Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (143)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale slabší realizace. K postavám jsem si nevytvořil žádný vztah, k některým to prostě ani nemůžete stihnout, protože je v dalším díle po nich. Hry zajímavé a samozřejmě se inspirují u spousty filmů, které jste viděli dříve, ale to samo o sobě nestačí. Uječenost a sentimentalita mě skoro odradily už u 3 dílu, ale překousl jsem to, no tyhle nešvary přetrvaly dále, logika některých věcí je také na nule. U závěrečného dílu jsem se spíš smál nad nesmyslnými pohnutkami některých postav. Za mě 3 hvězdy. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Začátek má pomalý rozjezd, poté je poznat, že autor mangy se vyžíval ve věcech typu Cube, Battle Royal, Saw, není to špatné, je to rozhodně napínavé a herecké výkony slušné. Děj začíná pomalu houstnout po vstupu do utopie jménem Beach, ale zároveň i tady začne kvalita pomalu upadat, působí to až příliš prvoplánově a nedomyšleně (myslím finiš, a nechci spoilovat). Rozhodně některé cool charaktery, ať zakladatel Beach, nebo ty roličky co měla Naka Riisa, Ajaka Mijoši, Kento Jamazaki se snaží více, než obvykle. Cučija Tao mile překvapila ve své roli akční hrdinky. Za ponurou atmosféru, perfketní OST (na kterém se podílelo české těleso), musím půl hvězdy přidat, 3,5 zní verdikt, a uvidíme, zda do případných věcí příštích vezmou tvůrci více mozku pro hlavní hrdiny a vybaví je dostatečnou krvežíznivostí proti technokratickým protivníkům. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Díky rozmachu streamovacích platforem to do nás momentálně Asiaté perou ze všech stran. Bohužel se nemohu zbavit pocitu, že když zrovna neutíkají před armádou zombie, tak hrají nějaké zvrácené gamesky. Mně osobně to začíná docela splývat…všichni šikmé oči, všichni se snaží přežít…jako bych to všechno už někde viděl. Jeden den jedna hra, druhej den druhá hra, třetí den třetí hra a tak pořád dokola. Jasný máme tady nějaké charaktery, nějaké mikropříběhy, ale ten sáček čaje prostě není v první hrníčku s horkou vodou. Ale nakonec šlo jenom o dvě řady (i když ne, že by jedna bohatě nestačila), takže klidně můžete začít míchat karty. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Season 1 v rámci žánru naprostá pohodička. Není příliš co vytknout. Občas jde asi vidět nižší rozpočet, než by to chtělo, resp. nižší kvalitu Japonských trikařů, oproti "Hollywoodu". Ale zkrátka je to naprosto zábavná vyvražďovačka, která spíše vyčnívá z davu, než že by zapadala mezi průměrem. Herci jsou velmi sympatičtí, nápady na hry jsou pestré a zajímavé, jsou tam nečekané zvraty, občas je to dost napínavé, místy hodně emotivní a dramatické. Jo, povedlo se. A teď. Season 2. Wow! Všechny kvality Season 1 si vynásobte tak 5x! Geniální. Season 2 povyšuje toto dílo na snad nejlepší vyvražďovačku vůbec. Herci zůstávají, ale tvůrce začne tlačit na ta správná místa, zejména na lidské pohnutky, mezilidské vztahy, příčiny a následky. A daří se mu to náramně. K tomu si připočtěte dechberoucí a na obdobný seriál naprosto neslýchanou hudbu, která by se neztratila v nejednom americkém velkofilmu a máme tu seriál roku! A abych nezapomněl. Sedmý a osmý díl Season 2! Totální TOP a to hned 3x! Nejprve nejlepší záporák (pikový král) a jedna z nejlepších finálních bitek vůbec. Takového badass magora jsme snad na obrazovkách ještě neviděli. Potom finální hra, zdánlivě snadná, která se však rychle promění v totální mindfuck a to v dobrém slova smyslu. Opravdu vám z toho jde chvíli hlava kolem, že i Dark má co závidět a vše se pomalu žene k finálnímu rozuzlení, se kterým já osobně jsem velmi spokojen. Když už to do sebe však všechno zaklapne, vy se smíříte s tím, co že se to v těch 16 epizodách událo, tak na řadu přichází poslední scéna - poslední finální záběr, který vám opět rychle rozbuší srdce a donutí přemýšlet! Rád bych vyzdvihnul výkon Tao Tsuchiya, občas předvádí neskutečné kousky a pak také Nijirô Murakami, který si to hodně krade pro sebe, přestože je vedlejší postavou. V neposlední řadě, byť se nám ukázala jen v jednom dílu, perfektní Chihiro Yamamoto. Co by ženská badass skvěle vyvažuje pikového krále. Díky Netflix! Přesně tyhle seriály jsou důkazem toho, že Netflix je úplně nej a strká si hravě D+, Amzn i HBO do kapsy! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měl tendenci tlačit své nadšení k 5*, ale poslední dva díly druhé série mi to pokazily. A to se mi celkově závěr opravdu líbil. Celková myšlenka toho závěru mi sedla. Ale největší zklamání pro mě bylo řešení jedné z poslední her, a to pikového krále. Kruci mraky lidí s IQ těžce nadprůměrem projde celou hru, aby vše rozprášil maník s kulometem a pláštěm? Ať se na mě nikdo nezlobí, tohle jsem nepobral a naprosto mi to konec zhnusilo. Jinak ale bomba. Super obličeje, parádní zpracování postav i okénka do minulosti. Fakt super. Možní x-krát vidělo v podobných variantách, ale i tak okouzlilo. Hudba super, skvělé nápady a hodně líbivá vizualizace. Možná by si mohli odpustit ty mraky amerických - "vše vyřeším v poslední sekundě" a "hrdinové bojují - ostatní padají jako mouchy na první dobrou", ale čert to vem. Celkově nadšení. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno dle manga předlohy, kterou napsal Haro Aso. Manga vycházela v období od 17. října 2014 do 16. února 2015 a byla prvnotně natočena jako anime. (UncleMorty)
  • Všechny zbraně v seriálu jsou airsoftové repliky od japonské firmy Tokyo Marui. Jediná vyjímka je Kloboučníkův stříbrný Colt 1911 Government. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama