Reklama

Reklama

Dojemné drama režiséra a producenta Clinta Eastwooda se odehrává v roce 1979. Bývalá hvězda rodea a majitel koňského ranče Mike Milo (Eastwood) dostane od svého šéfa úkol dopravit jeho problémového syna z Mexika do Texasu. Nesourodá dvojice se vydává na strastiplnou výpravu po zapadlých cestách a čelí řadě nebezpečných překážek. Životem znavený jezdec během jejich náročného putování navazuje nečekaná přátelství a nakonec dosáhne vlastního vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hereckým finále Clinta Eastwooda bylo bezpochyby Gran Torino. Všechny jeho role, které přišly pak, beru jako epilog - úctyhodný epilog chlapa, který už to dělá jen pro zábavu, pro lásku k filmu, protože se mu prostě chce. Nemůžu se tedy divit, že si chtěl ještě jednou zahrát a zrovna v Cry Macho - v novodobýém romantickém westernu se silně naivní zápletkou, který myslím úmyslně připomíná Eastwoodovy první televizní role. Ne, rozhodně to není převratná role a pohled na devadesátiletého veterána je dojemný, ať už je to úmysl, nebo není, nicméně za vidění mi to rozhodně stálo. A potom je tu samozřejmě druhá stránka věci, a to ta, že Eastwood také režíroval. A režijně Cry Macho obstojí stoprocentně i bez přivírání očí. ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Bejvalej rodeo jezdec je požádán svým šéfem, aby mu přivez syna z Mexika. Žije tam se svou matkou a táta ho chce zpět. Tahle cigošská telenovela a unylá pseudo roadmovie by nejspíš unikla mý pozornosti nebejt faktu, že se režie a hlavní role ujal Clint. Takže objektivně za 2, srdcem samozřejmě jasnejch 5. Eastwood je prostě absolutní frajer a kdo tomu dá míň než 4 je neuctivej ignorant ! ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Eastwood herec již sotva chodí a Eastwood režisér se tváří, že si toho nevšimnul. Eastwood musí věnovat velké úsilí alespoň částečné kompaktnosti svých pohybů, takže mu nezbývá již tolik sil na režii. Film je milý, příjemný s pomalým tempem, ale není to Eastwood, nemá to emocionální náboj, kterým se pyšní ostatní jeho snímky. Tenhle film se zřejmě stane nejsnáze zapomenutelným  Eastwoodovým snímkem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Clinta regulérně obdivuji za to,že i v takhle pokročilém věku je schopen točit a navíc je schopen točit výborné filmy,ale i mistr tesař se utne a tohle je přesně ten případ.U Cry Macho by vůbec nevadilo,že jde o dost pomalou polowesternovou road movie,co už ale vadí víc je to,že v tady Clint vykrádá sám sebe (hned sem si vzpomněl na Dokonalý svět nebo Gran Torino) a bohužel to nedělá moc dobře.Chybou tentokrát je i to,že se sám chopil hlavní role a zatímco v třeba v Mule jeho obsazení dávalo smysl,v tomhle případě je problém jeho postavě věřit.Má sice stále charisma,ale myslím,že je dost podobně charismatických sedmdesátníků,kterým bych Mikea věřil víc,než (a teď Clnt snad promine) skoro stoletému,pohublému a šourajícímu se starci (např.jeho sbližování s mexickou vdovou).Všechna čest jemu za to,že to v tomhle věku dokázal zrežírovat i zahrát,ale tentokrát to prostě nebylo nutné...60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalá Eastwoodovka, která už zřejmě znamená Clintovo definitivní herecké sbohem, i když netuším zda-li má ještě něco dalšího na srdci. Popravdě Cry Macho zřejmě musel hodně lidí spíše negativně překvapit. Já popravdě od Clinta v posledních filmech už moc nečekám a vždy mě může maximálně příjemně potěšit. Ten člověk se evidentně rozhodl točit filmy až do smrti. 55% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Kohouta Macho si zahrálo celkem 11 samců kura domácího. (HellFire)
  • Clint Eastwood si zahrál svou první hlavní roli už v roce 1964 ve filmu Pro hrst dolarů. Díky snímku Cry Macho (2021), kde se opět ujímá hlavní úlohy, se tak stává hercem, který hrál hlavní roli ve filmu hned v sedmi dekádách. (ClintEastwood)
  • Internetový deník The Guardian v reakci na to, že Eastwood bude natáčet nový film, poznamenal, že si snad na závěr kariéry slavný tvůrce pro svůj projekt nemohl vybrat vhodnější název. Dokonce poznamenal, že to vypadá, jako by si Eastwood najal marketingovou agenturu, která by shrnula celou jeho bohatou kariéru do dvou slov – Cry Macho. (ClintEastwood)

Související novinky

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

Clint Eastwood chystá svůj poslední film

31.03.2023

Legendárnímu herci a režisérovi Clintu Eastwoodovi (Gran Torino, Nesmiřitelní) bude letos 93 let. Tento filmový velikán ale ještě neřekl své poslední slovo. Podle čerstvých zpráv nyní Eastwood chystá… (více)

Duna se znovu odsouvá

Duna se znovu odsouvá

26.06.2021

Očekávané sci-fi studia Warner Bros., s nímž by mohl režisér Denis Villeneuve (Příchozí, Sicario) pomýšlet i na Oscary, se opět odsouvá. Tentokrát naštěstí jen o tři týdny, a to z důvodu, aby film… (více)

Reklama

Reklama