem. Černá ne-až-tak-komedie, která zvolna více a více zabředává do seriózních a řádně temných vod pochmurného neo-noiru s nějakým tím sociálním přesahem, kde kvůli plnému soustředění na hlavní postavu je slibná krimi linie odsunuta na vedlejší kolej. Což vadí méně než bych čekal, protože Brody je v té roli strhující. Ovšem nenechám si vymluvit, že kdyby si Morgan přeci jen odpustil to "matení pro matení", tak by to bylo ještě o jeden dva chlupy lepší. Možná ne s tak specifickou atmosférou, ale aspoň by jeden věděl, na čem je. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Brodyho som nemal obzvlášť rád ani v O.C. California a tu si to u mňa nevyžehlil. Proste si myslím, že to nie je dobrý herec a svojím permanentne mdlým výrazom to len potvrdzuje. A tá mdlosť sa premietla aj do celého príbehu, ktorému chýba čo i len štipka akcie. Proste sa len vyšetruje, prebehnú nejaké dialógy a takto sa to strieda bez toho, aby nastal nejaký náznak zmeny tempa. Teatrálny záver jednej z postáv ma len utvrdil v tom, že ide o nedomyslené dielo. ()

Reklama

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Niektoré vtipy pobavili. Abe bol celkom v pohode postava, ktorá z detského detektíva vyrástla v súkromne očko aj s návykmi, ktoré k tomuto druhu detektívov patria (drogy, alkohol). Caroline bola potom taká naivnejšia postavička. Celkom v pohode film o dospievaní a snahy vyrásť a dospieť z detských úspechov zabalený do ,,komediálne-detektívneho" hávu. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový filmík, ktorý na začiatku ponúkne pomalší dej, na prvý pohľad smiešne vyšetrovanie, aby vám potom v závere zobral dych. Humor skvelý, je ho pomenej ale zato mi sadol na jednotku. Suchý, miestami brutálne čierny ale pre potreby filmu zvolený naozaj skvelo. Finále a vyriešenie vraždy je parádne a hádam nikto nečakal, tak brutálnu zápletku. Nezisťujte si o tom nič, vrelo doporučujem. Postavy výborné Adam sympaťák a Sophie tiež. U mňa silné 4*. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Špičková (de)konstrukce neo-noirové mystery detektivky zkušeně klame celým svým tělem. Oproti prvotnímu zdání luxusně dávkovaný suchý humor nejvyšší kvality s černě depresivním podtónem celého filmu není jeho jedinou devizou, ale jen střípkem celé skládanky, která spolu s dokonalým scénářem, střihem, režií, soundtrackem a výkonem Adama Brodyho vytváří naprosto dokonalý snímek, kterému nelze nic vytknout. Nic. The Kid Detective je emociální rollercoaster, který rozesměje, chytne a nepustí.. a tu a tam své cílové publikum řízne s brutálně nonšalantní lehkostí přímo do živého. Tupým rezavým nožem. 10/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama