Reklama

Reklama

Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hereckým finále Clinta Eastwooda bylo bezpochyby Gran Torino. Všechny jeho role, které přišly pak, beru jako epilog - úctyhodný epilog chlapa, který už to dělá jen pro zábavu, pro lásku k filmu, protože se mu prostě chce. Nemůžu se tedy divit, že si chtěl ještě jednou zahrát a zrovna v Cry Macho - v novodobýém romantickém westernu se silně naivní zápletkou, který myslím úmyslně připomíná Eastwoodovy první televizní role. Ne, rozhodně to není převratná role a pohled na devadesátiletého veterána je dojemný, ať už je to úmysl, nebo není, nicméně za vidění mi to rozhodně stálo. A potom je tu samozřejmě druhá stránka věci, a to ta, že Eastwood také režíroval. A režijně Cry Macho obstojí stoprocentně i bez přivírání očí. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Clint je legenda a určitě zaslouží být uznáván za celoživotní dílo, ale taky by měl vědět, kdy je správná doba přestat. Upřímně si netroufám říct, zda toto mělo být myšleno jako pohádka pro děti nebo dospělé v chráněné dílně, ale vzhledem k tomu že každá druhá scéna absolutně postrádá logický základ přikláním se spíš k třetí variantě a to té, že film se bude promítat v drubežárnách po celé jižní Americe pro větší výtěžek z nosnic. Holky totiž budou z "Mača" u vytržení a budou z nich pršet vejce jak tenisáky z metače. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Kamera 7/10/// PLUS: Clintovi patří velký respekt, příběh je to milý a dojemný a taky vykresluje některé Mexičany jako dobré a hodné lidi, zároveň se tu dobře rozezná povaha jednotlivých charakterů MÍNUS: mě to tedy nevadilo, protože jsem na to byl připravený, ale někomu by mohlo vadit pomalejší tempo a pomalejší tempo vyprávěním ale přiznejme si, je to tak pomalé jak jen dokáže být Clint Eastwood rychlý, ale je fakt, že jeho věk je už znát, třeba že to otevřeně ve filmu nepřizná/// Shrnutí: Já budu snímku Cry Macho nadržovat, ale zcela otevřeně přiznám, že se mi film líbil a je to pocta nejen Eastwoodově westernové kariéře, ale i způsob, jak v jeho věku vyprávět příběh, který chce a který možná sám prožil nebo dokonce prožívá./// Celkem 79%/// PS: A to jsem si myslel, že Gran Torino bude jeho poslední herecký koncert. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Miluju Clinta, je to jeden z tvůrců, který má cit a talent opravdu pro všechno, režii, herectví, scénář a hudbu. Cry Macho je ale pro mě velkým zklamáním. Mám pocit, že kdyby se Clint chopil jen režie a hlavní úlohu nechal na někom jiném - líbil by se mi třeba Morgan Freeman nebo Tommy Lee Jones - tak by to dopadlo daleko lépe. Upřímně doufám, že ještě sedne na režisérské křeslo a natočí opravdovou pecku, protože tohle to fakt nebylo. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že největší problém je, že to režíroval Clint, a že je mu 90 let!. Což je obdivuhodné, ale bohužel pro většinu asi taky jediný důvod proč se na film vůbec dodívat. Tohle jednoduše na není Gran Torino. On sám jako hlavní postava a k němu neherci. Prostě to celé nefunguje, není to rozlučka s jeho kariérou, není to nic. Jen obří nuda, bez ničeho. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Kohouta Macho si zahrálo celkem 11 samců kura domácího. (HellFire)
  • Knižní předloha „Cry Macho“ spatřila světlo světa již v roce 1975. (ClintEastwood)
  • Snímek se měl natáčet již v roce 2013 a hlavní roli měl ztvárnit Arnold Schwarzenegger. Ten dal nakonec přednost účinkování ve filmu Konečná (2013) a z realizace Cry Macho nakonec sešlo. Po letech však snímek oprášil Clint Eastwood, který sám sebe obsadil do hlavní role. (ClintEastwood)

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama