Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Nautila 

všechny recenze uživatele

Tím špatným způsobem statické a bez jakéhokoliv závanu větříku, udušené jak motor na pouštní dálnici. Možná ta prázdnota má korespondovat s nitrem postav, co já vím, ale to vakuum mě zkrátka nutilo ke spaní. Světlým momentem je jen Udo... protože je to zkrátka Udo ( http://youtu.be/i-8T1X62AaA ). ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl někomu popisovat tenhle van Santův snímek, nevěděl bych, kde začít. Mé soukromé Idaho je bizarní mix Shakespearova Jindřicha IV., pouti za hledáním rodiny (která vyšumí do ztracena) a roadtripu po náhodných lokacích (od amerického středozápadu až po Řím), kde hlavní roli zastává kataleptický homosexuál, který se prodává jiným chlapům. Je to úplně nesoudržná směska, anarchisticky poslepovaná dohromady, která ale z nějakého záhadného důvodu funguje. Kdybych ale měl vysvětlovat proč, asi to vzdám na startu. ()

Reklama

RockChick 

všechny recenze uživatele

Sice pěkná audiovizuální podívaná, ale jinak ničím nevýrazné, od nikud nikam motající se dílko. Bez smysluplného příběhu se klidně obejdu, ale aspoň by mi ten konkrétní film měl něco dát, probudit ve mně nějakou myšlenku. V Mém soukromém Idahu se tak nestalo. A všechna čest Phoenixovi, ale proč mi během děje přišlo, že se tak zoufale moc snaží svým hereckým projevem přiblížit Jamesi Deanovi? Vedle civilního Reevese to často dost bilo do oči, ale jak říkám... Velký talent, rest in peace! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Patrně to má nějaké hlubší sdělení, mě ale minulo obloukem. Děj v podstatě neexistuje, první polovině vévodí psychedelické a pro mě zcela nepochopitelné pobíhání a skřehotání divných bezďáků (to má být asi ten Shakespeare), druhá část se mění v tu nejpodivnější road movie, kde mi nic nedávalo smysl, nemělo to žádný děj a logiku. Alespoň že to má fakt pěknou kameru. Bolestivý zážitek. 2/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $6,401,336Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Film trpí na samoľúbosť Gus Van Santa, jeho umelecká avangarda ide akurát tak do prázdna, je to bez účelu, herci(Phoenix, Reeves) sú výborný o tom niet pochýb ale v tak rozpačitej réžii nemajú šancu viac s toho vybúchať. /40%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • River Phoenix (Mike Waters) se rozhodl přepsat scénu u táboráku. Nový scénář sepisoval na malé útržky papíru. Gus Van Sant byl překvapen, když mu River sdělil, že ještě skládá písně. Překvapenější však, když ho požádal o předělání scény. Režisér ale neměl nic proti, měl k Riverovi naprostou důvěru. Prozradil mu, že jeho scénář ke scéně je lepší než původní. (Kacitr)
  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)
  • V první kavárenské scéně hraje na pozadí písnička "Too Many Colors" od River Phoenix's Band, Aleka's Attic. (ČSFD)

Reklama

Reklama