Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Recenze uživatele PaTeXx k tomuto seriálu (5)

Liberator: Operace Avalanche (2020) 

Mám radost, že se v seriálu neobjevily typické bitvy (Normandie, Pearl Harbor), ale spíš jsme mohli sledovat pozvolný postup jedné konkrétní jednotky. Specifická animace (se kterou se podle mě tvůrci inspirovali u Telltale Games) tomu dodávala na originalitě a já takovou originalitu vítám. ()

Proč bojujeme (2020) (E01) 

Velmi velmi velmi solidní úvod minisérie. Sice byla většina stopáže o klasických motivačních válečných řečích, ale specifická animace mi účelně odvedla pozornost tak, že jsem si je dokonce užil. Epizodě nechybělo skoro nic, jen mi trošku pokulhávaly bojové sekvenci, které by si zasloužily navýšit na intenzitě. Hodně dobrý. ()

Bitva o Anzio (2020) (E02) 

Tak mi euforie ze začátku trošku opadla. Epizoda byla zaměřená především na zvýšení bojů, ale nějak to nebylo ono. Celkem bez atmosféry, bez nějaké nutnosti projevit emoce. Škoda. ()

Nepřítel (2020) (E03) 

Epizoda soustředící se hlavně na nervozitu před útokem smrtících německých vojsk, podobně jako tomu bylo u bitvy v Ardenách, kterou nám (i třeba prostředím) zčásti mohl tento díl připomínat. Jen si nejsem jistý, jestli by se v některých momentech esesáci zachovali tak, jak se zachovali. ()

Domov (2020) (E04) 

Finále nám nenabídlo žádnou kulervoucí bitvu nebo akční řežbu, nýbrž emotivní nadílku a různorodost morálních hodnot ve válce. A právě emoce mě ovládly. Dokonalé finále. ()

Reklama

Reklama