Reklama

Reklama

The Terrornauts

všechny plakáty
Trailer

Vědci se konečně podaří spojit se s mimozemšťany. Ti ho ale unesou i s celým týmem a jako zajatce je drží někde ve vesmíru. (Netflix)

Recenze (6)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: HLEĎTE!!! NEVINNÁ PANNA JAKO OBĚŤ BOHůM STRAŠLIVÉ GALAXIE!!! ___ Neuvěřitelně zpátečnické sci-fi, které svým vizuálem a náladou vůbec nepatřilo do doby konce 60.let, v době revolučních společenských proměn, do doby, kdy téměř vyprchala nevinná naivita ´Zĺatého věku´ a tenhle film jakoby přicestoval z doby před cca 15 lety. Tenhle paradox ještě zesílí, když si člověk uvědomí, že o rok později přišel Kubrick se svojí přelomovou ´Vesmírnou odysseou´, který je v porovnání s ´Terrornauts´ jak z jiného světa. Ale možná právě proto mi tak kápl do noty. Triky jsou neuvěřitelně špatné (chce se říct "edwoodovské", ale toto přirovnání již zkušený divák dobových sci-fi nepoužije - "Ed Woodů" v Hollywoodu se nacházelo v té době spousta), modýlek kosmické rakety viditelně odfláklý, ale to pravé "žrádlo" přichází až s mimozemskou stanicí, kde kosmické monitory vypadají jak plátna, které namaloval Vasilij Kandinskij, nabo jiný abstraktní expresionista, při pohledu na kosmické monstrum (tzv. "virtuální hologram") se zaručeně neubráníté smíchu, divoši na cizí planetě nosí růžové župany, mají tváře nabarvené zeleně a na hlavách zelené koupací čepice (viz. poster, kde chtějí obětovat jednu z ženských postav). No a posledních zhruba 15 minut chodí hlavní hrdinové s s bílou koupací čepicí s anténkami, pomocí nichž ovládají zbraňový arzenál mimozemské stanice a zabraňují útoku zlých "terrornautů" na planetu Zemi. Resumé? Tady bych chápal i odpadové hodnocení, film by byl vítaným zpestřením půlnočních projekcí na LFŠ v Uherském Hradišti, nebo na ´Festivalu otrlého diváka´, každopádně já se bavil a ten konec byl milým pomrknutím ze strany tvůrců. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci britskej odozvy na mohutnú sci-fi vlnu o mimozemšťanoch z 50. rokov patria Terrornauts k tým, ktorých kladné hodnotenie bude zmotivované iba zaradením do kolonky guilty pleasure, alebo kto nevidel, neuverí. Prvá polovica pôsobí ale ako vážny film založený na vede, i keď tu môžeme vysledovať satiru (snáď, ale možno to bolo myslené seriózne) byrokracie, pretože vedenie chce výsledky kvôli dotácii, ale vedec sa im snaží vysvetliť, že nájsť inteligentný mimozemský život nie je práca na zopár mesiacov. Ale účty sú účty. No a po presune do otvoreného vesmíru a následne na inú planétu už ťažko brať niečo vážne, tvorcovia navyše "zhadzujú" svoju snahu o nejaké posolstvo a váhu svojho diela kvázi vtipnou upratovačkou, ktorá sa do výpravy dostala omylom. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodnocení filmu sráží naprosto nekvalitní animace a amatérské filmové triky, kterým by se o dvacet třicet let dříve vysmál i Karel Zeman. Chatrný námět vzniklý z původní novely nepřináší pranic originálního, tedy kromě zjištění, že výzkumná stanice je schopna ustát i intergalaktický let. Filmu silně uškodil žánrový přesah do komedie, respektive této komedii hodně uškodilo vážně překládané (ale nezvládnuté) sci-fi téma. Vyčerpávající anglický obsah můžete nalézt na wikipedii. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Sci-fi, kterému hodně škodí snaha tvůrců o humor. Je zde několik humorných scén, ale přišlo mi, že jsou hodně křečovitě zpracované a pro vývoj příběhu úplně zbytečné. Na druhou stranu má film zajímavý námět a co bylo vážně parádní, byl závěrečný útok vesmírných lodí a způsob boje s nimi, tato scéna mi ihned připomněla staré automatové hry, kupříkladu Space Invaders. Že by se film stal inspirací? ;-) ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

2,5*. Takové poklidné sci-fi bez jakýchkoliv zmutovaných příšer a dostane název Terrornauts? Opravdu nechápu, vždyť už v roce 1967 musel tento název znít hodně béčkově...Film bych přirovnal k Dr. Who and the Daleks, jednak robot se opravdu Dalekům podobá, jednak místo legračního Dr. Who je v Terorrnautech vystrašený kontrolor z finančního úřadu, kterému zdatně sekunduje uklízečka. Oba byli v nepravý čas na nepravém místě, tedy na výzkumné stanici, kterou jakási vesmírná loď prostě celou sebrala o odvlekla s sebou do neznáma...Vědci na stanici měli velké starosti - jejich výzkum zaměřený na navázání kontaktu s mimozemskými civilizacemi nepřinášel výsledky a tak jim hrozilo, že přijdou o finanční dotace a budou muset výzkum ukončit. A zrovna jako na potvoru je mimozemšťan unesl i s celou stanicí, to je pech... ()

Reklama

Reklama